Jump to content

Intamplare astazi la Filaret

Alexxx

Recommended Posts

Va aduceti aminte ca acum cateva zile am deschis un topic in care spuneam ca am schimbat filtrul de benzina cu unul Mann si am senzatia ca masina nu mai trage!

Iata topicul:

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...mp;#entry458794

Ei bine m-am hotarat sa merg azi la Filaret sa pun filtru original BMW. Ajung acolo, il comand de la magazie si mi se aduce un filtru cu emblema BMW pe el facut de Kaiser! :twoup:

Toate bune, il cumpar si se ridica masina pe rampa sa il schimbe pe cel "vechi" de o saptamana, marca Mann! In momentul in care desfacea filtrul mann eu eram cam la 3 metrii de el, undeva la bara din spate a masinii! Cand au scos filtrul a tasnit din el benzina cu o asemena presiune incat a aruncat pe mine de mi-a udat tot tricoul, blugii, mi-a intrat in gura si cel mai grav, in ochi...moment in care am simtit o usturime in ochi atat de puternica incat am urlat de durere!

Am fost repede la baie si am pus jet de apa in ochi dar a ramas rosu...sper sa nu se intample nimc (daca are cineva sfaturi, sa spuna)!

Cei de acolo mi-au spus ca e normal sa mai tasneasca dar ca in felul asta nu au mai vazut si ca asa se comporta un filtru INFUNDAT SAU CARE NU A MAI FOST SCHIMBAT DE 60-70000 KM! In orice caz au spus ca nu este normal sa tasneasca cu o asemenea presiune benzina si ca au si vazut ca sunt la 3 metrii de el si din acest motiv nu mi-au spus sa ma dau la o parte! Filtrul avea o saptamana si era Mann! Cand am plecat de acolo, masina si-a revenit si trage normal, cum ar trebui sa traga un 325!

Concluzie: Luati filtre ORIGINALE BMW (chiar daca cel aftermarket a costat 200 RON iar cel BMW (Kaiser) a fost 330 RON iar cand vi se schimba filtrul la service stati NUMAI in lateralul masinii! Nu in fata sau in spate!

Edited by Alexxx

Va aduceti aminte ca acum cateva zile am deschis un topic in care spuneam ca am schimbat filtrul de benzina cu unul Mann si am senzatia ca masina nu mai trage!

Iata topicul:

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...mp;#entry458794

Ei bine m-am hotarat sa merg azi la Filaret sa pun filtru original BMW. Ajung acolo, il comand de la magazie si mi se aduce un filtru cu emblema BMW pe el facut de Kaiser! :twoup:

Toate bune, il cumpar si se ridica masina pe rampa sa il schimbe pe cel "vechi" de o saptamana, marca Mann! In momentul in care desfacea filtrul mann eu eram cam la 3 metrii de el, undeva la bara din spate a masinii! Cand au scos filtrul a tasnit din el benzina cu o asemena presiune incat a aruncat pe mine de mi-a udat tot tricoul, blugii, mi-a intrat in gura si cel mai grav, in ochi...moment in care am simtit o usturime in ochi atat de puternica incat am urlat de durere!

Am fost repede la baie si am pus jet de apa in ochi dar a ramas rosu...sper sa nu se intample nimc (daca are cineva sfaturi, sa spuna)!

Cei de acolo mi-au spus ca e normal sa mai tasneasca dar ca in felul asta nu au mai vazut si ca asa se comporta un filtru INFUNDAT SAU CARE NU A MAI FOST SCHIMBAT DE 60-70000 KM! In orice caz au spus ca nu este normal sa tasneasca cu o asemenea presiune benzina si ca au si vazut ca sunt la 3 metrii de el si din acest motiv nu mi-au spus sa ma dau la o parte! Filtrul avea o saptamana si era Mann! Cand am plecat de acolo, masina si-a revenit si trage normal, cum ar trebui sa traga un 325!

Concluzie: Luati filtre ORIGINALE BMW (chiar daca cel aftermarket a costat 200 RON iar cel BMW (Kaiser) a fost 330 RON iar cand vi se schimba filtrul la service stati NUMAI in lateralul masinii! Nu in fata sau in spate!

Sigur ti-au schimbat primul filtru ?

sau poate a fost montat invers...

Se poate? Eu stiam ca la BMW_uri .. sunt ca la calculatoare .. cu mufe anti-prost .. si daca vrei sa il pui invers .. atunci trebuie sa folosesti un ciocan .. mai mare :twoup:

Primul sfat e ok! Eu oricum insist intotdeaua numai pe piese originale BMW!

Insa al doilea sfat e "original"! :twoup: :twoup: :D

PS: Iti dai seama daca erai cu tigara aprinsa? :D

sau poate a fost montat invers...

Ma indoiesc ca putea sa-l puna invers, pentru ca e filtru cu regulator de presiune. Are doua intrari si o singura iesire plus ditamai sageata de indicare a sensului de montare... dar bine, orice se poate intampla la noi in service-uri :twoup:

PS: Parca Filaretu' nu avea program de lucru sambata ?! :twoup:

Edited by BoBo

@SARPE-Filtrele la 2.5 sunt mai scumpe, ca au regulator de presiune!

@All-Data trecuta am stat langa ei cand am pus Filtrul (cu care venisem eu); Deasemenea filtrul nu poate fi pus invers ca pe langa faptul ca are sageata, avand regulator de presiune la un capat are 3 gauri si la celalalt doar doua, deci nu poate fi pus invers!

@Bobo-A fost o perioada cand nu au avut progr ca au fost in training! Dar nu a durat decat o luna! Au in fiecare sambata pana la 14!

Edited by Alexxx

Cum de a fost asa mare presiune in instalatie cu pompele oprite ?

PS: asa scump e un filtru de benzina ? e diferenta mare fata de un filtru de motorina..

La motoare mai mari, da. :twoup:

probabil a fost un defect de fabricatie ..nu cred sa fie proaste filtrele Mann ..teoretic ar trebui sa-l poti returna la magazin ..sau schimba

Exact!

Normal ar fi sa primeasca banii inapoi..

Filtrele Mann sunt foarte bune, aceasta a fost in mod sigur o exceptie.

:twoup: Asa am patit eu o data la un Espero, uitasera sa scoata dopul de protectie din filtru si cand au montat tevile le-au montat peste. Au montat ala ca netotii si fiind si intuneric nu au observat. Cand sa scoata masina afara din service s-a oprit... :twoup: Edited by tiberiuenache