Jump to content

roti mai late = instabilitate ?

Recommended Posts

Azi mi-am montat jantele 18" . De cand le-am montat am observat ca la gropi mi-i se suceste singur volanul in mana + mi-i se pare mult mai instabila masina si  mi-e frica de derapaje .....  e ceva ce ar trebui-i sa fac ?

PS. am avut 205/65/R15  am pus 225/40/R18

201079[/snapback]

se cheama TRAMLINING

cu cat ai rotile mai late cu atat mai accentiat e fenomenul

De cand le-am montat am observat ca la gropi mi-i se suceste singur volanul in mana + mi-i se pare mult mai instabila masina si  mi-e frica de derapaje .....

201079[/snapback]

adevarat, cum calca pe ceva doar cu o parte din cauciucul din fata, cum trage intr-o parte. insa.... mie mi se pare mai stabila masina cind pun gumele late! se transmite muuult mai bine ce se intimpla, simti exact si precis cind incepe sa fuga sau sa derapeze. deci as zice ca... dimpotriva, cind pun gumele late, da trage pe gropi aiurea, da trebuie condusa cu doua miini, insa... nu mi-e frica de derapaje. da' deloc, deloc :blink:

Azi mi-am montat jantele 18" . De cand le-am montat am observat ca la gropi mi-i se suceste singur volanul in mana + mi-i se pare mult mai instabila masina si  mi-e frica de derapaje .....  e ceva ce ar trebui-i sa fac ?

201079[/snapback]

pune 245 fata si 265 spate ...si o sa vezi atunci stabilitate alea sunt roti late!!!

Edited by AR99RMS

Hmm, pai crezi ca poate sa puna asa ceva...... :blink:  :)

201311[/snapback]

In carte scrie 235/40/R18 pe fata cu jante 8J si 265/35/R18 pe spate cu jante 9J.

Din pacate toate 4 jantele mele sunt 8J deci imposibil de pus cauciuc mai mare de 245 ( recomandat maxim este 235 la 8J). Am sa merg luni la ceva atelier de asta de reglat directii si unghiuri .....poate merg chiar la bmw la noi .......sa vad.

Multumesc la toti pentru raspunsuri ....atasez poza cu masina cum arata acuma post-2582-1172934284_thumb.jpgpost-2582-1172934307_thumb.jpgpost-2582-1172934391_thumb.jpgpost-2582-1172934453_thumb.jpgpost-2582-1172934517_thumb.jpg

Foarte corect. Cauta relativ la acest subiect si te lamuresti. E super urat, dar te obisnuiesti. Nu e pentru drumurile noastre.

201202[/snapback]

poate careva sa scrie exact ce sa le zic la cei de la reglaje ,...cum sa le faca ? +8 limita inferioara sau asa ceva...termeni/expresii de astea care eu oricum nu le inteleg, dar ei sa stie ce au de facut .... Multumesc

Mie imi plac mult jantele ,modelul asta ...... dar din pct meu de vedere nu da bine pe 5'ar....dar stii cum e , gusturile nu se discuta !

201659[/snapback]

ele au fost facute pt 5 , modelul mai nou .... daca da sau nu bine ... depinde de gusturile fiecaruia ...mie imi plac,.

ce sa le zic la cei de la reglaje...cum sa le faca ?

201487[/snapback]

daca singura ta problema e ca trage citeodata intr-o parte sau alta cind mergi cu ele pe orice altceva decit drumuri perfecte (si la asta nici autostrazile nu se califica totdeauna, ale noastre sigur nu), atunci nu ai ce sa reglezi la ele. asa trebuie sa faca, asa este normal. o sa rida aia de tine... cauta drumuri mai bune :blink:

daca singura ta problema e ca trage citeodata intr-o parte sau alta cind mergi cu ele pe orice altceva decit drumuri perfecte (si la asta nici autostrazile nu se califica totdeauna, ale noastre sigur nu), atunci nu ai ce sa reglezi la ele. asa trebuie sa faca, asa este normal. o sa rida aia de tine... cauta drumuri mai bune  :blink:

201724[/snapback]

cand franez putin mai tare simt un fel de efect de barca , putin sesizabil...si ala e normal ? la viteze mari iar e destul de greu de controlat sau am numai eu impresia ....tot normal este ? tin sa mentionez ca senzatiile respective sunt destul de mici, dar .... nu sunt deloc obisnuit cu ele si poate de aia ma speriu ..ce ziceti ? efecte normale sau nu ?

201079[/snapback]

Eu am pus anvelope noi tot 225/40/18 (Kumho Ecsta Supra) si am facut geometria si pot sa spun ca aceasta "senzatie" a disparut in proportie de ~ 80 % !

Esti sigur ca modelul asta de jante e pt seria 5 ? Eu nu prea cred ...... Eu stiam ca ar fi pentru cu totul si cu totul al model/serie de BMW !

201880[/snapback]

nu sunt sigur, dar eu le-am cumparat de la cineva care si-a luat seria 5 din 2006 M sau nu aia nu mai stiu, chestia e ca mi-a dat mie rotile in ziua in care a venit masina ca el si-a pus roti pe 21 sau 22 .

Eu am pus anvelope noi tot 225/40/18  (Kumho Ecsta Supra) si am facut geometria si pot sa spun ca aceasta "senzatie" a disparut in proportie de ~ 80 % !

201854[/snapback]

si eu am cumparat aceleasi anvelope, acelasi model. dupa mine KUMHO sunt super anvelope la pret groaznic de mic. am sa merg luni la geometrie