Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

E39 NONfacelift la facelift

Mircea-Finutz

Recommended Posts

Nu stiu daca s-a mai discutat sau nu aceasta problema, am cautat si am gasit decat despre E60. Problema este urmatoarea: am schimbat stopurile la masinea mea care este nonfacelift cu unele de facelift, bineinteles ca nu s-au potrivit, a trebuit sa dau alte gauri la prinderile de jos, a trebuit sa tai mufa veche si sa pun papuci pe fiecare fir si sa gasesc fiecare fir unde trebuie sa vina, toate bune si frumoase pana astazi cand, bineinteles, a inceput sa ploua. Cand am ajuns la munca, m-am uitat in portbagaj sa vad daca a intrat apa si bineinteles ca a intrat. Daca cineva s-a mai confruntat cu problema asta sa imi dea si mie o solutie pentru a etansa bine stipurile si sa nu mai intre apa, mentionez ca buretii care etanseaza sunt de la stopurile vechi.

Farurile de FL o sa imi ajunga saptamana asta, cel tarziu saptamana viitoare, iar problema care am auzit ca se poate intampla este conducta de aer conditionat de pe partea dreapta, farul de FL am inteles ca este mai mare si o sa loveasca in ea. Are cineva vreo idee/solutie in caz ca ma voi confrunta cu aceasta problema ?

Exista niste kituri adaptoare originale. Adica vin stopuri Hella cu cabluri si niste convertoare paralelipipedice care se monteaza sub roata de rezerva pe o sina. Pentru iluminarea cu leduri din stopurile facelift nu se pot lega fire pe direct de la prefacelift.

I-am zis dar asa e el :frantics: oricum va merge la electricean sa le lege pe cele noi ca nu-i capabil :thumbsup:

Dupamasa asta vb cu el ,am vb acum 2 zile si zicea ca a inceput sa le demonteze . Ieri am fost ocupat si n-am apucat sa vb , nu stiu nimic, poate le-a scos deja :laugh:

Farurile sunt plug&play , dureaza 2 min sa le montezi si nu ating in nimic !

Cu stopiurile iti recomand sa rezolvi ca se pot intampla alte probleme din cauza apei ... mie mi-au luat-o razna ceasurile din bord !!

Edited by sax1987

Exista niste kituri adaptoare originale. Adica vin stopuri Hella cu cabluri si niste convertoare paralelipipedice care se monteaza sub roata de rezerva pe o sina. Pentru iluminarea cu leduri din stopurile facelift nu se pot lega fire pe direct de la prefacelift.

eu am taiat mufele vechi si am pus papuci izolati pe fiecare fir in parte si papucii i-am infipt direct in pufa de FL. Ramane bineinteles 1 fir in aer pentru ca stopurile nonfacelift au 2 becuri pe pozitie si l-am rezolvat legandu-i un releu ca sa nu am eroare in bord de bec ars.

SIngura problema este apa care intra pe langa buretele acela, voi incerca si cu silicon sa vedem daca merge asa.

Pai si cu ledurile ce faci ? sau sunt stopuri fara leduri ?

cum adica? care leduri? pozitia la FL este pe fibra, mufa are 6 pini: pozitie, semnal, masa, marsalier, ceata si frana, iar mufa veche are 7 pini(7 fire), deoarece are 2 becuri pe pozitie.

Atentie....aici e vorba de seria 5 E39, nu E60(ala are leduri pe poztie la stopurile de FL).

Edited by Mircea-Finutz

cum adica? care leduri? pozitia la FL este pe fibra, mufa are 6 pini: pozitie, semnal, masa, marsalier, ceata si frana, iar mufa veche are 7 pini(7 fire), deoarece are 2 becuri pe pozitie.

Atentie....aici e vorba de seria 5 E39, nu E60(ala are leduri pe poztie la stopurile de FL).

cum adica pe fibra?

Eu nu stiu ce faceti voi acolo si cum ai reusit sa pui stopuri de facelift (e39) pe prefacelift si sa mearga toate luminile fara adaptoare.

Iti trebuie kitul asta original de la Hella, e kit de upgrade vine exact pe gauri si are niste adaptoare. Asa arata :

http://img297.imageshack.us/img297/8694/10063200146567ih7.jpg

Probabil nu sunt originale ce ati pus voi pe masina si se potrivesc direct.

Edited by DSF

Nu se potrivesc .. trebuie date si alte gauri in caroserie :frantics:

Userul inga a pus facelift pe non facelift ! Intrebati'l pe el !

DSF: daca citeai cu atentie ai fi vazut ca am scris destul de CLAR ca am TAIAT mufa veche, si pe fiecare fir am bagat papuc, iar in legatura cu gaurile, normal ca nu se potrivesc, am dat alte gauri si a trebuit sa ii fac si un pic de "tinichigerie" cu ciocanu`.

SAX: ai dreptate, au trebuit alte gaui si chiar si niste ciocane pe langa :)).

Voi posta niste poze cand o sa am timp sa fac.

Edited by Mircea-Finutz

Stopurile de E39 facelift sunt pe fibră optică, nu au leduri. Mă refer desigur doar la poziţie, în rest au becuri.

Replicile astea de stopuri sunt nişte gunoaie.

Eu am originale Hella pentru E39 prefacelift.

S-au potrivit perfect, fără modificări.

Din punctul meu de vedere, nu merită să faci astfel de modificări dacă nu ai şi un buget decent încât să cumperi piese de calitate.

Edited by Ciupanezu

• 3 years later...
  • 2 years later...

Salut, am achizitionat de curand un E39 1999 non facelift. Singura modificare pe care vreau sa i-o fac tine de stopuri si faruri. A mea are xenon din fabrica si faruri si stoputi cu semnal galben.

Am tot vazut pe anunturi de dezmembrari stopuri cu semnal alb pentru non facelift (cele la care nu trebuie sa faci nici o adaptare).

Intrebarea mea este legata de faruri. Pot sa montez faruri de facelift cu semnal alb? Aici necesita modificari?

Salut, am achizitionat de curand un E39 1999 non facelift. Singura modificare pe care vreau sa i-o fac tine de stopuri si faruri. A mea are xenon din fabrica si faruri si stoputi cu semnal galben.

Am tot vazut pe anunturi de dezmembrari stopuri cu semnal alb pentru non facelift (cele la care nu trebuie sa faci nici o adaptare).

Intrebarea mea este legata de faruri. Pot sa montez faruri de facelift cu semnal alb? Aici necesita modificari?

Pentru a monta farurile de FL ai nevoie de suporti far FL si mufele de la semnalizare si pozitie. Daca ai xenon pe masina, cauta niste faruri de FL tot cu xenon ca sa se potriveasca becul D2S.

Pentru stopuri, cele care le gasesti pe net fara adaptari sunt niste replici care mie personal nu imi plac. Cauta si stopuri originale Hella si mufa aferenta. Tai mufa de la stopul tau si legi mufa de FL. Deasemenea vei avea nevoie si de LCM 3 codat pentru stopuri FL.