Jump to content

bmw sh - premium selection sau europlus garantie?

siemprerosso

Recommended Posts

salut. in 3 saptamani o sa plec dupa masina: BMW 320D 2005, in jur de 100-120-150mii km, pret maxim 15 000euro. masina va fi achizitionata numai de la dealer sau reprezentanta bmw. alte autohausuri nu o sa iau in discutie.

dilema mea este urmatoarea: sa platesc 1000-1500 euro in plus ca sa iau un 320d cu certificare "premium selection" (inclusiv eurogarantie 1 an) (astea au maxim 120mii km, costa cam fix 14900-14990euro), sau sa iau unul la 150mii km, tot de la dealer BMW, fara premium selection, dar cu Europlusgarantie 1an de zile. un 320d fara premium selection, cu garantie am gasit in jur de 12900-13900euro.

la dotari masinilie sunt aproximativ la fel, cele cu mai multi km poate au si unele dotari in plus (sunt destul de rare pielea sau xenonul, totusi). bugetul meu de 15 000 este maxim maxim cat pot sa dau pe masina, asa ca nu m-ar deranja daca ar avea mai multi km, dar ar fi mai ieftina cu 1000.

voi ce ziceti? sa merg pe mana premium selection, sau sa iau doar unul cu garantie?

tipul si anul masinii sunt batute in cuie, mai mult ca sigur o sa fie touring. vreau 2005 ca sa fiu sigur ca e euro4 si sa nu am dureri de cap la rar. de cumparat o sa o cumpar de pe langa friedrichshafen (200km de munchen), strict de la dealeri BMW sau reprezentanta.

Eu am cumparat masini si cu "Premium selection"si fara "Premium selection.Cea cu premium era impecabila din punct de vedere tehnic si estetic era practic ca si noua.Cealalata era practic asa cum o luasera fara sa-i faca nimic.Doar o spalare(nu revizie.nu frina schimbate nimic)Eu zic sa te orientezi la fata locului si vezi daca cea fara "premium selection"arata naspa rau.Cu euro garantia nu faci nimic.Garantie valabila doar la ei.Daca nu vrei sa ai nici cea mai mica durere de cap ia premium selection dar vezi ai grija sa le spui acest lucru inainte si sa iei si certificatul premium selection.Masina trebuie sa indeplineasca toate cele 72 de teste pentru a se elibera certificatul premium selection

http://www.bmw.de/de/de/usedvehicles/premi...n/benefits.html

Bafta la cumparare.

Europlusgarantie, suna a garantie europeana.

Eu am luat masina cu europlus din reprezentanta BMW si individul mi-a spus ca o pot repara si in RO in caz ca doamne fereste.

Exista pe undeva pe forum destainuirile cuiva care si-a reparat masina in RO pe garantia Europlus ...

Daca este premium selection sau nu, atata timp cat iti ofera garantie, nu cred ca ar trebui sa fie "must" ei garanteaza pentru ceea ce vand.

....cu negociatul, mai greu, la reprezentanta de la care am luat-o eu era angajat un individ care fixa preturile de vanzare si cum neamtul e neamt, singurul beneficiu a fost scutirea de plata pentru numere si asigurare (pe 5 zile) :twoup:

Eu vreau sa imi iau una in 4 usi si o sa ma indrept cu siguranta spre Premium Selection,garantia este europeana ar trebui sa fie valabila si aici cred.

Cele cu Premium Selection din ce am observat arata mai bine in special la interior.

Succes cu 320d eu o sa imi iau un 330i.

Edited by B_M_W

E46 in 4 usi,m-am saturat de 2 usi la coupe.Am gasit una si am rezervat-o deja insa nu am nici un chef sa ma duc acu in germania.La pret nu stiu depinde si cu cine ai de-a face,cum negociezi, dar in general nu lasa mult oricum ei pun un pret ca sa aiba de unde sa scada,ei fiind tot in castig dar daca gasesti o masina buna la un particular sau in alta parte si crezi ca merita sa o cumperi nu ezita sa o iei.Din ce-am observat preturile sunt cam exagerate.Ai sansa sa gasesti o masina buna 320d sunt multe.

• 2 weeks later...
Gata eu am cumparat-o,e cu premium selection si arata foarte bine -interior si exterior- garantia este valabila si in Romania daca face ala de la noi figuri dai un telefon si se rezolva

Gata eu am cumparat-o,e cu premium selection si arata foarte bine -interior si exterior- garantia este valabila si in Romania daca face ala de la noi figuri dai un telefon si se rezolva

Dane si noua ceva detalii de unde ai luat-o,pret ceva poze.Sa o stapinesti sanatos :twoup: :twoup:

• 2 weeks later...

In afara de certificatul premium selection ti-au mai dat si altceva ?care sa confirme ca ai garantie ?

si fratele meu a comandat o masina in Germania (de fapt a rezervat-o si trebuie sa mearga sa o ia) si am o intrebare stupida: cum duci banii acolo? pleci cu ei in buzunar? nu e o lege care interzice trecerea cu mai mult de 10 000 Euro cash la tine? si daca e cum faci sau ce faci? se pot declara?

si sa revenim la masini... i-am ales fratelui meu un BMW 320d din 2004.octombrie cu cutie automata, faruri xenon, trapa, senzori parcare spate, comenzi pe volan, pilot automat si alte chestii misto pe acolo... masina este argintie si are 39.000 de kilometrii cumparata cu garantie BMW (Premium Selection si garantie europeana) pret final 15.800 Euro... masina este impecabila din toate punctele de vedere si este cumparata de la un dealer BMW din nord-vestul Germaniei...

personal mi se pare pare un pret corect pentru o astfel de masina dar sunt curios ce parere aveti si care mai sunt taxele de platit in tara...

si apropos, s-ar putea sa revin si eu in zona BMW (momentan conduc un VW Passat de la firma) cu un e90 318d, nou... mai vedem dar abia astept :)

In afara de certificatul premium selection mai este desigur garantia propiu-zisa.

Masina am luat-o de undeva de pe langa Nurnberg - un satuc - 330ie46/m-pack/negru met./piele beige interior/6/2003/in jur de 60 de mii km/intretinuta foarte bine maniacal as spune/pret in jur de 19.000.