Jump to content

Subwoofer e46... cine are, sau a ascultat la cinev

Recommended Posts

Treaba e ca vreau sa imi pun un sub, dar nu vreau sa investesc mai mult de 3 mil in sub (in afara de amplificator). Ideea e ca portbagajul este f bine izolat si mi-e sa nu iau un sub prea slab care sa nu face mare branza.

Are cineva sub pe E46, E36 etc.... ce putere are..

100Rms sigur e praf, ma gandeam la un minim 150 RMS.

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

conteaza f mult felul caroseriei ... si insonorizarea portbagaj habitaclu !

sedanurile is cele mai pretentioase ... ca se se auda in interior bass ai nevoie de band pass ( minim 250W ) , cilintru ( 300 350 ) sau bass reflex ( minim 500W ) de sealed nu prea su poate pune problema decat de la 500 600 in sus !

acum depinde si de brand ( un singur ex : 300W rockford nu sunt egali cu 300W JBL .. este un simplu exemplu)

BMW is unele dintre cele mai insonorizate masini alaturi de mercedes , volvo ..

studio54 zimi ce pretentii ai de la bass ... siti voi cauta o solutie !

si mai este ceva .. 3 mil pt sub sau sub si cutie ?! :blink:

am auzit putine BMW .. dar erau pregatite de concurs ... si se auzeau tare ! investitia .. marisoara !

poze :

post-3628-1170069311_thumb.jpg

Edited by shokaliptiku

shokaliptiku merci pt raspunsul coerent :blink: Cam aceleasi informatii le aveam si eu dar vroiam sa am si o confirmare de la cei mai priceputi ca mine.

3 mil, ma refeream doar pt sub, si vreo 3 pt statie, nu vreau sa rup masina, doar sa fie acaolo un bass mai plin, decat mizeriile alea de boxe. Infect sistem audio e pe BMW. Din ce am citit pe e46fanatics.com, nici faimoasele si extra scumpele sisteme Harman Kardon nu fac mare branza.

shokaliptiku merci pt raspunsul coerent wink.gif ... :blink: a fost ironie !? :)

din mica mea experientza iti pot spune ca un subwoofer la 3 mil ( fara cutie asa cum vrei tu ) nu face mare branza intrun BMW ... plus ca statia tear ajunge cam dublu .. deci 6 mil ... plus conectica !

sincer nu ma pricep f mult la masinile voastre , si nici nu stiu cat de greu este in cazul vostru sa schimbi HU , difuri ... si altele !

mai asteapta vro 3 saptamani si am sati dau niste opinii cu parere la o sonorizare completa a unui 530D ( HU , amp + difuri , sub+ difuri ) precum si problema sunetului in BMW ... din cate cred HU este bun ... ce trage in jos sunetul sunt cutiile ( incintele difuzoarelor ) !

numa bine !

Hehe, nu eram ironic deloc, chiar am apreciat raspunsul coerent.

Am incurcat eu ceva pe acolo, credeam ca te referi la cutie, adica la statie :blink: Deci 3 mil sub in cutie... HU e mizerie curata, pe deasupra al meu e si cu caseta, oricum mi-am comandat un Alpine 9856 din US ca imi vine sa vomit de la radioul ala.

Se discuta aprig despre calitatea HU versus cea a difuzoarelor stock pe alte threaduri, fiecare cu parerea lui, eu schimb HU apoi vad..daca tot nu imi place cum se aude, schimb si difuzoarele.

3 mil pt sub + cutie .. este f putin !

HU stiam cas slabe la alte " masini " .. credeam ca HU BMW este mai bun :blink: !

dami un link al alpineului te rog sa vad cei de capul lui !

dealungul interventiilor pe care leam avut asupra schimbarii sound ului in masini am invatat ca schimbarea HU este obligatorie pt claritate obtinuta la putere mai mare .. si ma repet credeam ca la BMW este altceva ... in cazul in care ai dat deja comanda de alt HU ( Alpine 9856 ) pot spune app sigur ca se va simti o diferentza in bine ! acum depinde si de preferintzele tale ! :)

numa bine !

Edited by shokaliptiku

3 mil pt sub + cutie .. este f putin !

HU stiam cas slabe la alte " masini " .. credeam ca HU BMW este mai bun :blink: !

dami un link al alpineului te rog sa vad cei de capul lui !

numa bine !

186474[/snapback]

Uite un exemplu de sub pana in 3 mil: http://www.car-sound.ro/CS1004T-p1099.html , si sunt multe altele, eu zic ca 240 RMS, e decent pt un sistem de calitate medie.

Apropo de HU, cel de Cielo e de 5 ori mai bun, nu mai zic de ce am auzit pe Vectra C. Eu nu vreau neaparat galagie mare, dar vreau calitatea sunetului, nu stiu cum rezista cei cu casetofoane stock, ma rog, sunt multi pe acest forum care sufera in tacere doar pt a pastra linia bordului...

pai hai sa lamurim cateva chestii :

I. SQ din subwoofer la sedan ( si mai ales sedanul tau bine antifonat ) nu ai sa scoti in veci ;

II. dc nu vrei un bass care sati clatine rinichii ( pe care oricum nu lai obtine cu un cilindru de 250W de 3 mil ) fa o investitie in amp pe 4 canale si 4 difuzoare ... o sa ai un sunet complet si claritate la un volum destul de mare ...

ce zici !?

Treaba e ca vreau sa imi pun un sub, dar nu vreau sa investesc mai mult de 3 mil in sub (in afara de amplificator). Ideea e ca portbagajul este f bine izolat si mi-e sa nu iau un sub prea slab care sa nu face mare branza.

Are cineva sub pe E46, E36 etc.... ce putere are..

100Rms sigur e praf, ma gandeam la un minim 150 RMS.

184812[/snapback]

am eu un sub de 300 rms pe statie de 300rms si e destul de ok

masina e ff bine antifonata si nu o sa obtii acelasi sunet exterior ca pe un renault de ex

se aude ok

decizii, decizii, decizii. Nu vreau sa pun amp pe difuzoare deocamdata, pt ca dupa cum spuneam nu vreau galagie, ci un sunet complet, adica ceea ce mai l;ipseste e subwooferul (teoretic), si eu zic ca pt un sunet decent , un sub de 250 RMS e ok, avand in vedere ca nu vreau sa investesc f mult. Din partea mea as pune si sealed, pt ca ala are cel mai curat bass, chiar daca nu face galagie mare.

Oricum, azi sau maine ajunge HU Alpine, sa vedem cum s-o auzi cu ala.

Oricum, azi sau maine ajunge HU Alpine, sa vedem cum s-o auzi cu ala.

186772[/snapback]

oke .. sa ne impartasesti din experientza ... incerc sa ma informez asupra unui subwoofer activ pe care lai putea monta in int masinii ... zimi te rog un buget pt statie si setul de cabluri ... ! si dc alpineul are preout !

multumesc !

are pre-out Alpineul, si un sub de interior ar fi o solutie, dar din cate stiu cel Harman Kardon care se pune sub scaun, din vestitul upgrade nu face mare branza. Am zis si mai sus, bugetul pt sub si statie, 6 mil. Daca te bagi sa montezi spune-mi si o suma pt manopera :blink:

PS> Alinos avem exact aceeasi masina :) si eu am siguranta ca un aftermarket va suna mult mai bine decat Reversul, care apropo se vinde cu 200.000 in targ sau magazine de piese SH... bleah

Edited by studio54

pai dc te hotarasti la un activ ... si mai ai in vedere si pretul kitului de cabluri ... alimentare si semnal ... ios din galati ... imi dai o bere pt montaj ... oricum sa stii ca 6 mil .. e f putin !

ca ideie eu numai pe difurile fatza ( din usi ) dau app 6 mil ! statia care le amplifica mai costa si aia peste 6 ... plus cabluri deci undeva la 13 14 mil .. si tine cont o pereche de difuri normale si o statie modesta !

numa bine

Edited by shokaliptiku

am dat o raita prin magazinele virtuale de pe net !

la suburi active .. nu ai sansa sa te incadrezi in bugetul tau !

dar ... pt sub si amp separat .. si avea destule variante ! este un site care are promotie ... dar poroblema sta in felul urmator ... au puterile care le doresti tu .. dar puse in portbagaj nu o sa le auzi deloc .. bassul nuti va intra deloc in masina .. e ca si cum nu ar exista ...

singurul lucru pe care il poti face este ori sa gauresti bancheta ( si nu cred ca vrei asa ceva ) , ori sa pui subul in masina ... dc ai loc peundeva !

daca vrei ne intalnim sa vezi cum suna cu HU sony 4x50W..

eu nu ma gandesc la sub de pus in portbagaj ca il pun degeaba.. ma gandesc la ceva de pus sub scaun sau asa ceva.. gasisem unul activ pe un site italian dar era 14 milioane.. si am zis pas ca sigur nu merita banii astia..

o sa ma mai interesez si eu de sub activ care sa incapa pe sub scaune sau asa.. e cea mai buna optiune dupa parerea mea..

exista multe posibilitati de a ava un bass frumos ... sau un bass profund .. depinde de preferintze !

momentan sunt in ses :blink: iune ... oricum pt chestii mici ... va ajut cu cea mai mare placere !

pot fi posibilitati de sub activ , de free air , open air ...

dc aveti intrebari .. nelamuriri ...

numa bine !

daca tot vad ca te pricepi asa bine la muzica da-ne si noua niste link-uri cu sub-uri active ce pot fii instalate sub scaune sau in alta parte in habitaclul masinii, nu in portbagaj.. eu am vazut pana acum doar 2 si erau f scumpe si nu cred ca erau asa bune..

da.. dar din pacate nu prea intra sub scaun niciunul.. si cele stock sunt scumpe si nu f bune.. plus ca tre sa iau si statie la ele..

cunosc un electronist bun.. o sa-l intreb daca poate face ceva cum ma intereseaza pe mine (dupa ce o sa iau si dimensiunile exacte de sub scaunul soferului sa vad cat loc am la dispozitie.. )

oricum multumesc inca o data..

np ... sa stii ca sunt difuri care nu au nevoie de incinta propriuzisa ... sunt acelea free care au nevoie doar de un panou de prindere :blink: .. cu o chesti dintrasta ai economisi ceva spatiu si ai avea si ceva randament ...

idea ar fi ca nu ai de unde sa gasesti .. doar custom/home made !

masoara ce ai acolo ... adumi si mie la cunostintza siti fac eu restul de masuratori .. tu doar sa te duci la un atelier sati taie placa ..

Update:

Am montat Alpnie-ul CDA-9856, o schimbare radicala la sunet, se aude de 17 ori mai bine decat casetofonul stock, in concluzie parerea mea, boxele sunt ok, nu extraordinare dar ok.

Acum, dupa cum m-am obisnuit la BMW, a aparut si o problema. La volum peste 60%, boxele spate (doar acelea) incep sa pacane ca si cum ar sari CD-ul, si cu cat dau mai tare cu atat pacane mai des pana se ajunge sa nu se mai auda decat f f intermitent muzica, evident extrem de enervant.

Acum problema mea e: e playerul de vina (slabe sanse) sau boxele mele, sau boxele BMW in general.

Alinos, la tine cum e , ai aceeasi problema sau am calcat eu in caca de am norocu asta.