Jump to content

Alternatve la difuzoarele originale nokia spate e36

Recommended Posts

Salutare,care are idee ce dimensiuni au difuzoarele spate originale Nokia care vin pe e36,as vrea sa le schimb cu unele de aceeiasi dimensiune ca sa nu mai tai tabla,am observat ca e cam aiurea tabla destul de denivelata si nici adaptoare de boxe nu vreau sa pun.. ar fi bine daca as afla si ce difuzoare sunt mai de calitate ca parerile sunt f impartite,unii zic Focal.. altii DLS,etc.. astept raspunsuri.. multumesc :twoup:

Am gasit o alternativa(asta pentru cei care sunt in aceiasi sitautie),difuzoarele nokia originale de pe spate au 11cm cam greu de gasit dimensiunea respectiva dar m-am documentat si am cautat ceva care sa se potriveasca in spatiul respectiv Focal Polyglass 100 CV1 10cm 50W RMS,sunt 330 ron,am inteles ca e cea mai buna solutie calitate-dimensiuni..

L-am comandat,le-am montat-concluzie: se aud binisor dar nu merita puse pe spate sunt difuzoare de medii-inalte(au fidelitate),credeam ca au mai multa putere chiar daca sunt de 10cm,o sa le pun pe portierele din spate si pana la urma decupez deaspupra portbagajului pentru unele de cel putin 16cm.

Le-am schimbat si pe cele de pe fata,sunt tot nokia,25W scrie pe ele,au diametrul de 13cm,se gasesc multe alternative,eu am optat pentru Pioneer TS-G1349 de care sunt multumit.

Bafta si numai bine,sper sa va ajute informatiile in caz ca sunteti in aceiasi situatie. :twoup:

• 4 weeks later...
  • 2 years later...

Salutare,care are idee ce dimensiuni au difuzoarele spate originale Nokia care vin pe e36,as vrea sa le schimb cu unele de aceeiasi dimensiune ca sa nu mai tai tabla,am observat ca e cam aiurea tabla destul de denivelata si nici adaptoare de boxe nu vreau sa pun.. ar fi bine daca as afla si ce difuzoare sunt mai de calitate ca parerile sunt f impartite,unii zic Focal.. altii DLS,etc.. astept raspunsuri.. multumesc :twoup:

Focal este mult peste DLS.

Cred ca stii ca in afara de cele de 11cm in cutie patrata mai exista un model OEM mult mai mari (tot marime nestandard ceva intre 13 si 16 cm) care se aud binisor. Eu pe astea le am acum dar tot as vrea ceva mai bun:

http://cgi.ebay.co.uk/bmw-e36-nokia-rear-parcel-shelf-speakers-out-coupe-/230577320700?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item35af7ab2fc

La upgrade ma gandesc sa iau 2 sisteme (cu tweeter separat) identice fata/spate, pe spate montate cu adaptor. Ceva de in genul celor de mai jos:

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-G/SPG-13CS/

• 2 weeks later...
adaptoarele alea sunt foarte practice dar au si neajunsuri, fiind montate prin portbagaj, se vor auzi mai infundat decat normal, eu am pus difuzoare component de 16 cm, se aud foarte bine acolo, clar, au si ceva bas si se potrivesc pe gaurile existente, le-am montat cu mastik din belsug.