Jump to content

filtru polen

Sini

Recommended Posts

la cat se schimba filtrul de polen?

la mine a trecut cam 15 mii de km de cand am schimbat toate filtrele (nu dati cu pietre) si ma duc azi sa cumpar altele noi .. am auzit de MANN ca ar fi foarte bune , dar nu stiu daca are rost sa-l schimb si pe cel de polen pt ca am auzit ca se schimba mai rar...

BMW recomanda schimbul filtrelor de polen (ai doua) la fiecare 10 000 km; periodic, iti recomand sa le sufli la un compresor. Uita MANN-ul, ia niste Bosch de la Augsburg, neaparat cu carbon activ. Bafta! Edited by CC23298

am mai facut odata gresala sa schimb toate consumabilele la bmw. a fost prima si ultima oara. se pot achizitiona filtre Bosch si de altundeva decat de la reprezentanta? sau tie ti se pare normal sa platesti 17 milioane pe schimbat ulei si filtre? Edited by Sini

am mai facut odata gresala sa schimb toate consumabilele la bmw. a fost prima si ultima oara. se pot achizitiona filtre Bosch  si de altundeva decat de la reprezentanta? sau tie ti se pare normal sa platesti 17 milioane pe schimbat ulei si filtre?

276283[/snapback]

Relax, nu te aprinde asa....unde am scris eu sa le iei de la Reprezentanta? Am si mentionat mai sus sa le iei de la Augsburg, la iesirea spre A1.

:blink:

PS Sa nu te impacientezi daca pe cutiile de Bosch scrie mai nou Made in Czech Republic, de curand Bosch fabrica filtrele in Cehia, calitatea este aceeasi.

Edited by CC23298

pai eu nu sunt din bucuresti ... de unde era sa stiu? :blink: ms oricum pt informatii... daca ai sti si niste preturi (aproximativ) ar fi de vis...

276290[/snapback]

Scuze, nu am observat ca esti din Timisoara; poti suna la Augsburg 021 3050500 sau 3050630, sunt tare amabili; afli preturi si eventuali colaboratori in zona ta. Eu am un 320d E46, dar retin de la un amic cu E39 (avlad pe acest forum) ca a cumparat toate filtrele de la ei si a fost f multumit de preturi; intradevar, 17 milioane nu as da pt un asemenea schimb.

:)

Edited by CC23298

acum am gasit ambalajele de la ultimul schimb este 1 buc. Air filter, 1 buc Cabin Air Filter (filtrul de polen), cea din urma fiind un pachet alcatuit din 2 piese.

stiu ca filtrul de aer trebe schimbat la 10.000 km alaturi de filtrul de convustibil , filtrul de ulei odata cu schimbul de ulei dar stiam ca filtrul de polen se schimba mai rar. se pare ca nu este asa totusi, deci le voi schimba si pe acestea.

apropo eu cand am schimbat uleiu am schimbat doar filtru de ulei si motorina... alea de aer conditionat si filtru aer nu.. nu aveau si nu am avut timp sa astept... dc le schimb mai tarziu e vreo problema ?

279518[/snapback]

Nu este indicat sa depasesti indicatiile producatorului; este drept ca eu am tinut un filtru de aer vreo 32ooo km; imi crescuse simtitor consumul si mi-am amintit de el. Cel de polen poti sa il mai sufli cand ai la indemana un aer comprimat. In nici un caz, nu il spala.

Nu este indicat sa depasesti indicatiile producatorului; este drept ca eu am tinut un filtru de aer vreo 32ooo km; imi crescuse simtitor consumul si mi-am amintit de el. Cel de polen poti sa il mai sufli cand ai la indemana un aer comprimat. In nici un caz, nu il spala.

279536[/snapback]

din pacate nu stiam asta cu aspiratu.. si l'am aspirat . de vreo 2 ori :blink: dar nu imi baga mirosuri aiurea in masina.. oricum in maxim 2 saptamani le schimb pe toate.. iar in timpu asta mai fac.. maxim 200 de km cam asa. multumesc pt sfat!

din pacate nu stiam asta cu aspiratu.. si l'am aspirat . de vreo 2 ori  :blink: dar nu imi baga mirosuri aiurea in masina.. oricum in maxim 2 saptamani le schimb pe toate.. iar in timpu asta mai fac.. maxim 200 de km cam asa. multumesc pt sfat!

279610[/snapback]

Cu placere, dar am scris sa nu il speli, nu sa nu il aspiri

• 1 month later...