Jump to content

DIY - Instalare difuzoare de 16.5 cm in usile din fata la E46 sedan (direct pe usa)

Recommended Posts

Salut la toata lumea!

M-am gandit sa impart cu voi experienta pe care am avut-o weekendul asta cand am schimbat boxele pe fata si am insonorizat usa.

Va spun sincer ca merita facut asa ceva pentru ca diferenta de sunet e remarcabil mai buna (dupa ce schimbati HU bineinteles :) )

In principiu am urmat pasii astia:

1. Defaceti panoul usii + airbag (scoateti borna minus de la baterie inainte). Cum desfaceti panoul usii puteti gasi pe net multe DIY. (de exemplu aici http://www.skene.org/bmw/window/index.html)

2. Localizati. masurati si faceti gaura pentru boxa. Aici depinde de sistemul de prindere (am taiat 2 picioruse sa incapa boxa, poza2), de marimea boxei, de adancimea ei (sa nu dea in geamul deschis..etc). Eu am masurat impreuna cu panoul, dupa ce am dat jos grila aia neagra. (pozele 1, 2 si 3)

3. Dupa ce am taiat am dat cu un strat de pasta insonorizanta "Brax eXvibration Paste" (detalii aici http://www.exvibration.de/). poza 4

4. Am facut un inel din lemn (e recomandat MDF dar nu am gasit) pe care l-am prins de usa cu holsuruburi. (poza 5)

5. Spatiile goale dintre inel si usa le-am acoperit cu kit din fibra de sticla. (poza 6)

6. Am dat usa cu inca un strat de "Brax eXvibration " - poza 7. La fel am dat si panoul din plastic - poza "panou.jpg"

7. Dupa uscare (2-3 ore) am izolat usa cu banda bituminoasa din aluminiu, folosit la acoperisurile casei :) . As fi vrut sa izolez cu Dynamat dar nu am gasit :blink: Oricum Brax + banda e de ajuns. (poza 8)

8. Am pus boxa si restul la locul lor. poza 9 + poza 10

Ca si bonus va arat cum mi-a iesit si MP3-ul centrat - poza "CD-centrat.jpg". Pentru asta nu am facut poze dar am folosit linkul http://www.miglenium.de/workshop_carhifi_e46.html

Eu sper sa ajute pe cineva ce am scris aici. Va spun inca o data ca diferenta de sunet e foarte mare....in sfarsit am si eu bas in masina.

Spor!

PS: pozele nu au fost aranjate in ordinea pe care le-am uploadat, dar e simplu sa va da-ti seama de fiecare unde e....

post-212-1200902819_thumb.jpg

post-212-1200902835_thumb.jpg

post-212-1200902842_thumb.jpg

post-212-1200902850_thumb.jpg

post-212-1200902858_thumb.jpg

post-212-1200902866_thumb.jpg

post-212-1200902894_thumb.jpg

post-212-1200902901_thumb.jpg

post-212-1200902909_thumb.jpg

post-212-1200902916_thumb.jpg

post-212-1200902923_thumb.jpg

post-212-1200902930_thumb.jpg