Jump to content

Problema mare cu actele

gbu

Recommended Posts

Pe data de 27 Dec 2006 am platit in CLK 240 catre AB. Masina mi-a fost adusa in data de 28 Dec 2006. De atunci, ea sta in curte la AB Cluj deoarece nu are toate actele facute.

Masina a fost vanduta de un client catre AB dupa 1 Dec 2006. Pentru vanzarea respectiva se pare ca exista toate actele necesare. AB nu poate face actele catre mine, deoarece Administratia Financiara Brasov incepe sa lucreze doar in 10.01.2007, iar AB are sediul social in BV. Din cauza asta se pare ca trebuie sa astept o perioada nedeterminata. Nici macar nu stiu ce acte mai trebuie completate, banuiesc ca lipseste doar viza de la finante pentru vanzarea de la AB la mine.

Intrebarea e: Avand in vedere ca odata cu aparitia noului cod rutier nu se mai face radiere/inmatriculare la fiecare vanzare, eu de ce nu pot circula cu masina respectiva? Ce sa fac? Cine e de vina si ce solutii exista? Am platit totusi o masina si vreau sa pot circula cu ea. Mi se pare aberant sa trebuiasca sa astept mai 3 saptamani pentru o masina achitata integral si luata din stoc. Stie cineva cum sa procedez?

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Intrebarea e: Avand in vedere ca odata cu aparitia noului cod rutier nu se mai face radiere/inmatriculare la fiecare vanzare,

172615[/snapback]

Eu cred ca totusi radiere/inmatriculare se face daca vrea clientul, mai ales daca vrea sa-si pastreze numerele... Cum e masina la data actuala? e radiata?

Eu cred ca totusi radiere/inmatriculare se face daca vrea clientul, mai ales daca vrea sa-si pastreze numerele... Cum e masina la data actuala? e radiata?

172623[/snapback]

Pai tocmai asta e nelamurirea mea... Masina a fost cumparata de AB dupa 01.12.2006, deci din cate stiu eu, procesul asta nu mai implica radiere. Nu???

Of of of... postai odata ca nu mai vrei sa auzi de Bavaria sau sa mai calci pe la ei si tot acolo ai ajuns.  :blink:

172619[/snapback]

Crede-ma ca nu m-as mai duce la ei in momentul in care ar exista o varianta. Din pacate sunt singurii care vand masini cu garantie si factura. Si de data asta nu cred ca este vina lor. Nici nu stiu a cui este vina si nu vreau sa dau vina pe nimeni. Vreau idei pentru o solutie rapida. Vreau sa pot circula cu masina daca tot am platit-o.

Hmm, pai n-ai intrebat si tu? Dom.le , e radiata sau nu?

172631[/snapback]

Se pare ca e radiata de pe vechiul proprietar, dar tocmai asta nu inteleg. Eu credeam ca nu se mai radiaza deloc si se face transeferul direct, fara nici o alta super formalitate.

..............AB nu poate face actele catre mine, deoarece Administratia Financiara Brasov incepe sa lucreze doar in 10.01.2007, iar AB are sediul social in BV. Din cauza asta se pare ca trebuie sa astept o perioada nedeterminata. ....................

pai in data de 10 ian nu se pot clarifica lucrurile? de ce spui periada nedeterminata? mai sunt si alte probleme...? :blink:

pai in data de 10 ian nu se pot clarifica lucrurile? de ce spui periada nedeterminata?

172722[/snapback]

Spun asa din experienta mea si vechile colaborari cu minunata firma Automobile Bavaria.

Stie cineva ce acte imi trebuie exact pentru numere rosii? Dau spaga, dau orice, dar vreau sa pot circula cu masina pe care am cumparat-o. Vreau sa imi folosesc proprietatea, WTF??????????

numerele rosii, dupa vechiul cod, aveau valabilitatea 30 zile calendaristice....dupa aia...pauza sa o mai poti inmatricula...nu stiu dupa noul cod cum o fi...

Mi se pare ca la noul nu se mai face radierea in sensul ca nu-ti dau nr rosii, dar radierea se face la circa financiara de la vechiul si se baga la noul proprietar...la politie te duci cu fisa aia de inmatriculare..si iei iau de bun tot ce scrie in ea

Mergi la ab si intreaba de ce nu poti sa mergi cu masina...poate nu are actele depuse la politie...sau cine stie ce ti se va spune de acolo...

Edited by iulian518i

Numere rosii nu se mai dau in cazul masinilor ce au fost inmatriculate definitiv. Ele raman inmatriculate si se face doar transferul de proprietate. Pentru a finaliza procesul, este nevoie de acea viza de la finante, DAR INTRE TIMP MASINA POATE CIRCULA CU NUMERELE VECHI. Este exact aceeasi situatie ca atunci cand mergi in targ, cumperi o masina cu contract de la vechiul proprietar si te intelegi cu el ca peste o saptamana sa va intalniti si sa faceti restul de acte (adica radiere si inmatriculare, asa cum se facea inainte).

Automobile Bavaria REFUZA sa imi dea numerele si talonul masinii, de care eu am nevoie pentru a folosi masina pana la perfectarea restului de acte pentru transferul total de proprietate (finante, etc). Mie mi se pare strigator la cer.

Am uitat sa mentionez un lucru extrem de important, sa nu uitam cu cine avem de a face. Persoana careia ii datorez minunata situatie de acum este aceeasi persoana care m-a lasat fara masina in urma cu doi ani de zile. Daniela Buse. Pe oamenii astia nu-i da nimeni afara, totusi??? Urmatoarea mea masina va fi sigur BMW, si va fi unul nou, dar in niciun caz nu o voi mai lua de la Automobile Bavaria. N-au decat sa vinda masini la altcineva. Le urez succes, vor avea nevoie mare in momentul in care va aparea primul concurent viabil.

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...indpost&p=43147

Daniela Buse & me = :blink:

eu vb foarte serios, cine vrea sa facem o petitie impotriva ab sa facem un topic si sa votam sau sa discutam cum facem, eu am mai vb cu cate unu dar ... fricosi unii alti au zis ca se baga, astept sa vedem cam cati vor

174899[/snapback]

Pe mine puteti sa contati oricand, la orice ora :blink: Poate in asa fel grabim aparitia concurentei.

Pai ce petitie vrei sa faci Alex? Eu o iau pe cont propriu. In fiecare zi care mai trece, mai intreprind cate ceva. Maine mai dau vreo 2 telefoane unde trebuie. Daca nici miercuri nu vin actele, o sa ma vedeti la televizor. N-am crezut vreodata ca o sa renunt la BMW din cauza dealerului, dar din pacate asa va fi.

:blink:

Sunt scarbit asa cum nu am fost in viata mea.

Eu o sa va spun in continuare cum evolueaza situatia, cat mai obiectiv cu putinta, desi m-au scos astia din pepeni peste masura. Ce ma deranjeaza cel mai tare nu e situatia in sine, ci stilul detasat cu care privesc problema, sfidator chiar. Imi explica normalitatea situatiei cu un calm de n-ai vazut nici la calugarii din Shaolin. Edited by gbu