Jump to content

km reali?

Recommended Posts

Sunt deja foarte multe topicuri pe aceasta tema, inca un topic nu ajuta.

Pe scurt, nu prea ai cum afla km reali. Daca meseriasul e meserias, nu ai nicio sansa.

Da si tu o cautare pe forum daca vrei mai multe detalii.

ok dar ce se poate afla despre masina pe displeiul din bord?mia zis cineva ca fost oprit in slovenia de politie si prin punerea contactului de mai multe ori a inceput sa scrie tot felul de chestii pe displei dar nu stie ce nu lau lasat sa vada nici procedura nici ce scria.are cineva vreo idee la ce sau uitat? ce au citit?(specific ca e un e39 520i din 98 ) :twoup:

Din cate am inteles de la un amic care are tester, BMW ar ascunde Km in mai multe parti (nu stiu sa iti zic unde sau in cate parti banuiesc ca difera de la model la model, am vorbit cu el asa rapid in treaca de aceasta faza), zicea de un amic de-al lui care si-a adus un BMW la el pt testare (l-a cumparat si i se parea ca ceva nu e in regula) si avea vre-o 120.000 km daca tin bine minte zicea ca a fost inainte de a-l cumpara la tester la reprezentanta BMW si i-au zis ca sunt reali. A intrat amicul asta al meu cu testerul nu stiu pe unde si surpriza masina batea catre 300.000 km, iar asta se jura ca la reprezentanta a vazut cu ochii lui nr. de km. Mentionez ca vorbesc din auzite nu din vazute tipul despre care vorbesc (testerul) e electrician auto bun (chiar foarte bun)

Daca doreai sa aflii exact cum sta treaba, trebuia sa discuti cu un amic care stie sa dea km inapoi, nu cu un amic care are tester BMW :twoup: .

Kilometrajul este memorat in mai multe module, printre care bord, ECU, LCM. Chiar si cheile de contact memoreaza kilometrajul.

Daca meseriasul este amator si modifica doar kilometrajul din bord, e usor sa-l prinzi. Daca e cu adevarat meserias si modifica toate locatiile, nu mai ai absolut nicio sansa sa aflii kilometrajul real.

Guest poleposition
Sunt deja foarte multe topicuri pe aceasta tema, inca un topic nu ajuta.

Pe scurt, nu prea ai cum afla km reali. Daca meseriasul e meserias, nu ai nicio sansa.

Da si tu o cautare pe forum daca vrei mai multe detalii.

Pai spre exemplu seria 1, are acum 171.000 Km. Eu am dus-o la revizii etc. la AB, iar acolo se inregistreaza km la fiecare intrare in service.

Oricat de profi s-ar da km inapoi, la o simpla interogare la AB, se vor vedea intrarile in service si KM la care au fost facute interventiile. Deci degeaba ii dau inapoi cu 100 de mii ca tot se vede la reprezentanta dupa cum am spus.

Bine, asta in cazul in care s-au efectuat reviziile acolo....

Kilometrajul este memorat in mai multe module, printre care bord, ECU, LCM. Chiar si cheile de contact memoreaza kilometrajul.

Daca meseriasul este amator si modifica doar kilometrajul din bord, e usor sa-l prinzi. Daca e cu adevarat meserias si modifica toate locatiile, nu mai ai absolut nicio sansa sa aflii kilometrajul real.

Pai electricianu asta si stia banuiesc,... am mentionat ca am vb cu el in treaca (a mea are 347000 km si ziceam ca nu imi fac probleme ca sigur sunt reali ca nimeni nu e prost daca da inapoi sa deie la >300k km o dadea la vre-o 220-250k), a ras si mi-a zis intamplarea cu masina de care am scris. Banuiesc ca din moment ce a stiut sa se uite si mi-a zis ca stocheaza in cateva locuri cel mai probabil sa stie si sa modifice.

Banuiesc ca din moment ce a stiut sa se uite si mi-a zis ca stocheaza in cateva locuri cel mai probabil sa stie si sa modifice.

Ca sa citesti kilometrajul ai nevoie doar de un tester simplu sau o interfata INPA care costa doar vreo 300 de lei.

Ca sa modifici kilometrajul in toate locatiile ai nevoie de ceva scule mai speciale si mai scumpe. Daca nu te ocupi cu asa ceva, nu merita sa dai banii pe ele.

Acum stii si tu ca este stocat in mai multe locuri. Dar ma indoiesc ca stii sa si modifici :twoup: .