avand in vedere ca e un subiect politic, prinde bine in societate.
avand in vedere ca se apropie inceputul de campanii electorale pentru Europarlamentare....iar prinde bine la public/societate.
avand in vedere ”cultura si cunostiintele politici externe a romaniei” vaste si solide LIPSA , a majoritatii populatie din ro...iar prinde bine.
majoritatea dintre romani, nici macar nu stiu ordinea puterilor in stat....ca sa inteleaga mecanismul democratiei....stiu doar sa dea vina pe un om sau partid politic....asta ar trebui sa spuna media, tv, on-line-ul, etc....
presedintele tarii are anumite atributii ( a se citii constitutia tarii)
dar la cata informare si dezinformare este in romania....
https://info.gov.ro/arhitectura-puterii/
Puterea executivă – Guvernul și Președintele
Guvernul este organul executiv al României care, în conformitate cu programul său de guvernare, asigură realizarea politicii interne şi externe a României şi exercită conducerea generală a administrației publice centrale. Guvernul este alcătuit din prim-ministru, miniştri şi alți membri. Aceștia îşi exercită mandatul începând de la data depunerii jurământului până la pierderea susținerii Parlamentului, până la data validării următoarelor alegeri parlamentare generale sau prin demisie.
Puterea legislativă – Parlamentul
Parlamentul este forul reprezentativ suprem al României, reprezentând unica autoritate legiuitoare a ţării. Membrii Parlamentului sunt aleși prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, pentru un mandat de patru ani. Parlamentul are o structură bicamerală, fiind alcătuit din Camera Deputaţilor şi Senat.
Funcţia principală a Parlamentului este aceea de a dezbate şi adopta legi, hotărâri şi moțiuni, în urma obținerii unui vot de aprobare din partea majorității membrilor. Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau opiniile lor politice, exprimate în timpul mandatului, astfel beneficiind de imunitate politică.