Jump to content

Inspectia tehnica periodica

verssatu

Recommended Posts

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 1 year later...

vroiam sa incep un topic cu acelasi titlu ca pana acuma nu erau informatii despre ITP aici. Mai am si eu o luna pana imi expira itp-u asta si as vrea sa stiu si eu unde se face, eventual cat costa si daca iti trebuie programare sau ceva.

am jante pe 17 iar pe talon imi apare pe 15 .. credeti ca ar trebui sa ma prezint cu jante pe 15 la ei?

in plus am o mica vibratie la viteze mari (aproape insesizabila dupa ce am indeptat rotile si am schimbat bucsaraia)

Edited by B.M.W.

eu pana la urma l-am facut la un service din cartier, cu spaga de rigoare pentru ca spate-dreapta frana diferit de spate-stanga, un mic joc :blink: la rulment stanga-fata noxe ok si cam atat. a costa 60 lei, iar 40lei mi-au scapat pe podeaua service-ului si nu i-am mai gasit... :) .

de mentionat ca multi "cartieristi" nu se baga la diesel. la benzine e ok. nu tre' programare, nimic.

eu pana la urma l-am facut la un service din cartier, cu spaga de rigoare pentru ca spate-dreapta frana diferit de spate-stanga, un mic joc  :blink:  la rulment stanga-fata noxe ok si cam atat. a costa 60 lei, iar 40lei mi-au scapat pe podeaua service-ului si nu i-am mai gasit... :) .

de mentionat ca multi "cartieristi" nu se baga la diesel. la benzine e ok. nu tre' programare, nimic.

222378[/snapback]

salut,

nu e vorba ca nu se baga,pur si simplu RAR-UL autorizeaza in functie de aparatele de masura(analizor gaze pt benzina ,opacimetru si camera de fum pt diesel la fel si pt 4x4 rampa speciala).

Frana de mana sa tina. Mie mi-a comentat cand am facut ITP-ul, dar tin minte ca i-am luat o sticla de Pepsi la 2 litri si brusc si-a pierdut memoria.

222376[/snapback]

sa inteleg ca ai resetat omu cu un pepsi ...... :)

apropo de itp ......stiu pe unu :) care numa ce l-a facut ....si avea stopuri cu led , roti neomologate , final de toba neomologat , folii neomologate ( si pe fatza) si mai cateva kestii gen nu tine frana de mana si deastea ........ si surpriza ..... :) :blink:

am vazut ca sunt cativa care isi fac probleme .... oare de ce? .....poate daca faci itp la o unitate rar ....acolo da.....dar cum se face acum itp in tot felu de serviceuri ....

pe ce am eu boala e pe rabele si autobuzele alea care au teava de esapamaent exact orientata spre geam si te umple de fum si culmea aia au itpul la zi :)

Edited by AR99RMS

• 4 weeks later...
Ca si principiu mentalitatea romanului ar trebui sa se mai schimbe putin.........la ITP se platesc practic operatiile care se efectueaza acolo nu viza din talon, respectiv verificarea sist de franare , de directie , rulare , suspensie , luminile (inclusiv reglajul farurilor e obligatoriu in cadrul ITP ) , noxele ,......multi merg pe la service-uri de cartier sa verifice astea pentru siguranta lor insa de multe ori dau de cate un mecanic care habar nu are , sau nu are aparatura necesara......de exemplu pentru verificarea pivotilor trebuie platformele acelea culisante, de multe ori la mana ,pe elevator nu se vede nici un joc........in principiu ar trebui sa mergem la inspectia tehnica periodica cu cel putin 1 luna inainte sa expire itp-ul pentru a avea timp pentru remedierea problemelor (cred ca e in interesul fiecaruia dintre noi sa avem masina cat mai buna dpdv tehnic , mai ales in conditile in care ne confruntam cu un trafic auto in continua crestere ) , in ceea ce priveste aspectele legate de folii sa stiti ca dpdv al RAR-ului sunt permise pe luneta si geamuri spate .........in afara de tester pe care nu-l au in dotare multe statii itp decat cele ce au si unitate service, va puteti adresa lor pentru orice alte probleme ale masinii ....

• 5 months later...
Se apropie data expirarii ITP-ului si vroiam sa stiu daca aveti ceva recomandari pentru vreo statie ITP in Bucuresti ? Totodata m-ar interesa si cam care mai e pretul. As vrea sa fie pe bune, dar nu ma supar daca ii pot "motiva" pe baieti in vreun fel... :blink:

Ce se intampla daca depasaesti revizia, dar conduci masina pana la service ca sa faci ITP (deci merg cu revizia expirata)? Eu sunt tot in delegatii si nici nu o conduc, nici nu am cand sa o duc la revizie....Plus ca am un bec ars si sper sa rezolv maine problema cu luminile.

E coada de obicei? Trebuie programare? Dureaza mult?

Nu e nici o problema daca mergi cu ITP-ul expirat la service sa faci ITP-ul. Problema apare cand te opreste politia si vede lucrul asta, iti rupe anexa de la talon si ti-o lasa, iti ia restul de 2/3 din talon si-ti da o amenda si o dovada cu drept de circulatie pentru 15 zile. Si probabil cateva puncte.

Nu trebuie programare. Daca nu ai probleme la masina se rezolva pe loc. Cu probleme la lumini nici nu are rost sa te prezinti, ca n-o sa treci. Si daca iti gasesc probleme iti spun ce trebuie sa schimbi/repari si te cheama din nou in cateva zile.

sau primesti acasa o instintare ..de la "mai" eu am primit cu toate ca aveam ITP si RCA platit la masina.....romania :blink: de asta e bine sa pastrezi mereu copie sau originalu la orice factura si chitanta nu sti cand vei avea nevoie :) Edited by Allex18

Mare grija cu ITP-ul, sa nu circulati cu el expirat. Pentru ITP expirat militianul iti retine certificatul de inmatriculare , 170 ron amenda , parca 4 puncte pe permis si obligativitatea efectuarii ITP la o reprezentanta RAR (sunt 2 in Bucuresti cea de pe Grivitei si cea din Voluntari , si cate una in fiecare judet ) , doar asa mai poti recupera certificatul de la politie.

si obligativitatea efectuarii ITP la o reprezentanta RAR

Asta e o prevedere in noul cod rutier? Eu am ramas fara talon acum 2 ani si ceva la Audi pentru ca n-am avut timp (nu mi-am facut timp) sa fac revizia si imi expirase (m-a oprit un filtru la cateva zile dupa ce expirase ITP-ul, desi nu ma mai oprise politia de cativa ani; era logic sa se intample, conform legilor lui Murphy) si nu a fost nevoie sa merg la RAR. Am mers la Radacini pe Bd. Ferdinand si am rezolvat destul de repede, si mi-am luat inapoi talonul. Mai rau a fost ca pe atunci nu aveam numere de Bucuresti si a trebuit sa merg mai departe sa-l iau inapoi...

Se apropie data expirarii ITP-ului si vroiam sa stiu daca aveti ceva recomandari pentru vreo statie ITP in Bucuresti ? Totodata m-ar interesa si cam care mai e pretul.  As vrea sa fie pe bune, dar nu ma supar daca ii pot "motiva" pe baieti in vreun fel...  :blink:

303812[/snapback]

Eu am facut prin iunie la Meridian Vest pe Iuliu Maniu (dealer Dacia-Renault). Primul lucru de care m-a intrebat a fost daca am stingator si trusa medicala, dupa care am trecut ca prin branza, desi aveam un usor joc la roata dreapta spate. M-a costat vreo 70 de lei si n-am dat nimic spaga.

am facut in iulie la un city ceter intre dacia si mosilor, la recomandarea unui cunoscut

parca a fost vreo 70 ron + atentia, deh ca peste tot); a durat mai bine de o ora + coada (spaga ca sa ma bage in fata a fost inutila)

tocmai era in inspectie la unitatea cu pricina un tip de la rar - mai prost nici nu se putea - pt ca desi masina era ok, baietii au facut exces de zel;

au vrut sa verifice seria motorului, dar nu stiau nici unde sa o caute, si nici unde e documentatia despre bmw ca sa se lamureasca - asta a durat enorm, vreo 45', asa ca isi faceau de lucru pe sub capota cu o bucatica de smirghel in varful unei pense de chirurgie;

a doua zi am plecat la busteni, iar pe drum mi s-a desfacut 1/2 scutul motorului - coincidenta bizara - exact in zona aia au gadilat-o dansii cel mai mult; ca la doctor te duci sanatos si pleci scuipand sange :blink: