Jump to content

BMW 320d (e90) - Steptronic 2005

paulgsm

Recommended Posts

Salut

Cam de o saptamana sunt proprietarul unui BMW 320d achizitionat sh de la cienva ce l-a cumparat din Germania (avea nr de DE cand l-am luat).

Masina are 130.000 km si arata extraordinar de bine atat la interior cat si la exterior. Nu stiu cum le intretin nemtii aia ... dar pozele vor vb de la sine.

Iata mai jos cateva dotari:

- volan sport M piele cu, comenzi pe el

- suspensie sport cu amortizoare speciale

- jante sport BMW originale cu , cauciucuri umflate cu azot (17")

- bixenon adaptive

- scaune paritale piele/stofa

- scaune cu suport lombar si lateral ("aripioare reglabile electric"

- navigatie Business, dublu climatronic, bluetooth

- trapa

- parktronic fata/spate

- cutie automata Steptronic

- filtru particule (mai putin poluanta si mai ieftina taxa de prima inmatriculare)

- computer de bord

- cruise control

- sistem sunet premium magazie de cd-uri si mp3

- iDrive Business

- scaune fata incalzite

- geamuri electrice fata / spate

- oglinzi incalzite si heliomate

- senzor ploaie / lumini

- caucuiucuri RUN FLAT

- bluetooth

- comenzi vocale

- angel eyes

- bancheta spate fractionabila

si ar mai fi dar nu-mi aduc aminte

Pret 18.500 euro.

Urmeaza RAR, inmatriculare...etc.

Masina merge criminal (de bine :) ) doar ca suspensia sport e destul de tare pe denivelari dar asta nu e o problema pt mine; eventual pt nefericitii care se afla din cand in cand pe bancheta spate.

post-2079-1224748156_thumb.jpg post-2079-1224748165_thumb.jpg post-2079-1224748171_thumb.jpg post-2079-1224748179_thumb.jpg post-2079-1224748189_thumb.jpg post-2079-1224748198_thumb.jpg post-2079-1224748205_thumb.jpg post-2079-1224748217_thumb.jpg post-2079-1224748224_thumb.jpg post-2079-1224748229_thumb.jpg post-2079-1224748243_thumb.jpg post-2079-1224748248_thumb.jpg post-2079-1224748254_thumb.jpg post-2079-1224748266_thumb.jpg post-2079-1224748273_thumb.jpg post-2079-1224748279_thumb.jpg

post-2079-1224748285_thumb.jpg post-2079-1224748291_thumb.jpg post-2079-1224748299_thumb.jpg post-2079-1224748310_thumb.jpg

post-2079-1224748318_thumb.jpg

Edited by paulgsm

Merci pt urari.

Pai e din 2005. De aia apare acest an in titlu.

Acum cateva ... sa le zic mici nemultumiri:

1. Nu descarca agenda la telefoanele cu Symbian 9.1 (e71). Nici daca se instaleaza aplicatia pt Nokia 810. Am probat acelasi telefon pe un 320d (tot e90) fabricat in 2007 si o descarca ! Deci e clar o problema de soft din iDrive nu din telefon. Am vb la AB pt update de soft dar au zis ca ei nu recomanda decat 99 % sa se faca update de soft la iDrive pt ca se pot strica unele module in urma updateului de soft. Ma rog...

2. Cand dau apa pe parbriz de abia ... stropeste.... Am bagat o sarmulitza f subtire sa desfund duzele dar rezultatul e acelasi. Daca tin maneta stergatoarelor trasa spre volan nu stropeste continuu ci doar daca o eliberez si o trag din nou spre volan. Vreo rezolvare ?

3. Comenzile vocale sunt .... bine-nteles in limba germana (ca si manualul). Am incercat cateva pronuntii ... dar m-am lasat pagubas :) Cred ca tot prin update de soft se rezolva.

Cam astea ar fi micile inconveniente. Cum nu exista lucru perfect .... ma astept si la altele pe viitor :)

Edited by paulgsm

Nu m-as mai intoarce veci pe manuala :) No offence :)

Sunt f multumit de sistemul de sunet Premium (unitatea citeste si DVD cu mp3-uri dar magazia numai trackuri) dar sunt curios cine-l fabrica sau macar ce firma au fabricat boxele.

Edited by paulgsm

Frumoasa masina, sa o stapanesti sanatos. Jantele in special imi plac.

Volanul nu este M, are doar cover de M, nici macar sport nu este, este volan piele, atat.

Iar despre cutie, o sa vezi ca la iarna o sa vrei in unele situatii sa ai cutie manuala. Eu nu as da cutia manuala pe una automata, dar asta este alta povesti, tine de gusturile fiecaruia.

Oricum, felicitari de achizitie, dotari frumoase, km okay, pret okay.

Stiu ca nu este M volanul ... doar ..cu sigla M ... am vrut sa spun.

Sorry ... cand te grabesti asta e.

In ceea ce priveste iarna ... anul trecut prin partile locului a nins doar o data ... Acum doi ani ...tot asa. Maxim o saptamana pe an tine zapada.

Stie cineva daca se poate face update de soft la Idrive doar prin introducerea unui disc (CD sau DVD) in fanta respectiva sau trebuie dusa masina la AB ?

Stiu ca la E46 cam asa se facea updateul. Ma rog nu avea idrive...la sa zicem sistemul masinii.

Iar despre cutie, o sa vezi ca la iarna o sa vrei in unele situatii sa ai cutie manuala. Eu nu as da cutia manuala pe una automata, dar asta este alta povesti, tine de gusturile fiecaruia.

De ce?

Eu am automatĂŁ Âşi n-am avut nici un fel de problemĂŁ iarna trecutĂŁ.

De ce?

Eu am automatĂŁ Âşi n-am avut nici un fel de problemĂŁ iarna trecutĂŁ.

sunt situatii cand ai nevoie de ambreiaj, nu poti sa o joci din ambreiaj o automata.

esti din bucuresti, la voi nu ninge, nu stiti ce insemna zapada si troiene, mai ales cand trebuie sa iesi din ele. :)

Edited by danfoto

Frumoasa masina, sa o stapanesti sanatos. Jantele in special imi plac.

Volanul nu este M, are doar cover de M, nici macar sport nu este, este volan piele, atat.

Oricum, felicitari de achizitie, dotari frumoase, km okay, pret okay.

Nu m-am gandit ca daca pui plasticu ala cu M pe volan interiorul va arata la fel ca un volan M, doar ca nu are perforatiile acelea, si e piele mai dura.

Frumoasa ca toate BMW-urile :) .

Edited by E90

Confirm.Si eu asta iarna cu cauciucuri de iarna bune si cutie automata nu am avut nici o problema.

danfoto volanul lui este sport dar nu M.Este exact ca volanul meu doar ca eu am trimurile argintii.

Confirm.Si eu asta iarna cu cauciucuri de iarna bune si cutie automata nu am avut nici o problema.

Edited by tzucul

danfoto volanul lui este sport dar nu M.Este exact ca volanul meu doar ca eu am trimurile argintii.

nu este sport, este volan piele. am avut si eu unul la fel, nu are nici o unflatura pe el, este drept tot. volan ca al tau am avut si eu pe a mea si l-am scimbat cu unul de M.

cred ca destul de multe modele E90 SH au asemenea volan cu airbag mic, care de obicei vine pe volane sport, dar ele nu sunt sport, sunt doar volan piele, dar le poti schimba usor cu unul sport sau M, deoarece merge sa schimbi doar volanul nu si airbag-ul. vezi topicul seria 3 DIY cu volan M.

PoĂži ieÂşi din zĂŁpadĂŁ prin balans Âşi cu o cutie automatĂŁ, am facut asta de mai multe ori.

dar trebuie sa recunosti ca sunt situatii, mai ales critice, cand un ambreiaj este de mare folos.

Nu am pus eu plasticul; asa am luat masina.

uite asa ceva iti recomand, eu am cumparat doar covrigul cu 200 euro, inclusiv transport, dar nu am cover-ul, asa cum ai tu. chiar, nu vrei unul la schimb gri, se potriveste cu restul masinii, si iti dau o diferenta ? :)

Edited by danfoto

danfoto hai sa ne intelegem.Daca in catalogul bmw acest volan apare ca si volan sport multifunctional inseamna ca este sport.In perioada 2005-2006 s-au montat 3 tipuri de volane pe E90.Volanul normal de piele,volanul sport ca acesta din imagine si volanul tip M care venea odata cu pachetul M.Toate pot fi multifunctionale sau nu iar trimurile la fel pot fi de mai multe culori.Am catalogul in fata asa ca stiu ce vorbesc.Diferenta intre volan sport si cel normal este dat de diametrul volanului si grosimea acestuia.Diferenta dintre cel care l-ai luat tu si cel pe care il are pe masina este ca al tau are pielea perforata si are cele 2 umflaturi pe margine in rest sunt identice (volanul pe care il ai acum este cel care vine cu paketul M). Edited by tzucul

danfoto hai sa ne intelegem.Daca in catalogul bmw acest volan apare ca si volan sport multifunctional inseamna ca este sport.In perioada 2005-2006 s-au montat 3 tipuri de volane pe E90.Volanul normal de piele,volanul sport ca acesta din imagine si volanul tip M care venea odata cu pachetul M.Toate pot fi multifunctionale sau nu iar trimurile la fel pot fi de mai multe culori.Am catalogul in fata asa ca stiu ce vorbesc.Diferenta intre volan sport si cel normal este dat de diametrul volanului si grosimea acestuia.Diferenta dintre cel care l-ai luat tu si cel pe care il are pe masina este ca al tau are pielea perforata si are cele 2 umflaturi pe margine in rest sunt identice (volanul pe care il ai acum este cel care vine cu paketul M).

fie cum vrei tu, eu zic doar ca orice volan sport are acele umflaturi in partea de sus, iar cel din imagine nu are.

dar daca spui tu ca este sport, atunci este sport.

scuze pentru diversiune. :)

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Nu vreau sa gauresc bordul.... Sper sa gasesc alta solutie. Tot la suportul ala de pe seria 6 imi sta gandul ... Nu vreau suport si pt pasagerul din dreapta. Sa tina sticla sau cutia in mana. Si asa, fiind pasager nu prea are multa treaba. <_< Edited by paulgsm

• 5 weeks later...

Dupa ce ca e suspensia sport mai sunt si cauciucurile Run Flat ... deci inca un elemnt de ... sa-i zicem ... disconfort. Eu m-am cam obisnuit. Oricum ... nici drumuri nu prea aveam. Chiar daca Constanta e in proportie de 90 % asfaltata de la 0, cred ca 95 % din capacele de canal NU SUNT RIDICATE la nivelul noului strat de asflat asa ca putem sa consideram ca avem gropi; e adevarat nu ... naturale (aparute in timp prin uzura asfaltului) ci artificiale (facute de mana omului). Daca mai adaugam si santurile asfaltate sau acoperite cu pamant de mantuiala rezultate in urma cuplarii la reteaua de gaz metan ... avem un oras cu aspect selenar.

Deh ... suntem la mare ... si trebuia sa fie si luna in peisaj.

Edited by paulgsm