Jump to content

roata de rezerva

test225

Recommended Posts

se poate sau nu se poate?

301389[/snapback]

"roata de rezerva, se poate pe seria 3 noua, coupe?"

Raspuns :

roata de rezerva, se poate pe seria 3 noua, coupe. Punct

( La asemenea intrebare asemenea raspuns )

Intrebare:

Este adevarat ca in uniunea sovietica porumpul creste ca stalpul de telegraf?

Raspuns: Este adevarat. Cateodata chiar mai rar....

• 1 month later...

OK, hai sa revin cu "clarificari". In primul rind, din cite stiu, NU se poate comanda asa ceva. Singurele modele care au mai ramas pe care se poate comanda roata de rezerva sint seria 5 si X5, poate si X3 (asta ultima nu stiu). Pina aici este foarte clar. Stiu de ex. ca pe seria 5, desi masina vine fara roata de rezerva, ea se poate lua si ulterior, deorece exista locasul in podeaua portbagajului unde sa incapa o roata de rezerva.

Si acum sa vedem cum se aplica toate astea la o seria 3 coupe (E92, parca). Daca pe seria 5 se poate folosi o roata de rezerva care sa fie mai ingusta si mai mica (janta, nu diametrul exterior, desi parca si diametrul ext. e un pic mai mic decit la rotile stock pe 18'' de ex.) decit rotile/jantele de pe masina (care pot fi si de 18'' sau 19''), pe seria 3 cu motoarele de 3 litri biturbo cred ca nu se mai poate, deoarece jantele cele mai mici care intra "peste" frine sint de macar 17''. Ma asteptam sa imi zica cineva toate astea, sau sa imi confirme/infirme. De ex. nimeni nu a cautat/gasit o roata ingusta, cu janta de tabla de 17' si la care sa puste si gaurile de prezoane'?

Pe urma, la seria 5, desi masina vine stock cu spatiul pentru roata de rezerva folosit ca spatiu de depozitare, separat cu niste plastice, acel spatiu poate fi folosit de paranoici pentru a adaposti o roata din asta de rezerva "de bicicleta" (ingusta). La 3 coupe cum e? Ca e ceva loc sub podeaua portagajului am vazut, dar parca nu ajunge de tinut o roata de rezerva. Sau? Se mai poate renunta la ceva spatiu de stocare acolo? Unde-i bateria? Si alte intrebari despre cum s-a putea face loc de roata de rezerva acolo.

Mai trebuie spus ca... am luat in showroom o roata pe 17'' (cum ziceam, cea mai mica care stiu ca se potriveste - asta macar confirma cineva?) si am bagat-o in portbagaj. Dar ocupa cel putin jumatate. No fun, no go, no way.

Ah, si multumesc circotasilor care posteaza aiurea, fara sa zica nimic, doar sa se bage in seama. Intrebarea initiala era foarte clara si suficient de simpla ca sa se inteleaga ca ma intereseaza orice solutie de a ave roata de rezerva pe un E92. Daca vroiam doar sa stiu daca se poate comanda, intrebam asta, nu?

Nu ai cauciucuri Runflat? Sau kit de reparare temporara a penei?

Ba da. Insa cauciucurile runflat nu-s pentru Romania. Sau... rromania, mai bine zis. In Germania pe autostrada am facut pana si am mers pe cauciucul runflat cu pana foarte elegant pina la prima vulcanizare (pe care am gasit-o foarte greu, ca dupa 6 seara nu mai munceste nimeni in tara aia. si unde nu aveau cauciuc de marimea potrivita decit in doua zile, si si atunci non-runflat. si unde am pus rezerva, pe care a trebuit sa scot singur din portbagaj ca neamtu se jura ca masina aia - seria 5 - nu se exista sa aibe asa ceva). Nortoc ca a fost relativ aproape, si nu am distrus cauciucul mergind cu el pe pana - ceea ce in tara am facut, din pacate, ca nu am gasit vulcanizare). Revenind, in Romania nu e doar ca iei un cui si faci pana. Daca ar fi doar riscul asta, as sta linistit doar cu cauciucurile runflat. S-ar putea insa sa iei un srapnel sau o ranga (cautati topicul lui vl20sas, caruia i-a trecut un boltz sau ce era si prin janta!!!) sau sa dai intr-un canal/groapa/crater si sa dezintegrezi cauciucul, sa rupi sirmele in el, sa ti se desprinda banda de rulare de pe el, etc. Si astea nu-s din auzitem, le-am patit eu pe toate. Daca nu ai rezerva, pleci doar pe platforma. In 2 ani, am pus rezerva de cam 10 ori. Ce-i drept in peste 100K km.

Edited by test225

• 1 month later...

Dupa o sesiune de studiu pe net si nu numai, am ales urmatoarea solutie:

1. Roata rezerva de otel 17'', part no. 36-11-6-750-007

2. Cauciuc Continental T128/80 R17

3. Distantor de la LeatherZ (link)

4. Husa de la LeatherZ (link)

5. M Mobility kit de la BMW (asta include compresor si cric), o sa stiu mai multe miine despre asta

1. Roata rezerva de otel 17'', part no. 36116750007

M-a contactat un vinzator de la LeatherZ dupa ce am dat comanda si printre altele mi-a confirmat si ca janta cu codul asta este exact ceea ce vin si ei si ca se potriveste la prezoane si pe e0x (desi ea e fabricata pentru 346).

• 1 month later...
  • 1 month later...

vreau sa fac si eu acelasi lucru ca tine, am vorbit si cu LRD, doar ca la AB cind sa comand roata de E46, mi s-a recomandat sa iau roata de rezerva temporara de Seria 5, pe 16 (eu am rotile pe 16), care este deja completa pe stoc si care cica s-ar potrivi (ei pusesera inclusiv pe un M3 Coupe E46).

mi-au zis sa merg miine cu masina sa verificam daca merge.

daca nu, mi-au zis ca pt roata de rezerva temporara de E46 trebuie sa comand janta separat, anvelopa separat si sa astept sa vina comanda.

meanwhile am comandat husa aceea de care povesteste LRD.