Jump to content

turbina, reglaj turbina

branevl

Recommended Posts

Am fost la mecanic, mi se parea ca imi intra tarziu turbina. MI-a zis ca turbina mea a fost reconditionata, mi-a reglato sa intre mai devreme din tija aceea.Dupa o luna nush cum fiind un furtun de vacum spart s-a dereglad. Mi reglat-o da imi intra cam tarziu simte ca trage bine de la 2200-2300 de rotatii.Stiti unde pot gasii un bucuresti un service bun, sau cineva care se pricepe sa imi regleze si mie turbina din aceea tija.

Este vorba de un e 39 525d din 2001.

scuze pentru greselile de scriere si exprimare...

Prin reglajul actuatorului turbinei, practic se modifica presiunea furnizata de ea. In cazul in care presiunea e mai mare, creeaza senzatia ca "intra mai de jos", dar asta nu inseamna ca e bine.

Presiune mai mare la turatii joase inseamna fortarea turbinei si uzura ei prematura (putand duce pana la ruperea axului).

Important este ca reglajul sa se faca in functie de presiunea ceruta, nu ochiometric.

Da mi se parea ca de la 2000 tragea bine 2100 asa tragea bine, am si hidramata, nush ce sa mai cred, oricum asa mi se pare ca intra cam tarziu turbina ca inainte intra mai devreme.

Ia vezi electrovalva de la turbina ce zice ? Schimb-o cu aia de la EGR ca sa faci proba fara sa mai dai bani pe una noua. Curata senzorul din spatele admisiei cu un spray degresant etc, si poti sa verifici si debitmetru pentru ca si de acolo poate sa-ti dea impresia ca nu trage cum trebuie pana in 3000 ture ( eventual curata-l doar daca stii cum si nu te deranjeaza sa dai 200 euro pe unul nou in caz ca il strici :D).

Ce am scris eu mai sus sunt chestii gratis pe care le poti face ca sa vezi unde e cauza. Solutia oficiala e o diagnoza profesionala si acolo iti spune mesterul ce si cum.

Edited by DSF

electrovalva de la turbina am schimbat-o.debitmetru si restu fuctioneaza bine.

Sa va spun cum sta treaba mai bine, cand am luat masina, mi se parea ca pleaca foarte greu de pe loc,( hidramata) si am fost la mecanicul meu si mi-a zis ca intra turbina tarziu, mi-a reglet-o din aceea tija si parca intra mai devreme, dupa o luna m-am dus acasa si simteam ca intra turbina foarte tarziu, si asa era.

A gasit un furtun spart de vacum , l-a schimbat si dupa iar a reglat aceea tija, da nu a mai putut sa o regleze ca inainte, intra mai tarziu. Am impresia ca, cateodata intra cand trebuie si cateodata intra mai tarziu.... nush ce sa mai cred, voi siti prin bucuresti un service, sau cineva care regleaza turbine?? astept parerii.