Jump to content

Cum se inlocuiesc amortizoarele spate!

dragosvt

Recommended Posts

Am un e39 din 2001 si umbland la boxe pentru a depista un defect am ramas uimit!!! Sub boxe se afla suruburile de prindere ale amortizoarelor. Exista o cale mai usoara pentru a le inlocui??? Pentru a ajunge acolo trebuiesc desfacute urmatoarele: bancheta spate spatar si sezut; lampi spate (cele de pe stalpii din spate); satozele de pe stalpii din spate; panoul care acopera locul din spatele banchetei, boxele, centurile de siguranta din dreptul boxelor si dupa aia se ajunge la suruburile care tin amortizoarele spate. E un dezastru in acest caz intrucat marea majoritate a ornamentelor sunt dintr-un material textil care se murdareste foarte usor!!!! Edited by dragosvt

Am un e39 din 2001 si umbland la boxe pentru a depista un defect am ramas uimit!!! Sub boxe se afla suruburile de prindere ale amortizoarelor. Exista o cale mai usoara pentru a le inlocui??? Pentru a ajunge acolo trebuiesc desfacute urmatoarele: bancheta spate spatar si sezut; lampi spate (cele de pe stalpii din spate); satozele de pe stalpii din spate; panoul care acopera locul din spatele banchetei, boxele, centurile de siguranta din dreptul boxelor si dupa aia se ajunge la suruburile care tin amortizoarele spate. E un dezastru in acest caz intrucat marea majoritate a ornamentelor sunt dintr-un material textil care se murdareste foarte usor!!!!

131373[/snapback]

pt e 60 iti poate povestii benarcis :) :blink:

pt e 60 iti poate povestii benarcis :)  :blink:

131456[/snapback]

Sa inteleg ca si la e60 e aceeasi nebuneala cu schimbatul amortizoarelor spate??? Cred ca in gropile noastre nu duc mai mult de 40-50.000 km!!!! Sper sa existe o solutie mai simpla, nu ce am povestit eu mai sus!!!!

Domnilor si doamnelor!!!!! Azi am inlocuit amortizoarele spate la e39. Va pot confirma ca pentru a le inlocui tb demolat tot ce este in spatele masinii de la bancheta spate pana la luneta (inclusiv boxele din spate). Va avertizez ca tb umblat cu grija la tapiseria din spatele banchetei!!!!

Da, asa e...Si eu le-am schimbat pe toate..Alea de pe fata s-au schimbat usor dar pe spate...a durat aproape o zi...da,se da bancheta jos...e munca dracului...eu le-am schimbat ca sunt eu maniac si toate trebuie sa fie perfecte dar...mai mergeau vreo 30000 km...asa mi-a zis mecanicul

De curiozitate, ce tip/marca de amortizoare v-ati pus?

Si cum imi dau seama ca sunt uzate?

Multumesc.

132754[/snapback]

Deci masina mea a fost de noua in Romania. Eu am luat pentru ea amrtizoare Sachs. Am gasit pe spate tot Sachs. Pe fata am vazut ca sunt Monroe. Cred ca sunt varza si pe fata.

Nu stiu daca-ti poti da seama daca sunt distruse complet. Daca ai facut 50.000 cu ea in tara sigur le ai compromise!!

Eu mi-am pus amortizoare zimmerman (parca), oricum, nemtesti...Iti dai seama daca trebuie schimbate atunci cand iei virajele..Daca ai balans mare insamna ca sunt duse...Deasemenea,la denivelari...Daca troncane ,sunt duse.Vizual ,daca "curg"trebuie schimbate..deja asta e ultima faza....Eu mi-am luat pe gaz..mi s-a spus ca firma asta e f buna..am dat vreo 17 milioane pe ele(toate).Subscriu: dupa 50000 km in ro tre sa le schimbi.