Jump to content

Filtru epurare gaze

ovidiu_s

Recommended Posts

Am facut revizia acum cateva zile , si cand imi schimba filtrul de aer, mecanicul mi-a aratat un alt filtru langa cel de aer, care filtreaza gazele de la motor. Filtrul ala nu e schimbat mai mult ca sigur, am intrebat de el , costa cam 220 ron dar tipul de la piese mi-a zis ca se schimba la 30-40 000 de km. E adevarat , sau intervalul de schimb e mai mare, sunt doar curios ca de schimbat oricum il schimb pentru linistea mea. Efectul imi spunea baiatul ala e ca , infundat fiind, baga gaze in motor, si face presiune , sare joja de ulei...nebunii d-astea.

A, si a trebuit sa completez cu un litru de antigel instalatia, marca HEPU aveau acolo (am inteles ca e recomandat de BMW lichidul asta..). Senzorul mi s-a aprins doar o data intr-o dimineata, nu inteleg de ce nu s-a mai aprins apoi.

Oricum mi-a placut cum au lucrat baietii de-acolo, aveau numai piese originale si am vazut ca stiau ce fac. Toata treaba m-a costat 100 ron cu tot cu spaga, cu piesele mele (ulei si filtre) , de-acolo n-am cumparat decat antigelul...zic eu prea bine.

:blink: ...salutari...

Pai da imi povestea patronul ca a avut clienti care fusesera prin alte service-uri, si schimbasera injectoare , motoare desfacute, catalizatoare deci erau oamenii la capatul puterilor , doar de la un amarat de filtru . Simptomele sunt si aiurea , pe langa un fum de te sperii...mai sare si joja de ulei, trepidatii...

• 3 months later...
:blink: ...salutari...

Pai da imi povestea patronul ca a avut clienti care fusesera prin alte service-uri, si schimbasera injectoare , motoare desfacute, catalizatoare deci erau oamenii la capatul puterilor , doar de la un amarat de filtru . Simptomele sunt si aiurea , pe langa un fum de te sperii...mai sare si joja de ulei, trepidatii...

205982[/snapback]

Confirm, masina scoate fum urat albastru din cauza acelui filtru. Totusi doar din cand in cand nu tot timpul.

• 3 weeks later...
  • 4 years later...
Buna! Zice-ti-mi si mie va rog daca ati patit careva ... am schimbat si eu un filtru eupurator la BMW E46 320d 150 cp si culmea ca tipu de la service mi-a comandat filtrul cu talonul sub nas si nu era bun...avea altfel prinderea..m-am dus inapoi si mi-a zis ca mai exista un model si cand a ajuns modelul al 2-lea ..nu potrivea nici atat... apoi s-au uitat mai atenti si mi-au adus filtru epurator ptr 330d si a mers perfect... ce se intampla?? de ce ?? specific ca masina este din noiembrie 2001 150 cp,face-lift 20.4D.4 tip motor.dar am dat "liniutze" cu alte bmw-uri d 150 cp si i lasam in urma d numa... Cipuita nu e,resoftata nu e. Are cineva idee ce poate fi ?? Multumesc frumos !

Buna! Zice-ti-mi si mie va rog daca ati patit careva ... am schimbat si eu un filtru eupurator la BMW E46 320d 150 cp si culmea ca tipu de la service mi-a comandat filtrul cu talonul sub nas si nu era bun...avea altfel prinderea..m-am dus inapoi si mi-a zis ca mai exista un model si cand a ajuns modelul al 2-lea ..nu potrivea nici atat... apoi s-au uitat mai atenti si mi-au adus filtru epurator ptr 330d si a mers perfect... ce se intampla?? de ce ?? specific ca masina este din noiembrie 2001 150 cp,face-lift 20.4D.4 tip motor.dar am dat "liniutze" cu alte bmw-uri d 150 cp si i lasam in urma d numa... Cipuita nu e,resoftata nu e. Are cineva idee ce poate fi ?? Multumesc frumos !

pe langa masina conteaza si cine o conduce ( poate tu esti un mic sumacher)

Cred ca ti-au adus filtru pentru motor M47.Tu ai motor M47N.Nu trebuia sa schimbi si capacul.Puteai sa schimbi doar filtru modelul nou cel de plastic adica piesa 15 de aici

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Sedan/Europe/320d-M47N/LHD/N/2000/november/browse/engine/cylinder_head_cover/

In cazul cand nu ai motorul schimbat si ai alt motor.

pe langa masina conteaza si cine o conduce ( poate tu esti un mic sumacher)

Nu..nu sunt shumacher...nu-mi sta in fire. Multumesc

Nu..nu sunt shumacher...nu-mi sta in fire. Multumesc

Znas srpski ? :))

Cred ca ti-au adus filtru pentru motor M47.Tu ai motor M47N.Nu trebuia sa schimbi si capacul.Puteai sa schimbi doar filtru modelul nou cel de plastic adica piesa 15 de aici

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Sedan/Europe/320d-M47N/LHD/N/2000/november/browse/engine/cylinder_head_cover/

In cazul cand nu ai motorul schimbat si ai alt motor.

Multumesc,da ..inteleg dar chestia e ca si pe el a fost un filtru identic. Banuiesc ca-si face treaba..