Jump to content

Problema E46 -Mi-au stricat masina-

Recommended Posts

Singurul lucru pe care il mai aveam de facut (schimbasem toate consumabilele -filtre/uleiuri, etc) dupa ce am cumparat o masina sh era sa verific geometria (mentionez ca inainte am echilibrat rotile iar cauciucurile sunt noi).

Facusem numeroase teste pe A2 dar si in Buc in care luam mana de pe volan si la viteze mari si mici si masina mergea PERFECT drept...ziceai ca e pe linie de tramvai DAR TOTUSI am zis sa verific geometria.

Ajung la Autosoft, pun masina pe tester tipul de acolo: Domne masina e aproape perfecta...dar putem sa o facem si mai bine ...daca nu, platiti doar constatarea.

Eu zis...domne' daca se poate mai bine, faceti geometria...se apuca baietii si trag de nu stiu ce pe dedesubt la roata dreapta...mai strang niste piulite...si domne' masina e perfecta.

AM FOST WEEK-END-UL ASTA LA MARE si masina trage destul de rau dreapta! :blink: Am ajuns in Buc si chiar si la viteze mici trage usor dreapta dar la viteze mai mari de 100 km/h trage urat de tot dreapta...se simte in volan!

MA DUC azi nevos eu: Trage dreapta masina...nu stiu ce faceti dar faceti-o la loc. O pun la loc pe computer...domne masina e in parametrii perfecti...n-avem ce sa-i facem.

Aveti idee de un loc unde sa-mi spuna ce s-a intamplat si sa aibe scule performante de geometrie? Sa ma duc la AB? La Filaret? CE SA FAC??? Masina trage dreapta!

o sa razi dar mie la o Mazda mi-a facut geometria perfect,absolut perfect la Dacia in pantelimon

prop un tovaras de-al meu a avut-o lovita si dupa 3-4 incercari de geometrie prin alte locuri ,nenea de la Dacia pe care il cunosc i-a facu-to sa stea perfect dreapta pe sosea la viteza

Era asta asa fericit ca i-a dat un mil dupa ce a testat masina pe garii-catelu la 110

S-ar putea sa fie de la cauciucuri / jante.

Eu tot la Autosoft am facut geometria si imi tragea intr-o parte. Le zic si imi schimba rotile din fata intre ele si intr-adevar imi tragea in directia cealalta. Dupa ce am indreptat jantele si echilibrat rotile, merge perfect drept.

M-am interesat mult si eu si am primit recomandarea ASV Brasov (reprezentanta si service Dacia). Cica ar avea cel mai bun stand de geometrie din europa (sunt doar vreo 10 in toata europa), Bosch. Inca nu am fost ca l-am rezolvat in Italia , poate in iarna cand schimb anvelopele de sezon trec pe acolo.

Incercati la reprezentanta Dacia acolo, macar cu o intrebare , eventual aruncati o privire si sa ne spuneti si noua.

Edited by user008

Nu esti primul care se plange de Autosoft la geometrie, tot cel de pe Dudesti si tot pe partea dreapta. Rezultatul a fost un E46 cu penibile tangente spre dreapta, in functie de viteza de rulare.

E unul singur acolo pe Dudesti (acolo am facut si eu). Sunt ferm convins ca au stricat/dereglat ceva. Revin la intrebarea de mai sus!

280465[/snapback]

Sunt cel putin 2, unul mai tinar blond cu parul "in sus" ca sa zic asa si unul mai in varsta. Ambii au facut masina perfect spre dreapta.

Alte locuri in afara de Bavaria, ar fi service-uri de roti mai cu pretentii, gen Autozone sau Sama service.

Later edit: daca ai vreun dubiu ca rotile iti provoaca comportamentul asta, schimba temporar pentru un test stanga cu dreapta pe fata. Daca e de la roti, ar urma sa iti traga la fel de rau stanga. Daca nu, ramanem la concluzia ca Autosoft-ul e penal la geometrie.

mergi in alta parte ...si vezi ce valori ai pe alte aparate ..daca e vreo diferenta notabila ..mergi inapoi la Autosoft si arata-le ...macar sa le dai peste nas ..ca nu cred ca vezi vreun ban inapoi sau macar vreo scuza !..

oricum primul lor cuvant e ...sa iei cauciucuri de la ei ...noi ...mie asa mi-au propus ..si de fapt trebuia doar o geanta indreptata !.. :blink:

mergi  in alta parte ...si vezi ce valori ai  pe alte aparate ..daca e vreo diferenta notabila ..mergi  inapoi la Autosoft  si arata-le ...macar sa le dai peste nas ..ca nu cred ca vezi vreun ban inapoi sau macar vreo scuza !..

280622[/snapback]

Ai garantie 30 de zile la geometrie si poti reveni oricand in alea 30 de zile fara sa mai platesti in plus. Dar care ar fi avantajul, sa ti-o strambe si mai rau doar.

Am fost si eu la Autosoft Dudesti si nu mi-au strans prezoanele la 2 roti :blink: Bine ca am verificat eu. Numai merg altadata acolo..

280625[/snapback]

Curios, la mine le strangeau atat de tare cu pistoalele alea incat daca vroiam sa schimb roata singur, nu cred ca reuseam. Ma rog, era cel de pe Fundeni.

Edited by alex2000

Ai garantie 30 de zile la geometrie si poti reveni oricand in alea 30 de zile fara sa mai platesti in plus. Dar care ar fi avantajul, sa ti-o strambe si mai rau doar.

280717[/snapback]

cred ca ai 6 luni garantie. cel putin mie mi-au dat 6 luni, e adevarat nu la autosoft. tot asa nu o facusera bine si a trebuit sa merg de vreo 3 ori pana a fost reglata cum trebuie.

Dudesti ... Fundeni .... Brasov .... Rio de Janeiro.....

Eu cred ca factorul primordial este cat de bine este calibrat aparatul; apoi, daca te lasa sa stai pe langa ei sa vezi cat de bine iti incadreaza valoarea in intervalul verde este si mai bine.

• 2 months later...
  • 5 months later...