Jump to content

bazil

Members
  • Posts

    114
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by bazil

  1. Defectiunea gasita - contact imperfect in conectorul pompei intermediare [5bar]. Pasii urmati: - verificat sigurantele 22,31 din torpedo => au fost bune - in mod normal trebuie verificat si releul pompei de combustibil dar eu nu am facut-o. (releul se afla in torpedo care trebuie demontat pentru acces) - ridicat bancheta spate, desfacut acoperitoarea fonica de peste pompa din rezervor (in partea dreapta). - pus contact pozitia 2 (fara pornire motor) si ascultat daca functioneaza pompa din rezervor si cea intermediara. Pompa din rezervor se auzea ca functioneaza cea intermediara nu. - deconectat furtun de intrare in filtru de motorina si pus intr-o sticla - pus contact poz 2 => nu a venit motorina de loc (nici chiar comutand din poz. 2 in automat) Concluzia -> probleme cu pompa intermediara Rezolvare: - ridicat masina pe cric, asigurata cu suport de sustinere, blocat rotile cu pana inclinata, frana de mana, maneta schimbator de viteza in treapta 1. - demontat capacul de protectie /scut pompa intermediara pentru acces la pompa -4 clipsuri plastic, un surub si doua piulite. Clipsurile sunt cu stift central - se extrage mai intai stiftul apoi clipsul. Nu se demonteaza complet scutul se creeaza doar acces la pompa. - desfacut cele doua furtunuri ale pompei - deconectat conectorul electric al pompei. - demontat pompa impreuna cu colierul de fixare (este fixata cu un imbus de 5mm) - pulverizat spray contact in conectorul pompei partea cu fir si in conectorul din corpul pompei - testat pompa pe o baterie de 12v - pompa a functionat. - montat pompa la loc conectat furtunuri si cuplat conectorul electric al pompei - pus cheia in poz 2 - s-a auzit ca pompa intermediara functioneaza - lasata cheia in pozitia 2 pana nu s-a mai auzit pompa apoi am taiat contactul si am repetat de trei secventa cu punerea contactului in poz 2, asteptare, taiat contactul = pentru aerisire cat mai buna. Masina a pornit din nou la sfert de cheie. Pentru alte situatii solutiile pot sa fie diferite - dupa concluzia ca pompa intermediara nu functioneaza am comandat una noua dar am returnat-o pentru ca problema se pare ca era in contactul electric. Daca nu functioneaza pompa din rezervor (nu se aude sau nu ajunge tensiune cand se pune contactul pe poz 2 (masurata cu multimetru)) dati o cautare pe YouTube "E39 fuel pump replacement" si veti gasi cum se demonteaza. Detalii in foto atasate. P.S. Se pare ca eu am auzit pompa din rezervor si nu cea intermediara asa cum am scris in postul anterior.
  2. Nu am avut nici un simptom anterior -pornea la sfert - cu o zi inainte masina a stat in fata garajului, am pornit-o si am bagat masina in garaj - totul ok. A doua zi cand am pus contact pentru pornire, motorul se invarte dar nu porneste - in esapament nu apare fum. Diagnoza cu INPA arata 4704 Pre-supply pressure monitoring Error frequency : 1 Logistic counter: 40 Engine speed 0.00 1/min Air-temperature 21.78 Grad C Einspritzmenge 29.19 mm^3 fuel pre-supply pressure 1.09 bar Fehler aufgetreten bei 221780.00 km Error present Pre-supply press.below min.value for eng.start Errorcode: 12 60 28 01 74 04 00 5C 39 44 56 A2 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 Pompa de sub scaunul soferului se aude ca merge la punerea contactului si nu sunt sigur dar parca se aude foarte slab un "bolborosit" spre rezervor cat timp merge. Poate sa fi cedat pompa de sub scaun sofer (intermediara) care nu mai asigura decat 1bar din cei 3-4bari necesari la pornire?? Ce teste ar trebui sa fac pentru a nu cumpara inutil pompa intermediara ? A schimbat cineva pompa fara sa foloseasca elevator ?? - doar prin ridicare pe cric si asigurare ? Multumesc pentru orice sugestie.
  3. Incearca aici. In relatia cu mine au fost corecti si prompti. Eu am optat pentru inlocuire.
  4. Am avut aceeasi problema - la mine sarea in viteza a patra si numai pe viteza riguros constanta. Am schimbat uleiul de cutie cu ulei de la reprezentanta -nici un efect. Se incepe cu "sa o desfacem mai intai sa vedem ce are" dupa care rezultatul este incert. Dupa o tentativa de reparatie (esuata, dupa reparatie a sarit mult mai des) si multe explicatii am schimbat-o. Pe mine m-a costat 300Eu cu tot cu montaj.
  5. Multumesc pentru oferte @brandex, @sebilica; am rezolvat prin user-ul @blo caruia ii multumesc inca o data. Se poate inchide topic-ul.
  6. @Dariusel Multumesc, dar este vorba de airbag pasager /plansa bord (partea dreapta !). Airbag-ul este functional-cupla este crapata (vreun Dorel curios :-) ), eu am atins-o din greseala umbland in compartimentul din spatele display-ului incercant sa imi trag un fir de aux de pe casetofon. A aparut eroare pe airbag, eu am lipit-o, am sters eroarea dar vreau ca sa o inlocuiesc la prima "abatere :-) ", desi in 7 ani de cand am masina nu s-a manifestat.
  7. Bmw 525/2001, navigatie mare (16/9)+casetofon, amplificatorul este BM24-nu are cablaj pt cd changer, nu este DSP. Am splitat firele care ies din mufa albastra din spatele display-ului, tape out left/right +/gnd, am tras fire conectate la o mufa jack stereo 3.5". Am conectat un iPod shuffle la mufa jack, am incercat si cu iesirea de casti de la un telefon Samsung Galaxy Mini. Sunetul este stereo, clar, dar pe volume maxime (player/audio unit) se aude slab. Pentru ca sa se auda in boxe am pus o caseta neinregistrata in casetofon si am selectat 'Tape 1'. Ce trebuie facut pentru ca sa se poata auzi la un nivel similar cu radio/cass ? Exista solutii simple ?
  8. Cumpar cupla airbag dual-stage pasager pentru E39/2001 - cupla este aratata in atasament. Este cupla din stanga care are blocatorul de aceeasi culoare cu cupla (galbena). Sunt din Timisoara.
  9. BMW 525DA /2001 - modul radio BM24 TMC 65.12-6 907 130 /navi 16:9 Odata cu scaderea temperaturii sunetul in toate difuzoarele se aude mult mai slab si fara joase - as putea descrie sunetul similar cu cel al unui radio portabil mic (cam cum se audea pe vremuri). Cand temperatura de afara creste lucrurile revin la normal. Ma poate ajuta cineva din Timisoara cu depanarea modulului ? Multumesc !
  10. Exista pareri diverse despre calitatea audio a DMC-ului -unii reclama zgomot de fond. Care este parerea ta despre calitatea acestui device ? - poate ai avut ocazia sa compari cu altele. Ar fi relevant (atat cat poate fi) si daca ne-ai spune cat de pretentios esti . Eu am cass+navi 16:9 (nu am in portbagaj cupla de cd-changer) si caut alternative pentru imbunatatirea calitatii sunetului Multumesc !
  11. Uite experienta mea care pare a fi similara cu problema ta -poate te ajuta in diagnosticare. http://www.bmwclub.ro/forums/topic/80378-zgomot-trancane-in-zona-rotii-dreapta/page__fromsearch__1 Daca este aceeasi piesa, asigurate ca bucsa va fi stransa dupa ce masina este coborata pe roti pentru ca in caz contrar bucsa va ramane torsionata si se va deteriora in scurt timp.
  12. Motorul pentru 525D/2001 este M57 (diesel 2497cmc). In TIS uleiurile recomandate pentru acest motor sunt Longlife-98 (5w40), Longlife-01(0w40 si 5w30). Uleiul 5w40 are calitati optime pe o plaja mai mare de temperaturi (asta inseamna ca porneste mai usor la temperaturi negative decat 5w30). Important este ca uleiul pe care il iei sa fie marcat cu una din cele doua cerinte LL-98 sau LL-01. In TIS exista lista uleiurilor echivalente (aprobate BMW) pentru LL-98 si LL-01 - fiecare tabel se termina cu nota "BMW recommends Castrol" - or fi stiind ei ce stiu !
  13. Eu am aceeasi masina 525d/2001 dar cu aprox. 190.000 km - la reprezentanta au pus ulei 5w40 Superpower BMW Longlife 98. Poti insa pune si alt tip de ulei, eu am folosit Castrol Magnatec dupa ce cei de la reprezentanta l-au facut brusc la un pret nesimtit (de la 32 la peste 60ron)- important este ca uleiul sa aiba inscrise pe ambalaj ca este 5w40 BMW Longlife 98 si respecta normele ACEA A3/B3/B4-[w40 este indicele de vascozitate la temperaturi negative si este indicat pentru clima noastra]. Un asemenea ulei este Castrol Magnatec (capac ambalaj rosu). Atentie, exista si Castrol Magnatec Diesel [capacul ambalajului este negru] care nu este bun pentru masina noastra pentru ca nu are specificatia BMW Longlife 98 ci doar pentru Mercedes (specificatie cu MB....). Foto atasate arata comparatia intre uleiul Superpower BMW Longlife 98 si cel la care am facut referinta.
  14. pt @evil Uite doua documente luate de pe net in care sunt aratati pasii de depistare a nefuctionarii Aux fan. Aux fan este comandat prin rezistente (2 trepte) la modelele mai vechi si prin impulsuri la modelele de dupa 98. Succes ! Auxiliary_fan.pdf Aux_Fan_new.pdf
  15. Iti sugerez sa faci mai intii o diagnoza. La mine se aprindea dupa un timp martorul DSC din bord - se aprindea dupa ce mergeam in linie dreapta 2-3km. A fost eroare "steering angle" - care s-a corectat prin soft. Eu am E39 dar poate ca ai aceeasi problema -este doar o sugestie nu un diagnostic !.
  16. Va descriu experienta mea cu zgomotul de pe partea soferului la drum denivelat (piatra cubica este cel mai relevant). Zgomotul l-am avut peste un an timp in care in afara de diagnostic ca bieleta antiruliu si bucse stabilizatoare nu am primit de la 5 verificari in service 3 service-uri. Un alt "specialist" mi-a spus caseta de directie, am facut un test de telescoape si cel de pe partea soferului a iesit prost. Inarmat cu asta (testul de telescop) m-am dus la alt service dar i-am pus mai inainte sa imi spuna ce au gasit pe partea soferului. Evident nu au gasit nimic decit bucsa bara stabilizatoare si bieleta antiruliu de pe partea pasagerului nu cea a soferului unde aveam eu zgomotul - spuneau ca au intilnit cazuri in care cauza era pe partea opusa. Trebuie sa mentionez ca pe partea soferului in acest timp am schimbat (inutil din pun punctul de vedere al zgomotului) bieleta directie, bieleta antiruliu, bucsa bara stabilizatoare, suport telescop (in partea de sus) si "tension strut" bratul superior poz 4 din "front axle". http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=31&fg=05 Am citit pe acest forum patania unui coleg care a investit 1900Eu inutil schimband toate cele mentionate deja de mine si in plus caseta de directie + telescoape, asa ca astea doua nu am vrut sa le schimb asteptind o poate o minune. Am schimbat in garaj (am groapa) componentele de pe partea opusa pentru ca sa stiu ca am eliminat inainte de marile investitii orice ar putea avea un joc cit de mic. Dupa ce le-am demontat am stiut ca situtia nu se va schimba deloc. Pina acum am incercat personal cred de 10 ori sa imi dau seama ce poate fi -nu am gasit nimic insa. De data asta am avut noroc - testul a fost unul de finete, la propriu - am strins usor intre degetul mare si cel aratator, bieleta de directie si "tension strut" -s-a auzit un zgomot in pivot - am repetat testul cu frecventa mai mare si mi-am dat seama ca asta este cauza. Acum 2 saptamini mi-am schimbat ambrajul la un atelier care se ocupa exclusiv de Bmw si le-am cerul din nou (a treia oara) sa imi spuna ce problema este pe partea soferului - din nou mi-au spus ca nu au gasit nimic. Ei bine m-am intors la service si am schimbat "tension strut" si acum am in sfirsit liniste in masina - eram deja exasperat de acest zgomot. Unii ii spun bascula superioara altii brat superior dar pentru ca sa intelegeti vedeti pe link-ul de mai sus exact piesa de care vorbesc. Prin povestea mea nu vreau in nici un fel sa aduc atingere oricarei pareri exprimate in posturile de mai sus - doar am relatat experienta mea in dorinta de a ajuta pe cei carora li se recomanda din start piesele foarte scumpe (caseta de directie si telescoape).
  17. Atunci cind comparam consumul masinii noastre cu cel prescris in cartea masinii trebuie sa avem in vedere conditiile impuse pentru determinarea consumul de carburant - de catre fabricantul masinii. Cind spunem ca masina consuma mult trebuie sa ne referim todeauna numai comparativ valorile prescrise pentru masina noastra. Atasat este norma europeana care sta la baza determinarii consumului de carburant pentru autoturisme - conditii impuse masinii, mediului..... Dupa lectura acestui document vom constata ca reproducerea conditiilor in traficul real nu ne este la indemana - asta pentru a determina deviatia de la consumul prescris in cartea masinii. Compararea consumurilor urbane pentru autoturisme care ruleaza in conditii mai mult sau mai putin diferite cred ca nu isi are rostul [conditii de trafic, distanta parcursa intre doua porniri la rece, stil de condus, regim de turatii, calitate combustibil, temperatura, vint, starea consumabilelor, conditia tehnica a masinii, marime cauciucuri, presiune de umflare cauciucuri ....]. In conditiile care fac diferenta, cu certitudine conditiile de trafic sunt foarte importante dar fiecare factor poate avea o influenta considerabila daca nu se apropie de valorile prescrise care au stat la baza determinarii consumului de catre fabricant. Dupa parerea mea, atunci cind avem dubii ca masina consuma prea mult in oras, putem sa facem o singura estimare. Sa determinam consumul extraurban in conditiile in care drumul este relativ liber (nu la munte) incercind sa mentinem constanta viteza pe portiuni cit mai lungi in domeniul 90-120 km/h. Daca acest consum este acceptabil comparativ cu valoarea prescrisa, atunci cred ca putem concluziona ca masina este ok pentru ca in cazul comparatiei consumurilor, a doua masini, in regimul urban al zilelor noastre imi este teama ca vom compara mere cu pere caz in care probabil avem o singura certitudine - ambele sunt fructe :) fuel_consuption_acc_Directive_80_1268_EEC.pdf
  18. Multe proceduri DiY - nu despre bmw dar foarte utile Despre diagnoza si interfete bmw Totul despre auto - chiar este o enciclopedie
  19. Multumesc pt precizare - am luat de la Reprezentanta din Tim uleiul de cutie [MFT-LT-2 caci ..LT1 nu se mai fabrica spunea tipul de la piese] si mi s-a parut cam scump 130Ron 1.5 litri :=)
  20. De unde pot sa aflu stiu ce tip de diferential am ?? - cu alunecare , blocabil ... etc Am nevoie de informatie pentru a alege corect tipul de ulei de diferential pt 525 DA [diesel] fabricatie 10/2001 transmisie manuala [eticheta galbena la cutie viteza -adica ulei cutie MTF-LT-1] Nu ma trimiteti la TIS ! - in TIS functie de VIN nu rezulta ce tip de diferential are transmisia. Multumesc anticipat si sarbatori fericite tuturor membrilor forumului !!
  21. Imi poate recomanda cineva un service in Timisoara pt cutie viteza manuala ?? - masina din semnatura. Citeodata sare din viteza a 4-a [pe la 2000rot, numai cind mentin viteza constanta, niciodata cind accelerez]. Se intimpla doar in viteza a 4-a. Multumesc anticipat.
  22. @user 008 @sebaolariu Procedura DIY pt E39 si E46 la Post #31 http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...ndpost&p=261548 - contine fotografii lamuritoare. Este dat linkul Aici Gasesti aratata si locatia pt E46 - mai spre sfirsit articol!!
  23. De ce crezi ca selectarea "la picioare" este mai eficienta ?? Se evita improscarea cu eventuale reziduuri in zone in care patarea ar fi vizibila ?? - Nu vreau sa sugerez ca directionarea jetului nu este corecta. Doar pentru mai mule detalii privind procedura. Inca doua clarificari te rog - pentru a reproduce exact conditiile in care tu ai avut succes. 1. Cind ai pulverizat din zona motorului ai demontat racordul dintre "filter cabin" si "fire wall" ??- cotul ce se leaga la filtrul de polen/cabina .. La procedurile descrise la sprayuri se lasa deschis doar aerisitoarele din zona centrala - cele laterale se inchideau pentru a concentra si mari viteza de circulatie a aerului din zona vaporizatorului. 2. Ai pulverizat prin ambele parti in zona motorului ?? [filtru stg/dr. la E39] Se pare ca "agentul dezinfectant" romanesc isi face pe deplin datoria [a fost sugerat/folosit si de un alt membru al forumului intr-un post anterior =@valtheval parca]. Locul de pulverizare [evacuarea bentrala din bord] insa mi se parea periculos [nestiind unde va ajunge solutia]. Ar mai fi o intrebare - banuiesc ca aripile de radiatie ale vaporizatorului sunt din aluminiu - cei care au notiuni mai avansate de chimie ne-ar putea spune daca exista pericolul corodarii acestor aripi prin actiunea solutiei diluate de spirt. Multumiri pentru postarea efecelor experientei. Este o conduita pe care trebuie sa o avem cei care asteptam sfaturi/sugestii sau ne exprimam opiniile pe forum. Chiar si postarea nereusitelor/esecurilor este importanta - ii vom feri pe altii de timp si sperante pierdute.
  24. Cred ca ai sintetizat corect procedura iar foto si comentariul foarte utile pentru cei care nu vor accesa pagina unde este descris in intregime procedeul - As adauga ca la final gaura trebuie astupata cu dop de plastic de exemplu !! O recomandare - puteti sa puneti deasupra gurilor de evacuare aer [de pe bord] un prosop pt ca eventualii stropi/vapori sa nu pateze prin jur [nu trebuie sa atupati etans !!!] . Eu azi am golit tubul de spray Wynn's - dar mirosul nu a disparut de tot -probabil ca este eficient daca se face o intretinere permanenta si nu cind miroase a toaleta. O singura intrebare totusi. EFECTUL ???? - nu ai spus nimic - cel putin despre efectul imediat - sau miroase a spirt atit de tare incit nu mai fac fata mirosurile bacteriilor !!
  25. S-a rezolvat problema cu aprinderea becului DSC "din senin" [asta inseamna DSC system failure]]. Becul Dsc NU se aprindea pentru ca viteza era peste 100km/h ci pentru ca drumul era drept [fara curbe] pe o portiune mai lunga :=)) - chiar nu este banc. Problema este in legatura directa cu manopera facuta de reprezentanta bmw din Tim - adica unghiurile rotilor/puntilor fara indeplinirea tuturor procedurilor. Nu am circulat prea des in afara orasului - dar becul DSC se aprindea de fiecare data. In oras niciodata ! Eroarea era "unghi volan neplauzibil" si venea din faptul ca atunci cind mi-au schimbat bieleta de directie si au refacut unghiurile fata/spate si reglaj punti [la reprezentanta bmw Timis] nu au setat dupa ajustarile unghiurilor pozitia de zero a volanului [calibrarea senzorului de rotire din volan]. Nu este vorba de faptul ca volanul trebuie "sa stea drept" la mers in linie dreapta. Eu sunt foarte suparat pe reprezentanta din Tim si le-am spus ca nu voi calca pe la ei decit atunci cind nu mai exista nici o alta optiune - am avut din pacate si alte motive ca sa le spun asta - nu doar din acest motiv al omiterii setarii parametrilor volan. Asta dupa ce cu o zi inainte din diagnoza facuta la bmw a rezultat ca nu aveam erori pe DSC. Le-am spus despre ce este vorba -evident ca au spus ca rezolva - adica 100ron diagnoza [probabil sa afle de ce au uitat] +270ron verificare/reglaje punti [daca in urma diagnozei era necesar] - Mi-am rezolvat problema in alta parte, reverificind unghiurile [care nu au mai necesitat reglaje de la ajustarea anterioara] - totul m-a costat 105 ron [calibrare+verificare unghiuri]. Aceasta manopera este obligatorie [verificarea/reglarea de unghiuri] inainte de reajustarea [soft] a pozitiei de zero [drum drept] a senzorului de rotire a volanului. Tipul a spus ca este o componenta de siguranta si nu este de joaca. Concluzia : intrebati dupa refacerea unghiurilor daca i-au spus si volanului ca au umblat la unghiuri/punti :=).
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.