Jump to content

POMPA BENZINA

Recommended Posts

Ar trebui sa o schimbi.

dupa cate stiu eu are niste filtre cu toate ca este capsulata, ma gandesc ca pompa nu are nimic doar s-o fi imbacsit sitele alea. sa dau 500 ron pe o pompa parca nu ma lasa inima acum in prag de concediu.

nu s-a lovit nimeni de problema asta pana acum ?

taie gatul de la o sticla de 2l, umple-o cu diluant si baga pompa in ea. O alimentezi cu curent si o lasi sa mearga 1-2 min, daca e murdara tare, schimbi diluantul pana cand ramane curat. Eu asa am curatat pompa de la un passat benzinar si metoda a dat rezultate.

asta este eroarea care mi-a iesit pe tester 171 Fuel supply system si mi-a zis initial sa schimb filtru de benzina , lucru pe care l-am facut, dar dupa maxim 30 km mi s-a aprins iar eroarea in bord cu check engie, am revenit la mecanic si mi-a zis ca este pompa de benzina.

la debitmetru, valva PCV (este noua), injectoare sau mai stiu eu ce mi-a iesit ok testul.

atasez o poza cu eroarea.

thx

asta este eroarea care mi-a iesit pe tester 171 Fuel supply system si mi-a zis initial sa schimb filtru de benzina , lucru pe care l-am facut, dar dupa maxim 30 km mi s-a aprins iar eroarea in bord cu check engie, am revenit la mecanic si mi-a zis ca este pompa de benzina.

la debitmetru, valva PCV (este noua), injectoare sau mai stiu eu ce mi-a iesit ok testul.

thx

Pai stai un pic, am crezut ca stii sigur ca pompa este de vina si incerci sa o "repari".

Eroarea respectiva este generica, nu inseamna ca pompa este de vina.

Masoara presiunea la rampa de injectie si astfel iti dai seama daca este vreo problema la alimentarea cu benzina.

Masoara presiunea la rampa de injectie si astfel iti dai seama daca este vreo problema la alimentarea cu benzina.

m-ai bagat in ceata, cum pot masura presiune la rampa de injectie?

masina se comporta normal, trage bine, consumul este aceelas, doar ca sta becul ala aprins . am schimbat filtru de benzina si tot a aparut eroarea si-a dat cu presupusul ca pompa este infundata si nu baga bine benzina.

am pus-o pe 2 testere si mi-a dat aceeas eroare (171)si ambii mi-au zis aceelas lucru : 1- schimba filtru, 2- pompa are ceva.

poate stie exact cineva ce este eroarea 171.

thx

• 1 year later...

thx

Am aceeasi problema de luni de zile.Am schimbat pompa de benzina cu una noua,originala,si nu am rezolvat nimic.

alte erori nu am mai avut,nici la debitmetru,nici la injectoare,sonda lambda am schimbat-o,toate degeaba.Presiunea o masori la rampa.nu ai ce curata la pompa,decat sorbul,la el te poti uita sa vezi in ce stare e.

eu unu m-am lasat pagubas,in afara de check-engine-ul aprins,nu e nici o diferenta acum.

bafta!

aceiasi problema o am si eu....

chiar nu poate nimeni sa ne ajute eu am schimbat debitmetru,valva pvc,furtune,masina trage bine merge dar beculetul aprins imi vine sa il sparg nu-l mai suport

am fost si la reprezentanta si degeaba...inca nu am schimbat debitmetrul,dar valva PCV am schimbat-o,furtunele,am schimbat toate garniturile de la admisie,pompa e noua,filtrul,bujiile,sonda lambda,o-ring-urile de la injectoare...mi-a ajuns...

am sa-i mai fac eu personal cateva verificari pe viitor,poate poate...

pana nu esti sigur ca e pompa,nu o schimba.eu am dat pe ea 1100 ron si ...degeaba,era buna si cealalta,dar cand au dat-o jos "meseriasii" i-au rupt ceva,si nu mai poate fi folosita.

nu mai schimb nimic ca dupa ''meseriasi'' schimbi toata masina si tot ramane becul aprins....o sa pun o banda neagra in dreptul lui sa nu-l mai vad

• 2 weeks later...
am fost si la reprezentanta si degeaba...inca nu am schimbat debitmetrul,dar valva PCV am schimbat-o,furtunele,am schimbat toate garniturile de la admisie,pompa e noua,filtrul,bujiile,sonda lambda,o-ring-urile de la injectoare...mi-a ajuns...

am sa-i mai fac eu personal cateva verificari pe viitor,poate poate...

pana nu esti sigur ca e pompa,nu o schimba.eu am dat pe ea 1100 ron si ...degeaba,era buna si cealalta,dar cand au dat-o jos "meseriasii" i-au rupt ceva,si nu mai poate fi folosita.

nu mai schimb nimic ca dupa ''meseriasi'' schimbi toata masina si tot ramane becul aprins....o sa pun o banda neagra in dreptul lui sa nu-l mai vad

Fa o scanare cu DIS-ul si vezi ce da ala ca e softul original de BMW.

• 1 month later...