Jump to content

Inlocuire ulei cutie automata E60

Recommended Posts

Dupa cum spune si tilul topicului vreau sa va relatez cum am ajuns sa schimb uleiul la cutia de viteze automata E60/525d.

Primul caz a inceput sa lase balta sub masina si in scurt timp atunci cand schimba vitezele "senzatie de infranare".S-a mers la Dormag in Bucuresti unde s-a constatat baia de ulei fisurata.Acestia au zis ca trebuie schimbat ca la carte adica:Cumparat 20 l de ulei (bidon intreg)si facut schimbul de mai multe ori intr-o zii motivand ca trebuie schimbat si uleiul din convertizor.La aceasta operatiune nu am participat.Cost 3400 lei japca pe fata.Sunt banii nasului meu nu comentez.E60/530d-180000 km

Cel de a-l doilea caz "senzatie de infranare" fara scurgeri masive de ulei+defectiune la transmisie computer bord.Desfacut baia verificat = "baie fisurata" E60/525d-164000 km.Operatiune facuta la reprezentanta BMW Motor Ag-Pitesti sub atenta supraveghere a mea.Baietii au lucrat ca la carte cu TIS-ul in fata.Cost 1900 lei (6 l ulei+baie ulei+manopera)

Concluzia mea este urmatoare.Consider acesta treaba un defect de fabricatie deoarece nu este un caz singular iar la service erau o gramada de bai schimbate.Lifetime oil dar de fapt schimbi uleiul obligat fortat.Cred ca toti posesorii de E60 cv automata trebuie sa verifice nivelul uleiului la cutie in jur de 160-170 mii km pentru siguranta si protejarea cutiei

BMW-TIS Schimbare ulei cv automata

http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/07/40/44

Edited by FANATIC

oricum trebuie schimbat, baie fisurata sau nu. Nimeni intreg la cap cu cel mai mic "bun simt" mecanic nu poate crede asa ceva. ulei lifetime.. sa tina alde 8-10 ani si sute de mii de km..

.s-a discutat de foarte multe ori pe forum asta..

• 1 month later...

Am vazut ulei de la masina cu 500.000... si alt ulei de la o masina ce avea cutia bulita, nu se putea face diferenta dintre uleiul vechi si uleiul nou ... macar sa fi avut o impuritate ...iar de la cel ce avea cutia bulita avea numai pilitura.

Cele doua masini erau conduse de oameni intr`un mod total diferit una fata de alta.. normal.. respectiv agresiv.

Edited by blacksea