Jump to content

Dynamic Drive E60

aphedrone

Recommended Posts

Am fost in Turcia si am condus destul de mult pe serpetine. I-am dat destul de tare si la un moment dat mi-a aparut o eroare in bord cum ca m-a lasat Dynamic Drive-ul si sa merg mai usor pe curbe.

Nu stiam ca am Dynamic Drive asa ca am ignorat eroarea, mergand la fel. Insa, masina a inceput sa se incline mai mult ca inainte, in mod evident. Dupa vreo 2 minute, eroarea a disparut si a masina a inceput sa stea ca pe sine din nou.

Acum, eu mereu m-am minunat cum de se tine atat de bine pe curbe. Iar eu merg TARE pe curbe, acolo unde imi pot permite. Am mai mers cu 5-uri si intr-adevar am simtit diferenta in favoarea masinii mele, dar am crezut ca e numai din cauza suspensiei sport. Acum, sunt convins ca are Dynamic Drive.

Am cautat in manual sa vad cum imi pot da seama daca am DD, poate pot dezactiva de undeva sau asa, dar nu am gasit. Voi stiti ceva? Cum iti poti da seama daca ai DD?

Pentru cei ce nu stiu ce inseamna DD, este vorba de bare stabilizatoare active din cate am vazut eu. Mentine masina aproape dreapte pe curbe si nu o lasa sa se incline decat foarte putin.

Multumesc

Am fost in Turcia si am condus destul de mult pe serpetine. I-am dat destul de tare si la un moment dat mi-a aparut o eroare in bord cum ca m-a lasat Dynamic Drive-ul si sa merg mai usor pe curbe.

Nu stiam ca am Dynamic Drive asa ca am ignorat eroarea, mergand la fel. Insa, masina a inceput sa se incline mai mult ca inainte, in mod evident. Dupa vreo 2 minute, eroarea a disparut si a masina a inceput sa stea ca pe sine din nou.

Acum, eu mereu m-am minunat cum de se tine atat de bine pe curbe. Iar eu merg TARE pe curbe, acolo unde imi pot permite. Am mai mers cu 5-uri si intr-adevar am simtit diferenta in favoarea masinii mele, dar am crezut ca e numai din cauza suspensiei sport. Acum, sunt convins ca are Dynamic Drive.

Am cautat in manual sa vad cum imi pot da seama daca am DD, poate pot dezactiva de undeva sau asa, dar nu am gasit. Voi stiti ceva? Cum iti poti da seama daca ai DD?

Pentru cei ce nu stiu ce inseamna DD, este vorba de bare stabilizatoare active din cate am vazut eu. Mentine masina aproape dreapte pe curbe si nu o lasa sa se incline decat foarte putin.

Multumesc

282839[/snapback]

Chiar mi-ai starnit curiozitatea. Stie cineva cum pot sa imi dau si eu seama daca am asa ceva?

E60 520i 2004

Multumesc.

Edited by bogdan1980

Citeste post-ul #2. Mai mult decat poze nu stiu cum ti s-ar putea explica.

282925[/snapback]

Am inteles pozele. Dar totusi nu stiu cum verific la masina mea daca am asa ceva...Asta era nelamurirea mea. Ma gandeam ca doar la modelele E60 din anumit an se intalneste aceasta optiune sau toate sunt echipate standard....Multumesc.

Edited by bogdan1980

Nu se poate sa nu-ti dai seama daca il ai sau nu.

Daca mergi la 50 km/h, pui ambele maini pe volan si faci stanga-dreapta cat de repede poti. Cu Dynamic Drive, inclinarea e minima. Cu orice alta suspensie, se inclina semnificativ.

Iar daca-ti da eroarea aia, AI CLAR, Dynamic Drive, n-are rost sa mai cauti.

Nu e nicio manevra aiurea. Stiu c-ai corectat intre timp. E o manevra care o pot face si incepatorii. Poate sa dea VIN-ul oricui, eu doar spuneam ca intrebarea asta e ca si cum ai intreba:

"Daca trag de volan stanga, vireaza stanga masina?"

E asa de evidenta actiunea DD incat nu poti sa o ignori.

Pachet sport + amortizoare si arcuri in stare perfecta este cam egal cu DD la o simpla tragere de volan dreapta/stanga. Ai nevoie de un viraj mai amplu sau o viteza mai mare ca sa balansezi mai mult barca sa simti o diferenta.

283195[/snapback]

Corect, efectul este aproape insesizabil si in realitate si in teorie.

Masinile care le-am condus eu, erau noi noute. Conduc una cu Dynamic Drive si am condus 2 ani, una fara Dynamic Drive cu suspensie Sport. Am condus M-uri noi cu suspensie... surpriza... M-Sport. Diferenta e evidenta si majora.

Cine spune ca nu se simte diferenta, ori n-a condus, ori nu simte masina.

In rest credeti ce vreti voi si ascultati de cine credeti voi. Nu toti dintre cei care lucreaza la BMW au condus masini incat sa poata emite pareri. Poate prin curte pe la BMW...