Jump to content

De ce scoate fum?

Recommended Posts

Am un bmw 318d 2003 si am lovit-o ieri.Am zgariat bara fata si am rupt un furtun care cred eu ca alimenteaza turbina(in partea dreapta fata pe dedesubt) si s-a crapata cpacul de la intercooler(sub radiator).Din momentul accidentului nu mai are acelasi demaraj.De la 2000 de turatii in sus accelereaza in reprize(cred ca de la furtunu ala) shi scoate foarte mult fum.

Stie cineva daca de la ala e?

Si intercoolerul pot sa ii cumpar doar capacul(cat costa)?

Am un bmw 318d 2003 si am lovit-o ieri.Am zgariat bara fata si am rupt un furtun care cred eu ca alimenteaza turbina(in partea dreapta fata pe dedesubt) si s-a crapata cpacul de la intercooler(sub radiator).Din momentul accidentului nu mai are acelasi demaraj.De la 2000 de turatii in sus accelereaza in reprize(cred ca de la furtunu ala) shi scoate foarte mult fum.

Stie cineva daca de la ala e?

Si intercoolerul pot sa ii cumpar doar capacul(cat costa)?

pai...turbina are comanda pneumatica pt pale...un fel de bypass...data de o valva de vacum...daca nu ai suficienta presiune... nu primeste comanda ...deci ....primeste comanda si scapa pe undeva si apoi o inchide... vezi ca e un furtun subtire care vine din galeria de admisie ..si ajunge la turbina.

Verifica conductele de ungere...sa fie ok... ..si mai verifica daca nu ai lovit evacuarea si ai fortat in turbina...pentru ca ea e prinsa pe bloc iar daca s-a rupt un tampon de motor la accident greutatea motorului laterala sta in prinderea evacuarii si turbina... care e prinsa in 3 suruburi...daca iti rasufla pe langa turbina ..nu ajung gazele evacuate sa invarta palele.

Fum scoate...pentru ca ...atunci cand intra turbina ...se face si supraalimentare...asa functioneaza motoarele turbo diesel...

iar supraalimentarea trebuie sa fie sustinuta de un flux de aer ...(rolul turbinei) daca ... nu exista extra presiunea de aer necesara arderii ... supraalimentarea aia nu arde...si fumul este defapt arderea incompleta.

Debitmetrul regleza volumul de combustibil al supraalimentarii si volumul de aer ...dar in parametrii cat de cat normali de functionare...deci clar tu ai ceva ce nu functioneaza bine... ...in special presiunea de aer de la turbina lipsa

Edited by Stefan_SNK

Uite ce am vazut....capacul de la intercooler e crapat si furtunul ala mai gros care face legatura e rupt pe dedesubt.L-am bandajat eu provizoriu ca sa nu mai scape aer.

Si mai am o intrebare:are ceva daca mai merg cu ea 2 zile ca e craciunu si serviceurile sunt inchise..?

post-15035-1230116851_thumb.jpg