Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

dntsbb

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dntsbb

  1. Grozadan, ai inbox-ul full si nu pot sa-ti trimit mesaje. salut,preturi in text,o zi -doua
  2. Cumpar roata rezerva subtire BMW E60 + cric , 135/80/ R17 , 125/80 R17 sau diverse variante Astept oferte.
  3. Ce se mai aude cu cele 3 comenzi? Sper sa nu ma tii incurcat, deja astept de mai mult de 1 saptamana dupa ele!
  4. OK, atunci astept epuratorul sa fie trimis odata cu filtrele de polen si filtrul de ulei.
  5. 357 lei/original As dori sa aflu daca au fost trimise filtrele si epuratorul. thanks.
  6. Nu recomand nimanui sa mearga la contempo. Mi-am luat o teapa cat mine de mare cu ei, plus de asta mecanicii lor sunt praf, fac numai gafe. Buna ziua, Garantia EuroPlus este o asigurare care se ofera la masinile achizitionate second hand din Germania. Aceasta asigurare ,tip garantie, functioneaza si pe teritoriul tarii noastre, in functie de contractul pe care clientul l-a obtinut la cumpararea masinii ( 6 luni , sau un an ). In cazul unor probleme aparute la masina se va proceda in felul urmator : - Clientul se prezinta la noi in service cu masina si are asupra lui toate documentele obtinute la achizitionarea acesteia. - La noi in service se va face o constatare a problemelor aparute si se va intocmi un deviz de reparatie. - Acest deviz se va trimite de catre noi la EuroPlus in Germania - Dupa acceptul obtinut de acestia ,masina poate intra in reparatie si se vor inlocui sau remedia eventualele probleme. - Clientul are obligatia sa isi plateasca singur reparatile , urmand ca suma sa o primeasca ulterior inapoi de la EuroPlus din Germania. Va doresc o zi buna si speram intr-o colaborare reusita . Cu stima/Mit freundlichen Grussen/ Best regards Contempo Cars Sibiu Delia Buzea Consultant piese schimb Str. Europa Unita nr. 2 550052 Sibiu Te.l: +40 269-259950, +40 269-259952 Mobil: +40 734-880256 Fax: +40 269-259951 E-mail: delia.buzea.sibiu@contempocars.ro web: www.bmw-sb.ro
  7. 11127793163 cat costa? 185 lei/original Mai ai adresa mea in inbox? trimite-l. Daca nu sunt incluse trimite si garniturile: 11127793165 si 11127793166 thanks.
  8. rezervs subtire pe 16 de e46? 50 lei Salut, ai trimis rezerva? Ti-am lasat adresa pe privat...
  9. Liniile nu se vad ziua, e k si cum nu mai ai lumina pe frana.
  10. Asa mi s-a parut. Daca ziceai k nu merge ma enervam si maine ma apucam sa fac modulul. dar asa nu ma mai apuk de el lol.
  11. Pe masini nu se prea foloseste legarea cu folie de mica pt ca mecanic mai toate componentele sunt solicitate mecanic chiar daca sunt prinse cu surub de radiator. Eventual sa folosesti componente cu capsula din plastic care eventual au si o gaura pt a putea fi montate pe radiator. Am proiectat surse in comutatie pt LED-uri pe o suprafata de 3x3cm! Pai se prind cu surub si cu inel tubular de plastic in gaura componentei, asa cum au cd-urile auto, amplificatoarele, statiile RF si alte componente pe care le avem toti in masini. Cat despre Tiristoarele functioneaza si in circuite cu sute de amperi si sute de volti (de ex 400v). Daca nu or fost facute sa functioneze la niste amarate de becuri atunci la ce mai sunt folosite?
  12. Daca se vad componentele..ne-ar ajuta sa ne facem o idee.
  13. Puterea disipata, deci cantitatea de caldura se calculeaza dupa P=U*U/R. Rezulta la parametrii aceia cativa wati care sunt cam multi. Fa ce vrei dar parerea mea e ca vei avea multa caldura de disipat acolo... Sursele in comutatie sunt pt LED-uri nu pentru becuri. Orice LED functioneaza la un curent nominal.Fiind o dioda, orice variatie de tensiune in circuit va duce la o variatie de curent pe LED care va iesi din regimul lui normal de functionare. Deci trebuie sa fie alimentat dintr-un circuit dedicat de stabilizare a curentului. Pt eficienta, se folosesc surse in comutatie cu feedback de curent. Sa numai spui ca tiristorul poate fi o sursa in comutatie;). Eventual un circuit care comuta :) Imi pare rau ca nu am un osciloscop sa pun niste forme de unda de la LED-urile de la mine... desi pt a trece de normele EMC, se iau masuri extreme de filtrare, masuri costisitoare, teste scumpe, totusi alimentarea pt LED-uri se face in comutatie cu feedback in curent. P.S.Am uitat sa spun ca legarea la carcasa a unor componente pt disipare termica este extrem de periculoasa !!! Nu cred ca Bruce a fakut vreo sursa de comutatie in cutiile alea mici, dar o sa ma mai interesez. Legarea la carcasa se face cu folie de mica (k la finalii de putere de ex.) pt a evita eventuale scurtcircuituri.
  14. Sunt cateva idei care nu se pot aplica: 1. 22ohmi ?! va fi o putere disipata enorm de mare. enorm raportata la puterea ce se poate disipa fara masuri extreme gen cooler sau radiator de dimensiuni mari. 2. faza cu 6V si 12V esti sigur? esti sigur de tensiunile astea masurate? Oare acel 6V nu e de fapt un 12V aplicat pwm 50% => 6V ? In acest caz nu faci nimic cu tiristorul... eu personal nu cred ca este un circuit analogic simplu care din 12V face 6V in modulul de comanda al becurilor. Ar insemna puteri disipate mari in modulul de control.. ori nu e 12/6V ori 12V aplicat pwm 3. Eu fara sura in comutatie cu feedback in curent nu ii vad rezolvarea eleganta. Desigur se pot realiza diverse montaje, combinatii, improvitatii dar oficial si inginereste orice modul ce contine LED-uri este alimentat cu curent constant deci trebuie o sursa de curent. E vorba de puterea rezistorului nu neaparat de rezistenta lui. Daca pui rezistor la 50w atunci nu se va incalzi prea tare la 6v si 21w. Cand tirisorul deschide circuitul de 12v sarcina e preluata de bec (care are o rezistenta f mika in comparatie cu rezistorul, iar atunci rezistorul nu mai preia decat o mika parte din sarcina. Sursa in comutatie pt niste becuri nu-i vad rostul, tokmai tiristorul ala poate fi o "sursa de comutatie" :lol: Nu mi se pare o improvizatie mai mare decat adaptoarele lui Bruce, k doar nu is 2 fire rasucite intre ele la capete si lipite cu o banda. Montajul se va realiza pe un cablaj special, iar tirisorul si rezistorul de putere pot si prinse pe carcasa metalica a cutiei pt a disipa caldura. Din cate am cititi si adaptoarele lui bruce se incalzesc putin...
  15. O iertam daca ne da o poza cu ea nu-i asa? :lol: O ierti tu, eu o iert daca imi da un set de stopuri.Ma descurc eu cu retrofit. :lol: Uite aici de pe un forum definitia tiristorului. Daca e cineva care are timp sa consulte un electronist si sa-i faca o schema pt deschiderea unui circuit la o tensiune de 8,9,10 volti de ex. atunci consideram problema adaptoarelor rezolvata. "Empiric tiristorul este un dispozitiv electronic care are prin constructie trei terminale: anodul, catodul si poarta. Tiristorul se inseriaza intr-un circuit electric avand sarcina conectata la anod, acolo unde va primi o tensiune cu polaritate pozitiva, iar circuitul tipic este in genul : -borna pozitiva a alimentarii se conecteaza la sarcina pe un terminal, al doilea terminal al sarcinii se conecteaza la anodul tiristorului iar catodul se conecteaza la borna negativa a alimentarii. In circuit ramane pentru moment neconectata poarta, elementul de comanda al tiristorului. Prin aplicarea unei tensiuni pozitive de mica marime intre poarta si cu referinta la catod se produce fenomenul de deschidere al tiristorului. In acest moment curentul poate sa circule de la anod la catod, tiristorul amorsat se comporta ca un scurtcircuit in sistem. Doarece amorsarea se face ca un fenomen de avalansa, indiferent de inlaturarea comenzii aplicate pe poarta, tiristorul ramane deschis permanent. Singura solutie pentru inchiderea tiristorului este intreruperea tensiunii de alimentare sau practic scaderea curentului sub o anumita valoare, care se numeste curent de mentinere. De aceea folosirea tiristoarelor in curent continuu este limitata la anumite aplicatii. Practic vom folosi tiristorul in circuitele de tensiune continua redresata dar nu si filtrata, deoarece tensiunea redresata (jumatati de sinusoida) are polaritate bine determinata dar are si maxime si minime ce ajung la zero, punct la care tiristorul se stinge automat. Daca discutam despre o redresare in punte, dintr-o sinusoida de 50Hz obtinem pulsatii de 100Hz de aceeasi polaritate." Aveti aici si un exemplu de rezistor de putere care sa preia sarcina de 6v in timp ce tiristorul este blocat (nu se afla in comutatie) http://cgi.ebay.co.uk/LED-bulb-turn-signal...id=p3286.c0.m14 Am atasat si schema cu conectorii (ignorati ce scrie mai jos de pin8 DECI SE APUCA CINEVA DE TREABA????!
  16. O iertam daca ne da o poza cu ea nu-i asa? :lol: O ierti tu, eu o iert daca imi da un set de stopuri.Ma descurc eu cu retrofit. :lol: Uite aici de pe un forum definitia tiristorului. Daca e cineva care are timp sa consulte un electronist si sa-i faca o schema pt deschiderea unui circuit la o tensiune de 8,9,10 volti de ex. atunci consideram problema adaptoarelor rezolvata. "Empiric tiristorul este un dispozitiv electronic care are prin constructie trei terminale: anodul, catodul si poarta. Tiristorul se inseriaza intr-un circuit electric avand sarcina conectata la anod, acolo unde va primi o tensiune cu polaritate pozitiva, iar circuitul tipic este in genul : -borna pozitiva a alimentarii se conecteaza la sarcina pe un terminal, al doilea terminal al sarcinii se conecteaza la anodul tiristorului iar catodul se conecteaza la borna negativa a alimentarii. In circuit ramane pentru moment neconectata poarta, elementul de comanda al tiristorului. Prin aplicarea unei tensiuni pozitive de mica marime intre poarta si cu referinta la catod se produce fenomenul de deschidere al tiristorului. In acest moment curentul poate sa circule de la anod la catod, tiristorul amorsat se comporta ca un scurtcircuit in sistem. Doarece amorsarea se face ca un fenomen de avalansa, indiferent de inlaturarea comenzii aplicate pe poarta, tiristorul ramane deschis permanent. Singura solutie pentru inchiderea tiristorului este intreruperea tensiunii de alimentare sau practic scaderea curentului sub o anumita valoare, care se numeste curent de mentinere. De aceea folosirea tiristoarelor in curent continuu este limitata la anumite aplicatii. Practic vom folosi tiristorul in circuitele de tensiune continua redresata dar nu si filtrata, deoarece tensiunea redresata (jumatati de sinusoida) are polaritate bine determinata dar are si maxime si minime ce ajung la zero, punct la care tiristorul se stinge automat. Daca discutam despre o redresare in punte, dintr-o sinusoida de 50Hz obtinem pulsatii de 100Hz de aceeasi polaritate."
  17. O iertam daca ne da o poza cu ea nu-i asa? :lol:
  18. Pai a zis k locuieste in sua, se mai uita romana mai ales daca nu ai fakut scoala pe aici...
  19. Legat de adaptoarele lui bruce. Am fost pasionat de electronica in urma cu ceva ani, asa ca as avea o ideea de construire a acestor adaptoare. Pe becurile de pozitie se afla o tensiune de 6v, la franare tensiunea creste la 12v si becul lumineaza mai puternic. Se poate construi un circuit simplu cu un tiristor care tine un circuit inchis pana cand tirisorul primeste o tensiune de 8v de ex si deschide circuitul. (aici trebuie sa stii sa alegi tipul de tirisor din catalog). Aceasta face k becurile sa stea stinse si sa se aprinda doar pe frana. Cand tirisorul este subalimentat (la 6v) becurile sunt stinse, computerul masinii detecteaza eroare de bec ars. Se va monta un rezistor de putere (de ex 22omi si 40w) in paralel cu circuitul de iesire al becului. Acesta va fi tot timpul in sarcina, anuland eroarea de bec ars. Pt anularea efectului strobe, asa cu se intimpla si la cei care si-au montat proiectoare cu xenon, se va monta pe circuitul de alimentare al ledurilor un condensator de 2200 sau 4700micro farazi. (In paralel, plus la + si minus la -). Sa fi avut nevoie de circuitula sta in urma cu vreo 8 ani mi l-as fi facut singur, acuma mai bine as da banii pe unul, nu mai vreau sa ma apuc de meseria asta again :) Mai multe despre functionarea tiristorului aici: http://www.referat.ro/referate/Tiristoare_...iace_31334.html P.S. un modul k cel descris mai sus nu ajunge sa coste mai mult de 10ron
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.