Jump to content

TAPITERIE PLAFON

Recommended Posts

Eu am incercat cu prenadez cand am vrut sa imbrac o tapiserie la un alt auto si mi-au iesit numai ,,harti". De aia spun....

270040[/snapback]

imi dau seama....e eu am vrut sa fac curat absolut in fiecare coltisor al masinii....si am dat tot jos.....inclusiv plafonu...si acum tre sa lipesc la loc...dk nu voi reusi...asta e la tapiter...mai bine....da am bani de bagat in altele asa k voi incerca eu prima oara...astept sfaturi

tre sa fac si eu aceeasi operatiune, mie imi atarna toata panza de pe plafon de vreun an, de cand am pus sa mi-o spele. Si cea de sub luneta la fel e dezlipita.

sigur nu ramane naspa? imi zicea cineva ca trebuie panza noua nu o poti lipi pe cea veche care s-a dezlipit ca ramane urat.

Edited by Piovra

Eu nu am avut incredere in mine si am fost la un tapiter...a iesit de toata frumusetea...am si schimbat-o cu una mai catifelata la atingere...ei bine, dupa nici 3 saptamani...pe la anumite colturi, inclusiv pe langa locasurile de la parasolare....s-a dezlipit...nu vizibil...dar se simte la mana :) ..o sa incerc si eu cu ceva solutii de la bizon...mai stiu pe userul @mrg care si-a lipit-o singur...si nu i-a mai cazut :blink:

Azi am trecut pe la el...nu-si explica insuccesul...ca a facut masini de masini si nu s-au mai intors la el sa-i spuna ceva..poate s-au dus la alt tapiter sau au vandut masinile :) a zis si ca e posibil ca coaja de fibra de sticla sa fie mai pretentioasa...eu chiar i-am oferit o scuza...ca fibra de sticla la caldura se dilata si panza se contracta...de aici si dezlipirea...chestia e ca numai la concavitati s-a dezlipit...respectiv la manerele de pe plafon, la parasolare, pe acolo pe unde sunt pragurile pe unde altii au trapa etc :blink:...e ff ciudat ca daca dai cu mana...se lipeste la loc...dar in cateva minute/zeci de minute se dezlipaste...asta in conditiile in care tapiterul mi-a spus ca a folosit o solutie de lipit care se usuca in cateva minute :)

parerea mea sincera:vrajeala.

1.nu are cu ce sa o lipeasca sa nu se dilate la caldura

2.dilatatia la caldura e f mica si vb aici de contactul cu material textil nu cu ceva dur

3.las-o naibii cu textilu care se contracta la caldura...asta e de x-files(nu are cum atata timp cat e lipit si e textil!!!!)

4.daca se dezlipeste si se lipeste imediat cu mana e clar....suprafata nu a fost curatata=neglijenta

Ms de incurajari..o sa ma duc macar sa-mi recuperez banii :) si o sa printez topicul cu textele voastre si o sa-l pun sa le citeasca cu voce tare :blink:

271934[/snapback]

e mult de munca sa o faci singur...am participat 4 insi mai mult sau mai putin la operatiune...panza am curatato de buretele ala cum si fibra aia sau carton presat ce o fi.....am bagat panza la masina de spalat..a iesit super da faza e k intra cativa cm...la apa...1-2cm...nush sigur! in fine a iesit super bine cu prenandez..DAR!!! e greu si trebuiesc nervi de otel!si 4 persoane sa iasa bine!

• 2 months later...
tot cu prelanez am lipit si io...incepuse sa se dezlipeasca...si am dezlipit toata panza..cu o pensula lata muiata in prelandez..intinzi usor pe plafon..lasi cateva minute sa se usuce un pic (ca daca pui imediat panza peste prelandezul proaspat..acesta impregneaza panza..si dupa ce se usuca arata k draq)..apoi cu o carpa moale intinzi panza..si tot asa pana o intinzi pe toata..iar daca o freci cu o carpa..nu face nici o cuta..se intinde perfect..

Ne auzim in cateva saptamani sa vezi daca ce ai facut tu e si durabil...eu sper sa fie....

Mi s-a dezlipit si pe laterale, pe stalpii din spate :blink:(...joi ma duc la tapiter...sau ce o fi..ca daca era tapiter nu mi se dezlipea... :)

304593[/snapback]

ba nene...asta se intampla vara asta...inca nu are nici un semn cum ca ar cadea...sincer