Jump to content

Mi s-a spart diferentialul...cred

Recommended Posts

Azi cand ieseam de pe o strada laterala am auzit un zgomot metalic care venea din spatele masinii. Am oprit motorul si m-am uitat sub masina, curgea ulei din diferential :blink:

Exista vreo alta varianta in afara de schimbarea diferentialului? Eu banuiesc ca nu dar intreb...

Banuiesc ca diferentialul este spart uitati niste poze:

E misto E39, nu? :blink: :)

Verifica sa nu fie de la semeringuri! Ca de spart, nu prea cred, atata timp cat nu l-ai atins.

Ori la planetare curge, ori la semeringul ce face etansarea cardanului cu diferentialul si pinionul de atac, ori vreun burduf planetar spart. Mergi la un service sa depisteze cauza.

Bafta! :)

PS. Parerea mea este ca acel zgomot metalic s-a auzit deoarece diferentialul a ramas fara ulei. Desfa tot grupul si vezi si rulmentii si pinioanele. Cu reglajul, zau nu stiu cum o vei rezolva. Mai bine altul sh sau nou daca-ti permiti.

Edited by nt98adu

N-am atins diferentialul insa cred ca ceva din interior a cedat si a spart carcasa...

Zgomotul nu putea sa fie de la pierderea de ulei pt ca dupa ce a picat diferentialu a mai curs o gramada de ulei din el...

Oricum E39 nu e o masina proasta daca mi-a picat diferentialul...nu e masina mea de noua ca sa-mi fac o parere obiectiva despre fiabilitatea ei..

Scuze :blink: , nu am vrut sa sune rau ceva de E39. Faptul ca eu am avut o experienta neplacuta cu 1 bucata, nu sunt toate la fel.

In ceea ce priveste grupul, daca nu desfaci, nu poti sti ce a dus la fisura din carcasa. Poate interior nu are nimic si ai scapat. :)

O sa ma duc cu ea pe platforma la service-ul unde ma duc de obicei...o sa incerc orice varianta pt a-l repara daca se poate, iti dai seama ca nu as da 600 de euro degeaba daca s-ar putea repara diferentialul asta. Edited by Ciupanezu

Sunt sigur ca merge reparat. Si daca schimbi ceva in interior si carcasa, tot nu te costa 600 euro. Banuiesc ca unul nou e 600. :blink:

Cand o urci pe rampa, sterge bine locul si atunci fa o poza mai concludenta, caci dupa cele anterioare nu prea am vazut mare lucru. De acolo reese ca ar fi de la planetara stanga ceva.

Unul nou e vreo 1200 euro :blink:

Oricum cred ca atunci cand se implineste un an de cand am masina o sa postez o lista cu ce a picat de pe masina si ce consumabile am bagat si cam cati bani am bagat in ea....cred ca o sa fie destul de amuzant :)

Edited by Ciupanezu

Nasol moment, sper sa se rezolve repede si usor problema. :blink:

Zgomotul era bataie sau huruit?

Totusi, ciudat timingul, s-a intamplat beleaua cand mergeai linistit... Sau ai iesit de pe strada aia laterala in drift?

Legat de diferential am comandat kitul de garnituri

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...042&hg=33&fg=10

insa surpriza garnitura 2 cica nu se mai fabrica !!! raspuns primit de la banat car TM

ok, care e solutia

raspuns: se pune doar silicon 9 ?? mi se pare cam ciudat, vaoua ?

Piesele de schimb pentru un model de masina se fabrica inca 20 de ani de la momentul iesirii din fabricatie a modelului respectiv.

Deci, daca o garnitura nu se mai fabrica, nu inseamna ca nu mai poti repara masina, ci ca exista alte solutii care se aplica (un model imbunatatit de capac, posibilitatea inlocuirii garniturii cu altceva, etc.).

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.