Jump to content

e46-le meu

mahabidi

Recommended Posts

Azi am fost si eu cu e46-le meu la "doctor", eram tare curioas sa vad ce zace prin el si in acelasi timp imi era putin frica sa nu ma surprinda aia cu vreo problema mai ascunsa incat sa-mi pice plomba :blink: , insa am scapat bine zic eu. La test a iesit per total un punctaj de 95%.Pe ansamble la caroserie 97%,la sasiu 100%,la emisii 98%, instrumente de bord 100%, transmisie 97%, motor 88%, frane 91%, si suspensie 88%.

Acum sa detaliez:

-la caroserie 97% - pt ca bara spate au gasit ca in doua puncte a fost revopsita (in urma unor zgarieturi mai evidente, zic ei)

-la emisii 98% - pt ca la test OPACIMETRU :) ; verificare opacitate cica limita este 3.00/m si media mie mi-a iesit de 1.74/m buna zic ei numai ca la forja brusca scotea putin fum negru, f putin si f scurt

- la transmisie 97% - depunctaj ca sunt mici pete de ulei, aproape infime ca le-am vazut si eu (te cheama si iti arata), la semering cardan si alt depunctaj bucsele sau tampoanele pe care sta cutia de viteze sunt imbatranite.....

- la motor 88% - comparand datele de la producator si cu ce au obtinut ei au zis asa: la turatie de 4000/170km trebuia sa iasa 136cp - la mine la 40068/170 au iesit 128cp, plus cuplu motor trebuia sa fie 28 la mine a iesit 24 (ei spun ca poate influenta si filtru de aer ) poate trebuie schimbat :)

- la frane 91% - au gasit o diferenta intre roata dr fata si cea din stg fata la : forta-kg, distanta- M, timp - sec.; si intre roata spate dr si cea stg spate aceleasi teste forta,distanta,timp. (ei spun ca poate trebuie o aerisire); la frana de mana exista o diferenta mare intre roti, cred ei ca e posibil sa se fi putin blocat ceva pe acolo.

- la suspensie 88% - amortizor dr fata moale asta il simt si eu cnd merg incet cu masina pe un drum cu denivelari.

Cam asta e sumarul rezultatului de la "doctor", si acum vreau sa aud pareri si de la voi pe baza rezultatelor de mai sus, pt ca eu nu cunosc mare lucru din toate astea si stiu ca sunt multi membrii cunoscatori si astept ceva recomandar de la voi.

Merci :)

post-8936-1205431064_thumb.jpg

post-8936-1205431089_thumb.jpg

post-8936-1205431106_thumb.jpg

post-8936-1205431122_thumb.jpg

post-8936-1205431137_thumb.jpg

Asta a fost test la reprezentanta ?

Nu, a fost la un tester privat, computerizat, care au reprezentanta in Brasov si Bucuresti. Eu am aflat de ei de la TV cand au facut o demonstratie.

Nu stiu daca pot da nume pe forum, ca sa nu fac reclama?? dar daca da, va dau datele si adresa de web, iar tot testul m-a costat 250lei dureaza cam 40min, si iti da un raport intocmit in 7 pagini indosariate, cu rezultatul testului.

Edited by mahabidi

autovit. este cel din incinta targului vitan...nu sunt buni, am dus masina vai viata ei si au scoso ca find stralucita...eu iam spus la om de anumite probleme si dupa test acele probleme nu mai apareau, omu a zis ca e ok...si a luat-o , de atunci in viata mea nu o sa ma duc sa testez o masina acolo :blink: pentru mine daca vrei sa testezi o masina ca lumea o duci la service-ul reprezentantei marcii respective( cand am dus eu masina nu avea calc sa o puna sa vada de anumite erori ,. Edited by paco_wonderboy

autovit. este cel din incinta targului vitan...nu sunt buni, am dus masina vai viata ei si au scoso ca find stralucita...eu iam spus la om de anumite probleme si dupa test acele probleme nu mai apareau, omu a zis ca e ok...si a luat-o , de atunci in viata mea nu o sa ma duc sa testez o masina acolo :) pentru mine daca vrei sa testezi o masina ca lumea o duci la service-ul reprezentantei marcii respective( cand am dus eu masina nu avea calc sa o puna sa vada de anumite erori ,.

Pai ce sa-ti spun, eu sunt multumit de cei de la Brasov, pt ca eu le-am dat masina au testat-o si apoi mi-au detaliat si descris rezultatul si intradevar au semnalat tot ceea ce vroiam sa le spun, adica de amortizorul de fata dreapta daca spuneau ca nu are nimic le aratam pe loc ca nu-i asa sau de un anumit zdranganit pe care-l am la masina in anumite perioade, ei au zis ca la treapta 1 la aprox. 1800turatii se aude pt 2-3 sec- un zdranganit, deci l-au sesizat plus ca l-a test amortizorul fata dr. a iesit cam slab.Astia au un computer care inregistreaza si interpreteza toate datele, inginerul de acolo ne putand sa faca decat sa-l "tina la priza :blink: "

Deci intr-o prima instanta sunt multumit de ei.

Edited by mahabidi

testul de la autovit e foarte serios.Acum o luna ultima data am testat masina acolo inainte de vanzare.Scor toata a fost 96%.

din 116CP au iesit toti cei 116CP.La frana de mana erau diferente intre stanga dreapta.Placutele pe fata trebuiau schimbate, dar tineau foarte bine.La cutie tot 100% ca la motor.La caroseria capota a fost vopsita cu 4 suprafete de 4-5 cm2de 0.3 miconi adica 0.3 mm de chit grosime de la grondina sau griblura.La roata stanga spate a fost vopsita dar fara urma de chit , o fi fost vreo zgarietura probabil.Lonjeroanele intacte, stalpi intacti, capota fata, portbagajul neavand urme de indreptare.Airgaburile Ok , nu au fost pocnite si nici la instrumentele de bord nu avea vreo eroare deci nu fusese umblat la kilometraj.Masina avea 2100 de ore de mers care la o viteza medie de 50 km/h ar insemna 110.000 de km.MAsina avea 132.000 de km deci a circulat mai mult pe autostrada si a avut o medie mai ridicata.

La instrumente de bord eroare de kilometraj este de 5% care e in parametri d e 2-8% dati de fabricant.

Un dosar de vreo 7-8 pagini frumos desenate cu toate datele tehnice.

Cam 40 de minute a durat testul.

Foarte serios si profesionist.

daca o sa cumpar o masina SH din Romania aici o sa fac testul sa fiu sigur daca masina a fost lovita si daca este OK.

Edited by nicukla

Dar Mahabidi este din Brasov,nu cred sa se fii dus pana la Autovit ptr un test.

Scuze , cred ca am postat in acelasi timp.

Noroc la masina.

Nu baieti masina este luata din germania de la reprezentanta chiar din orasul unde locieste sora mea. deci am scapat de samsari,nu :) , si am fost cu ea la test ca sa stau eu mai "sigur in ghete". Merci de urari, mie imi place la nebunie, deci cunoasteti sentimentul............. :)

aaa, scuze , Sa te bucuri de masina fara incidente si sa ne onorezi la intalniri

Bafta :blink:

negresit, m-am inscris deja de acum la intalnirea anuala plus ca daca am timp dau o fuga la Cheile Gradistei si fac cateva poze pe acolo si vad si cum e drumul iar apoi va dau un raspuns. :)

testul de la autovit e foarte serios.La instrumente de bord eroare de kilometraj este de 5% care e in parametri d e 2-8% dati de fabricant.

Un dosar de vreo 7-8 pagini frumos desenate cu toate datele tehnice.

Si eu am auzit numai de bine , mai ales dosarul am inteles ca este foarte frumos colorat.Din pacate nu am ajuns la ei sa imi fac o parere reala.

Apropo, daca la bord le-a dat eroare de 5% este destul de bine, masinile au in general 10% fix, nu variabil.

uite mai jos paginile cu raportul scos de computerul de test. apropo inginerul de la test nu poate sa intervina asupra rezultatului din computer, deoarece odata inceput testul calculatorul inregistreaza si imprima rezultatul pe care el il interpreteaza.

post-8936-1205484604_thumb.jpg

post-8936-1205484616_thumb.jpg

post-8936-1205484628_thumb.jpg

post-8936-1205484643_thumb.jpg

post-8936-1205484661_thumb.jpg

post-8936-1205484673_thumb.jpg

post-8936-1205484684_thumb.jpg

Edited by mahabidi

uite mai jos paginile cu raportul scos de computerul de test. apropo inginerul de la test nu poate sa intervina asupra rezultatului din computer, deoarece odata inceput testul calculatorul inregistreaza si imprima rezultatul pe care el il interpreteaza.

Sper ca nu te superi daca iti zic ca nu prea valoreaza nimic ce au facut ei acolo.Ma rog, parerea mea.

Sunt frumos colorate hartiile dar nu sunt pictor, ma impresioneaza mai putin. :blink:

Transmisia este super, 97%, au masurat cand schimba treapta 1 si 2 si din asta a rezultat o transmisie buna :)

Probabil nu mai avea sens sa masoare si pentru restul treptelor, stiu si ei ca nu prea are importanta.