Jump to content

Reconditionare BBS-uri 17" din 3 bucati (Polish)

ziemenz

Recommended Posts

Vreau sa-mi reconditionez BBS-urile din 3 bucati ... pun cate poze cu starea lor.

La un service mi-au cerut 500 ron doar polish ... in alta parte am gasit 600 ron vopsit calumea dar nu cred ca face polish. http://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=69548

Astea sunt jantele si vreau sa le fac exact cum au fost originale odata .. cum sunt pe pisica albastra.

De vopsit cred ca le fac singur ... deja am desfacut suruburile dar unde gasesc sa le fac un polish, fara preturi astronomice.

http://estorilblue.net/galleries/steph/images/_4165366.JPG

Edited by ziemenz

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

grija mare unde mergi sa ti le polisheze. unii chiar le strica cand dau polishul.

eu am patit-o de 2 ori. acum prefer singur sa le fac. e ceva de munca .... dar merita rezultatul.

am stricat cu meseriasii 2 randuri de bbs(mai precis 2 jante de 15 si una de 16).

de vopsit, parerea mea e sa mergi la un profi si sa nu folosesti vopsele la spray. nu rezista defel.

oricum la bucale vei gasi meseriasi sa le faca ca si noi.

bafta cu reconditionarea.!

Vezi ca cele 3 piese sunt prinse intre ele cu silicon sa nu piarda janta aer pe la imbinari ... eu am desfacut toate suruburile, janta e goala si nu reusesc sa desfac bucatile intre ele ca e siliconul bine lipit. Am vazut ca se despart cu pistolul de aer cald. Dar probabil ca le las asa ... in jurul suruburilor nu puteam sa lucrez. Maine ma duc sa-mi iau masina de slefuit ... cu care pot sa fac si polish si le fac singur.

Ps: daca desfaci bucatile intre ele fa-le un semn sa le pui exact asa cum au fost ... daca janta a fost stramba si pe urma indreptate conteaza chestia asta.

Edited by ziemenz

Vezi ca cele 3 piese sunt prinse intre ele cu silicon sa nu piarda janta aer pe la imbinari ... eu am desfacut toate suruburile, janta e goala si nu reusesc sa desfac bucatile intre ele ca e siliconul bine lipit. Am vazut ca se despart cu pistolul de aer cald. Dar probabil ca le las asa ... in jurul suruburilor nu puteam sa lucrez. Maine ma duc sa-mi iau masina de slefuit ... cu care pot sa fac si polish si le fac singur.

Ps: daca desfaci bucatile intre ele fa-le un semn sa le pui exact asa cum au fost ... daca janta a fost stramba si pe urma indreptate conteaza chestia asta.

chiar daca nu au fost strambe conteaza pozitia! e vorba de greutate si de faptul ca intra la rezonanta! a fost si un documentar la tv demult !

parerea mea nu le desface!

Guest poleposition
unde pot revopsi jante?ce service recomandati

stiu ca era un baiat care facea asa ceva la tine in sat. Fanelu parca...vezi si tu data viitoare cand mergi la caminul cultural vorbeste cu el.

Multzumesc mult HAR, pana la urma am dat un 2 batrane si mi-am cumparat o masina de polishat ca doar ramane a mea + 150ron pe maruntisuri asa lejer si deja le-am terminat.

Am muncit 3 zile le ele si tot nu am terminat cand am ajuns acasa imi tremurau picoarele de oboseala.

Am stat o ora la fiecare janta sa scot numai suruburile alea multe, pe urma flexuiala, glasspapir, grund, paintjob, polish, etc. Daca incep sa va explic fiecare etapa va ia plictiseala, de ex la smilgheruitul dinainte de polish am montat janta pe masina, viteza a 5-a si da-i gaz tata.

Ies exact ca astea de aici http://forums.bimmerforums.com/forum/showt...ghlight=estoril, numai ca unde e dat cu lac peste aluminiu o sa fie direct polish, or sa arate criminal.

@ziemenz: spune-mi si mie te rog, aici sau pe pm, ce masina de polishat ai cumparat si ce "maruntisuri". Si de unde, ca ma intereseaza si pe mine.

....flexuiala, glasspapir, grund, paintjob, polish, etc. Daca incep sa va explic fiecare etapa va ia plictiseala, de ex la smilgheruitul dinainte de polish am montat janta pe masina, viteza a 5-a si da-i gaz tata.

Mie mi s-ar parea interesant sa aflam despre aceste etape.

Si nu inteleg cateva chestii:

Daca ai facut flexuiala, glasspapir (smirghelire cu flexul inteleg eu), de ce ai mai smirghelit cu janta pe masina si treapta a 5-a? Sau smirghelire cu bormasina nu era mai simplu?

Iar daca ai intentionat sa o polishezi, ai mai dat si cu grund?

Edited by laur2009

eu personal am renuntat sa le fac de unul singur. asa ca le-am dus la un service.

una era si ciupita pe buza.

pasii pe care ii fac cei de la service:

- demontare(ale mele bbs-uri sunt din 2 bucati) cheie + pistol aer cald;

- dat jos vopsea si lac(cu o solutie gen decapant - prin sablare se pot zgaria mai mult decat trebuie);

- rolut in cazul in care este necesar;

- finisat manual sudurile de incarcare cu smirghel(zgarieturi, ciupituri pe buza);

- polish buza si lacuit;

- cromat capetele suruburilor de prindere(4x34 buc);

- vopsit partea de interior;

- montarea(am inteles ca trebuiesc centrate cand se imbina din nou).

Asa aratau jantele cand le-am luat. Se vede in partea superioara ca buza e ciupita.

Maine sper sa ajung la atelier sa pozez jentile in lucru.

mi-am reconditionat si eu o janta <_<

Pt cei interesati GABI 0724415827 / 0766292154 , nu am incredere in altcineva imi vopsesc anumite componente de pe masini de ani de zile la el, imi scoate culoarea identica cu originalul, omu pur si simplu e profesor pe domeniul asta ...

P.S. Nu am vrut eu sa-mi dau anvelopa jos, stiu ca jantele originale bmw au stratul de lac doar pe exterior ....si mai stiu ca in interiorul jantei nu este aceasi vopsea ca in exterior ...bmw si mercedes FAC ECONOMIE DE VOPSEA ...SUNT Vopsite doar in exterior ....

mi-am reconditionat si eu o janta <_<

Pt cei interesati GABI 0724415827 / 0766292154 , nu am incredere in altcineva imi vopsesc anumite componente de pe masini de ani de zile la el, imi scoate culoarea identica cu originalul, omu pur si simplu e profesor pe domeniul asta ...

P.S. Nu am vrut eu sa-mi dau anvelopa jos, stiu ca jantele originale bmw au stratul de lac doar pe exterior ....si mai stiu ca in interiorul jantei nu este aceasi vopsea ca in exterior ...bmw si mercedes FAC ECONOMIE DE VOPSEA ...SUNT Vopsite doar in exterior ....

salut, zi-mi t rog cat te-a costat reconditionat janta ca am si eu jante la fel si 2 sunt cam julite... ar vrea sa le reconditionez...

Dupa 2 saptamani de munca si de umblat pieton am terminat si eu munca la jante, n-am rezistat sa nu dau o tura prin oras.

Azi am montat 2 si pt celelalte 2 trebuie se gasesc gume 215/40/R17, Unghiile mele sunt varza, degetele taiate si bulite cat cuprinde, etc.

Rugina e multa, stiu, am toate piesele (usi, aripi, tot spatele, capota) dar astept sa se elibereze nenea mesteru`si sa incepem lucrarea.

E cam tarziu si nu am timp sa scriu toate etapele chinului. Nu pot sa va raspund la intrebari ... o sa fiu plecat din Buc 1 saptamana.

Mai bag 2 stickere sa-i dau 50 de cai in plus si aia e <_<) just kiding

Edited by ziemenz

salut, zi-mi t rog cat te-a costat reconditionat janta ca am si eu jante la fel si 2 sunt cam julite... ar vrea sa le reconditionez...

Raspunsul a fost ca depide de fiecare janta in parte, nu poate sa dea un pret general si apoi sa vina toata lumea cu jantele zgariate facute praf si el sa munceasca de-l ia draku pe un pret de nimic, sincer daca eram in locul lui la fel procedam ....

Raspunsul a fost ca depide de fiecare janta in parte, nu poate sa dea un pret general si apoi sa vina toata lumea cu jantele zgariate facute praf si el sa munceasca de-l ia draku pe un pret de nimic, sincer daca eram in locul lui la fel procedam ....

salut!prietenul asta al tau sableaza jante,sau doar vopseste?

salut!prietenul asta al tau sableaza jante,sau doar vopseste?

Cel mai bine il intrebi pe el, din cauza asta am postat nr de telefon, nu stiu exact tot domeniul lui de activitate .... doar ca lucreaza de 15/17 ani la un service din baneasa de langa OMV ......

Cel mai bine ies jantele sablate, la modele mai complicate nu ai cum sa curati toata vopseaua in locurile inaccesibile fara sablare.

Intrebare ... dupa polish ii dau cu lac ... si daca nu se da lac cam cat timp tine o janta pana incepe sa se matuiasca polishul?