@Cristi0809 Inteleg foarte bine prin ce treci. Multi ani in urma, m-am chinuit cu o usoara vibratie de volan la un BMW, iar dupa o groaza de efort si cheltuiala tot ce am obtinut a fost diminuarea semnificativa a ei, fara a reusi vreodata sa o elimin total.
Parerile de mai sus au sens: probabil ca ar trebui sa schimbi din nou discurile. Ironia este ca, desi este o sansa considerabila sa rezolvi astfel problema, nu exista o garantie in acest sens.
Sunt destul de des intalnire cazurile de trepidatie la franare. Acolo unde elementele suspensiei sunt in parametri, cred ca o sursa a problemei este cutia automata (?!). Prin natura lucrurilor, obisnuinta este ca o masina cu cutie automata sa fie tinuta in frana, atunci cand este oprita in trafic pentru scurt timp (ex: la un semafor, la un ambuteiaj, etc.) Aceasta inseamna ca placutele sunt presate pe acelasi loc de pe suprafata discului timp de cateva zeci de secunde sau chiar minute. Daca discurile sunt foarte incinse, din cauza temperaturii inalte se poate transfera (lipi) material de pe placuta pe disc. Din acel moment, vor fi vibratii la franare, iar discul respectiv este practic compromis. Solutia este ca, in cazul unei masini cu cutie automata, imediat ce masina a fost oprita in trafic cu discurile de frana incinse, cutia sa fie trecuta in N iar frana de picior eliberata. Daca masina trebuie infranata pe loc (pe un drum in panta), este de preferat sa fie actionata frana de mana, nu cea de picior - cel putin pana cand discurile se mai racesc.
Intr-o astfel de situatie (insist: oprire cu discurile de frana foarte incinse) - iar acest lucru este valabil si la o masina cu cutie manuala - ideal este ca masina sa fie deplasata cateva zeci de centimetri fata / spate, la fiecare cateva zeci de secunde, astfel incat zona de disc "umbrita" de placute sa se schimbe, iar discurile sa se raceasca uniform. Dar deja ne apropiem de paranoia.