Jump to content

Doua probleme E34

turnerbj

Recommended Posts

1. Cand virez pe loc sau la viteza f. mica, aud un scartait destul de puternic. Directia pare a fi cam tae. Am schimbat suspensie complet, cu tot cu fuzeta, bielete antiruliu, nu am joc in articulatii, problema persista, la fel si cu roti pe 17" si pe 15". Nivelul la lichidul de sero e normal, nu are pierderi. E vinovata pompa de servodirectie? Sugestii?

2. A inceput sa imi apara mesajul "door open" in mers, la denivelari si frana mai brusca, am dat jos si am curatat cu spray de contacte intrerupatoatele de pe stalpii de pe fata, problema persista. Sa schimb intrerupatoarele? Cum pot depista care joaca feste din toate patru? Nici lumina in interior nu o pot lasa cuplata pe functia usi deschise deoarece se aprinde si se stinge repetat in mers.

Edited by turnerbj

Daca scartaie mereu, incearca sa mergi la un service care are talpici pentru roti, sa fii cu ea suspendata si sa stea pe roti, poate afli de unde scartaie. Eu nu as unge pivotii cu ulei sau alta substanta. Vor strange praf, plus ca spala vaselina pe care o au. lasa-i asa, mai bine descoperi problema.

Pt punctul 2, cum ai descoperit care intrerupator e cu probleme? Daca-mi aduc aminte, la E34 are un contact pe yala de la usa si mai are unul pe stalp, la fiecare usa in parte. Sunt curios daca lumina de interior simte ambele tipuri de contacte. Alarma le simte pe amandoua.

Am vorbit cu fostul proprietar si mi-a spus ca a inlocuit contactul de pe stalp cu unul second. Cand desfacusem eu inainte sa dau cu spray de contacte, am observat ca in cel de la sofer mufa avea joc in butuc si am schimbat-o. Avand o masina identica la dezmembrat, mi-am permis sa incerc pe rand. <_<

Verifica calitatea lichidului servo si nu in ultimul rand jambele telescoapelor (rulmentii). Mie pe acolo imi scartiia pana am pus niste vaselina Castol. Cad priveste contactul de la stalp, e bine ca-ti indica ceva! :) Cu primul, nu indica nimic, dar nici iluminatul interior nu exista la deschiderea portierei pt. simplu motiv ca era scoasa mufa <_< Edited by -Felix-

• 1 year later...
[si eu am aceeasi problema de 2 zile la un e34 din 92.scartaie pe loc.am bagat cu seringa in pivoti ulei dar vad ca la fel.e ca un scartait de balama..celava de genu...indiferent ca iau stanga sau dreapta.precizez ca am suspensie sport daca e vre-o diferenta..?

O sa postez aici, ca sa nu deschid topic nou. E legat tot de mesaje din BC.

Ieri am patit o chestie ciudata. In bord mi-a aparut mesajul "Brake Lt Circuit, check owner's manual " . Nimic nou sub soare. Trag undeva pe dreapta, pun nevasta sa pedaleze la frana, se aprindeau amandoua. In continuare mai aparea mesajul din cand in cand. Ajung acasa, verific iar, mergeau. Ma apuc sa verific/ desfac toate becurile, unul din cele de la marsarier in schimb era ars. Mesajul ala aparea in continuare. Azi am schimbat becul de la marsarier, se pare ca s-a potolit si cu mesajul.

Stie cineva daca mesajul ala din bord e pentru tot blocul de lumini spate de fapt ? sau a fost doar o chestie ciudata/ asa face toate..? Ma gandesc sa nu am totusi ceva probleme electrice...

Edited by DOMI

am pus ulei cu seringa peste tot si vad ca tot asa face.am dus-o la un mecanic si el a zis ca suspecteaza bucsele acelea de cauciuc de la bara de torsiune.cam ciudat ca nu le vad miscandu-se.pot fi ele vina??eu sunt cam sceptic! Edited by cata precup

Pt punctul 2, cum ai descoperit care intrerupator e cu probleme? Daca-mi aduc aminte, la E34 are un contact pe yala de la usa si mai are unul pe stalp, la fiecare usa in parte. Sunt curios daca lumina de interior simte ambele tipuri de contacte. Alarma le simte pe amandoua.

Am avut si eu acelsi problema 2 si am schimbat piesa cu intrerupatorul de pe stalp. Se vedea cu ochiul liber ca intrerupatorul era mult mai uzat decat la celelalte usi ( se mancase din el) si oricat l-am potrivit n-am reusit sa evit mesajul, asa ca l-am schimbat cu unul second. (Mi se pare oricum ca mesajul "door open" apare doar cand simte ca e deschisa usa de la sofer)

Ups, acum vad ca era de 1 an postul :twoup:

Edited by Piovra