Jump to content

sfaturi achizitionare 318 e46

ktL745

Recommended Posts

Salut! Sunt nou pe forum si am observat ca sunt foarte multi multi cunoscatori in ale bmw-urilor.As vrea sa achzitionez un 318i din 2000-2001,dispun de 7500 d euro si in banii astia trebuie sa intre si taxa d mediu care e in jur d 700 de euro.Nu sunt vitezoman si motorul acesta mi se pare destul d puternic.Mentionez ca merg intre 8000 si 10000 de km p an majoritatea in oras deci motorul pe benzina mi se potriveste cel mai bine.Masina vreau sa fie adusa din Germania de preferabil unic proprietar si sa o inscriu eu aici.V-as ruga sa-mi dati niste sfaturi (la ce sa ma uit cand o sa cumpar masina, ce probleme are in general modelul asta, eventual cam ce la ce probleme sa ma astept avand in vedere ca masina are 7-8 ani) Va multumesc anticipat.

Salut! Sunt nou pe forum si am observat ca sunt foarte multi multi cunoscatori in ale bmw-urilor.As vrea sa achzitionez un 318i din 2000-2001,dispun de 7500 d euro si in banii astia trebuie sa intre si taxa d mediu care e in jur d 700 de euro.Nu sunt vitezoman si motorul acesta mi se pare destul d puternic.Mentionez ca merg intre 8000 si 10000 de km p an majoritatea in oras deci motorul pe benzina mi se potriveste cel mai bine.Masina vreau sa fie adusa din Germania de preferabil unic proprietar si sa o inscriu eu aici.V-as ruga sa-mi dati niste sfaturi (la ce sa ma uit cand o sa cumpar masina, ce probleme are in general modelul asta, eventual cam ce la ce probleme sa ma astept avand in vedere ca masina are 7-8 ani) Va multumesc anticipat.

eu zic sa te linistesti cu masina adusa din germania care sa o inmatriculezi tu aici.

vezi ca sunt cateva masini de vanzare pe forum ale unor membri care au investit in ele, vino la o intalnire si sigur iti vei lua o masina buna, calitate pret.bafta!!!

318i e o masina buna.Poate un pic slabuta ca este fara facelift dar daca zici ca nu esti vitezoman nu cred sa fie vreo problema.Nu stiu daca o sa iti ajunga banii sa iei ceva de calitate din Germania.Doar sa cauti ... mult . Bafta oricum

Daca este prima masina cu tractiune spate 118 cai sunt arhisuficienti, odata cu experianta vei trece si pe ceva mai mare. In banii astia vei gasi masina, insa cu dotari putine si e bine sa mai ai 1000-1200 euro pentru mici reparatii. Dupa ce o vei pune la punct vei merge cu ea mult si bine.

Bafta!

Edited by CatalinE

Nu m-am exprimat bine...nu vreau sa aduc eu masina din Germania....vreau sa o cumpar de aici de la vreun parc auto sau de la cineva care aduce masini din afara.As vrea sa nu fie rulata in Romania, insa nu tin neaparat la acest lucru.Daca gasesc un 318i bine intretinut il cumpar si inmatriculat daca imi ajung banii pe care ii am.Cat despre optiuni, daca are climatronic, geamuri electrice, ABS si ESP sau cum s cheama la bmw e de ajuns....important e sa mearga bine masina si sa nu am probleme mari cu ea.O sa iau pe cineva cu mine care se pricepe cat de cat dar niste sfaturi(la ce anume sa fiu atent cand cumpar masina-legat de partea tehnica-motor, sasiu etc) ar fi mai mult decat binevenite. Va multumesc

Ar fi indicat daca te hotarasti sa achizitionezi vehiculul de pe piata autohtona sa il duci anterior cumpararii in Autovit la Autotest 2000, costa 250 Ron si scapi de ulterioarele dureri de cap.

Astfel o sa ai o imagine de ansamblu asupra turismului, mult mai buna decat orice sfat pimit de la un potential prieten, cunostinta...care crezi tu ca "se pricepe cat de cat".

Succes.

Ar fi indicat daca te hotarasti sa achizitionezi vehiculul de pe piata autohtona sa il duci anterior cumpararii in Autovit la Autotest 2000, costa 250 Ron si scapi de ulterioarele dureri de cap.

Astfel o sa ai o imagine de ansamblu asupra turismului, mult mai buna decat orice sfat pimit de la un potential prieten, cunostinta...care crezi tu ca "se pricepe cat de cat".

Succes.

Daca o sa cumpar masina din provincie nu o sa am cum sa ma duc in autovit, iti dai seama ca n-o sa fie d acord vanzatorul sa mearga pana la Bucuresti, eventual o sa merg la un tester in apropiere. Insa o sa am banii abia in decembrie sau cel tarziu in ianuarie pana atunci mai caut si ma interesez. Oricum ms pt sfat

...

am observat ca sunt foarte multi multi cunoscatori in ale bmw-urilor

...

Eu cred ca e mai bine sa iti iei tu masina personal de la nemti.

:)

Foarte multi........5 sau 6 cunoscatori. :)

si eu tot pentru mersul in Germania sunt

Parerea mea e ca nu are rost sa dau 1000 d euro pe drum+cheltuieli si sa pierd si timp in Germania.Masini proaste sunt si acolo...o sa caut aici o masina si o sa incerc sa fac o alegere cat mai buna....mia de euro cheltuita p drum in Germania mai bine o investesc in masina cumparata de aici care poate sa fie adusa din afara si nerulata aici,insa repet nu tin neaparat la acest lucru...sunt si proprietari romani care au grija si intretin cum trebuie masinile lor.Daca as fi avut 14-15 mii d euro de dat pe masina poate m-as fi dus in "nemtia" dar asa nu are nici un rost.Oricum multumesc tuturor pt sfaturi am sa tin cont de ele Edited by ktL745

Daca este prima masina cu tractiune spate 118 cai sunt arhisuficienti, odata cu experianta vei trece si pe ceva mai mare. In banii astia vei gasi masina, insa cu dotari putine si e bine sa mai ai 1000-1200 euro pentru mici reparatii. Dupa ce o vei pune la punct vei merge cu ea mult si bine.

Bafta!

nu are rost sa iti iei bmw cu 118cp, oricum o sa vrei mai mult pe urma

Bafta!

Crezi tu? Si daca iti iei direct una cu 200 cp si o dai de un gard, e posibil sa-ti pierzi viata in accident. Primul meu BMW a avut 170 cp, l-am lovit bine de tot, in ciuda experientei mele pe tractiune fata ba si mai mult in ciuda "Preamaritului" DSC. Acum sunt mult mai moderat la condus.

Edited by CatalinE

Bafta!

:) nu imi iau bmw sa fac liniute....imi plac bmw-urile in general si deocamdata asta e modelul pe care mi-l permit...cand o sa am bani de ceva mai puternic o sa-mi cumpar,pana atunci e bine si asa

bafta

Bafta!

Crezi tu? Si daca iti iei direct una cu 200 cp si o dai de un gard, e posibil sa-ti pierzi viata in accident. Primul meu BMW a avut 170 cp, l-am lovit bine de tot, in ciuda experientei mele pe tractiune fata ba si mai mult in ciuda "Preamaritului" DSC. Acum sunt mult mai moderat la condus.

daca o iei asa poti sa mori si cu o masina de 75 de cai, dar oricum nu as lua un bmw de 118cp, eu am 143 cp si nu se pare nervoasa pe asfalt uscat, cu niste cauciucuri bune si late cred ca te descurci, dar daca este ud pe jos te duci in gard si cu ala de 105 cp, as fi vrut si eu ala in 6 cilindrii de 170cp :) salut

dar care e treba cu asfaltul ud, este BMW -ul mai instabil decat alte marci pe carosabil umed?

este mai instabil fata de alte marci care fac masini cu tractiune fata,comparativ cu cele cu tractiune spate nu mi s pare mai instabil...am condus si un mercedes c-class si nu mi s-a parut mai bine asezat p drum decat bmw-ul...lumea are senzatia ca bmw-urile sunt mai instabile poate pentru ca sunt si mai "nervoase":)

dar care e treba cu asfaltul ud, este BMW -ul mai instabil decat alte marci pe carosabil umed?

este mai instabil fata de alte marci care fac masini cu tractiune fata,comparativ cu cele cu tractiune spate nu mi s pare mai instabil...am condus si un mercedes c-class si nu mi s-a parut mai bine asezat p drum decat bmw-ul...lumea are senzatia ca bmw-urile sunt mai instabile poate pentru ca sunt si mai "nervoase":)

bmw este masina cu cel mai bun control :)

daca accelerezi in viraje iti fuge spatele dar mai ai directie, la tractiune fata nu mai ai control asupra directiei , uite un filmuletz care mie imi place foarte mult
:) salut

Ai dreptate.

Ai un control mai redus asupra direcÞiei decât la o maºinã cu tracÞiune spate, direcÞia este mai uºoarã ºi mai inexactã.