Jump to content

Boxe ovale spate cu adaptoare la E36

Recommended Posts

Așa cum spune și titlul, mi-am pus 2 boxe ovale Pioneer pe spate la E36-le meu. Aș vrea sĂŁ le fac și cutii la fiecare. Din ce aș putea sĂŁ le fac? MĂŁrimea sĂŁ fie cĂŁt sĂŁ intre boxa ĂŽnĂŁuntru sau?

Și ce ar trebui sĂŁ pun ĂŽn cutie?(mĂŁ refer la vatĂŁ, sau materiale de genul dacĂŁ trebuie puse)

Mulțumesc anticipat!

Numai bine!

Problema constuirii incintelor acustice (cutiilor) e complicata si se face in functie de parametri difuzoarelor. Din pacate numai firmele de top furnizeaza parametri TS la difuzoare.

Difuzoarele ovale pe care le ai tu probabil ca au fost proiectate sa lucreze fara incinta (practic o incinta imensa care este chiar portbagajul) si facandu-le cutie nu vei face decat sa inrautatesti sunetul.

Aici un soft bun de calculat cutii: http://www.ht-audio.com/pages/BassBoxPro.html - te descurci tu cumva sa-l gasesti full.

Edited by cristimm

Problema constuirii incintelor acustice (cutiilor) e complicata si se face in functie de parametri difuzoarelor. Din pacate numai firmele de top furnizeaza parametri TS la difuzoare.

Difuzoarele ovale pe care le ai tu probabil ca au fost proiectate sa lucreze fara incinta (practic o incinta imensa care este chiar portbagajul) si facandu-le cutie nu vei face decat sa inrautatesti sunetul.

Aici un soft bun de calculat cutii: http://www.ht-audio.com/pages/BassBoxPro.html - te descurci tu cumva sa-l gasesti full.

Mulțumesc frumos pentru rĂŁspuns! Trebuie sĂŁ mĂŁ uit exact la caracteristicile acestora. Ăn cazul ĂŽn care gĂŁsesc acel parametru TS, ĂŽnseamnĂŁ cĂŁ meritĂŁ sĂŁ le fac cutii?

Numai bine și sĂŁrbĂŁtori fericite!

Mulțumesc frumos pentru rĂŁspuns! Trebuie sĂŁ mĂŁ uit exact la caracteristicile acestora. Ăn cazul ĂŽn care gĂŁsesc acel parametru TS, ĂŽnseamnĂŁ cĂŁ meritĂŁ sĂŁ le fac cutii?

Numai bine și sĂŁrbĂŁtori fericite!

Sunt multi parametri, cam asa ceva:

Technical Data:

Rated power 40 W

Maximum power 60 W

Nominal impedance Z 8 Ohm

Frequency response fu–13000 Hz

(fu: Lower cut-off frequency depending on cabinet) .

Mean sound pressure level 90 dB (1 W/1 m)

Opening angle (-6 dB) 58°/4000 Hz

Excursion limit +/−7,5 mm

Resonance frequency fs 78 Hz

Magnetic induction 1 T

Magnetic flux 250 µWb

Height of front pole-plate 4 mm

Voice coil diameter 20 mm

Height of winding 5,5 mm

Cutout diameter 113 mm

Net weight 0,62 kg

D.C. resistance Rdc 7,2 Ohm

Mechanical Q factor Qms 2,95

Electrical Q factor Qes 0,94

Total Q factor Qts 0,71

Equivalent volume Vas 7,4 l

Effective piston area Sd 79 cm²

Dynamically moved mass Mms 4,8 g

Force factor Bxl 4,2 T m

Inductance of the voice coil L 0,7 mH

Temperature range −25 ... 70 °C

cea mai buna incinta este portbagajul,si eu am adaptoare si este foarte ok si fara incinte

Da, asta tocmai pentru ca asa a fost proiectat acel difuzor.

Edited by cristimm