Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

intrebare jante cauciucuri run-flat

oSerX

Recommended Posts

Salut,

Se pot pune pe jante care vin din fabrica cu cauciucuri run-flat, cauciucuri normale ???

daca nu cam cat e un cauciuc run-flat .... e adevarat 200-300Eur ?

198253[/snapback]

Acum cativa ani nu se putea. Si da, tot acum cativa ani un cauciuc run flat era la pretul acela (acum nu depasesc cu mai mult de 50% pretul unui cauciuc standard, tubless).

In ultimii ani insa, lucrurile s-au schimbat si poti monta, cel putin teoretic, cauciucuri run flat pe aproape orice jante. Singurele conditii din cate stiu eu, sunt: un sistem de monitorizare al presiunii in pneuri (costa cam 250-300E-o singura data insa) si jante de aluminiu. Un alt avantaj este ca nu va mai trebui sa cumperi 5 cauciucuri (al 5-lea pt rezerva) ci doar 4, nu va mai trebui sa cari rezerva/cricul dupa tine de unde rezulta mai mult spatiu de depozitare, greutate mai mica etc, dar va trebui sa fii atent unde mergi sa-ti faci pana...sunt destul de "pretentioase". Pe majoritatea scrie: "Make sure the tires are installed by a factory-authorized dealer". Aaaa.. sa nu te sperie zgomotul si sa te astepti sa simti mai tare socurile.. runflat sunt mai zgomotoase si mai tari.

beleaua e alta.... probabil ( mai mult ca sigur dupa cate am auzit ) seria 1 vine cu gume run-flat standard.... si ma gandeam sa pun cauciucuri de iarna pe rotile alea dar cred ca o sa iau jante de otel separat....

deci nu ma intereseaza sa pun run-flat pe jante normale ci invers :blink:

beleaua e alta.... probabil ( mai mult ca sigur dupa cate am auzit ) seria 1 vine cu gume run-flat standard.... si ma gandeam sa pun cauciucuri de iarna pe rotile alea dar cred ca o sa iau jante de otel separat....

deci nu ma intereseaza sa pun run-flat pe jante normale ci invers :blink:

198313[/snapback]

Pai de ce ai face asta? Eu unul nu as da siguranta oferita de runflat pentru tubless. Nici macar pt confort... Daca e doar pt zgomot, oricum cele de iarna sunt mai zgomotoase. Si sa fiu sincer, dupa iernile din ultimii ani, aproape ca nu se mai justifica sa pui gume de iarna... Iar diferenta intre rims de otel si cele de aluminiu este deja mica si cred ca o sa trebuiasca sa mergi la reprezentanta sa-ti "omoare" senzorii de run flat :).

Parerea mea: in loc sa dai 600-700E pe cauciucuri iarna+jante tabla mai bine dai 900-1000E pe RF de iarna+alloy.

legat de ierni ai dreptate- dar uite ca si eu am dat 476ron/cauciuc de iarna si imi cam vine sa'mi dau cu tesla in cap.... :blink:

198326[/snapback]

Nu-mi spune... aici esti obligat (prin lege) sa ai cauciucuri de iarna.. iarna :). Nu am vazut zapada DELOC anul asta... afara au fost mereu cel putin +5grade si uscat....

Nu-mi spune... aici esti obligat (prin lege) sa ai cauciucuri de iarna.. iarna :). Nu am vazut zapada DELOC anul asta... afara au fost mereu cel putin +5grade si uscat....

198339[/snapback]

sincer mie miau aratat si -6 grade si seara era mazga aia nenorocita :) credema ca fugeau masinile...... :blink: