Jump to content
Intalnire BMW Club 2025 ×

Cumpararea unui E36 - 318i ('97)

17 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Buna ziua dragi colegi forumisti, vroiam sa va intreb daca aveti ceva sfaturi pentru un incepator al mecanicii in ceea ce priveste cumpararea unui BMW 318i ('97)

hidramat cu volanul pe dreapta.

Il achizitionez pentru prietena mea, dar bine inteles ca si eu voi face zilnic naveta cu el :))))), asa sa revenim la lucruri mai serioase.

Nu conteaza ca are volanul pe dreapta, am inteles ca este destul de ingrijit, ma voi duce zilele urmatoare sa il vad, este cu numere de Anglia si ITP si asigurarea valabila pana in Noiembrie anul curent, ce vroiam sa va intreb sunt urmatoarele(daca se poate chiar cu explicatii pentru incepatori, nefiind foarte initiat in ale mecanicii, am avut un Opel Astra 2008 si nu am umblat prea mult la el si acum un Renault 19 '89 la care mai umblu mai mult pe la mecanici):

1) La ce anume trebuie sa fiu atent atunci cand il cumpar, referitor la mecanica si la electrica?

2) Pretul de 700Euro este ok pentru acest tip de masina? Este modelul Coupe 318i din 1997

3) M-ar interesa si un consum pentru masina asta, am inteles ca este cam 7,5 in afara orasului si in urban cam 10-11?

4) Cu numerele de Anglia cum se procedeaza daca ITP si Asigurarea sunt valabile pana in Noiembrie (nu stiu foarte multe detalii despre numere pentru ca proprietarul este in Anglia si eu o sa ma intalnesc cu un intermediar zilele astea)

Din pacate nu am nici poze inca, problema este ca de la Renault mi-a fost luat talonul deci o sa imi trebuiasca o masina, avand in vedere ca in Renault trebuie sa bag cam 20 milioane sa mai treaca ITP, ma gandesc ca este o oferta destul de buna la 700 euro.

Va multumesc pentru ajutor! O zi buna!

Am luat masina, problemele care le-am observat pana acum sunt urmatoarele, daca e cineva care ma poate ajuta cu ele as fii foarte recunoscator, indiferent in ce consta ajutorul, repet ca nu ma pricep foarte mult la mecanica:

1) Mi-a zis cineva ca e o problema cu bujia, la relantiu vibreaza masina

2) Imi lipseste partea de jos din spate a barii

3) Geamul de la sofer (partea dreapta) nu coboara, se aude un zgomot dar cum ar fii intepenit daca actionez butonul de geam, la fel la inchiderea si deschiderea usii el nu coboara si urca (masina e coupe)

4) Temperatura pe un drum de 250km a ramas la prima linie dupa semnul albastru, astazi in trafic mai ingreunat a urcat pana la urmatoarea (sub jumate), poza atasatapost-47499-0-32787800-1303202197_thumb.jpg

5) Imi lipseste o mustata, ploapa sau cum i se spune :))

6) Amortizor dreapta stricat

Consum in 250km - 6 L mers economic, cutia este hidramata, as dorii si niste informatii despre unde gasesc ulei, unde il pot schimba pentru cutie, am inteles ca e bine sa schimbi consumabilele la o masina SH indiferent ce e in cartea de service....?

Multumesc!

LE: Ce este al doilea buton de langa reglajul de faruri? (poza)

post-47499-0-79732300-1303202180_thumb.jpg

LE2: Cat inseamna consumul indicat in L/100km? :))

Edited by tibin

La punctul 4 poate fi termostatul blocat pe deschis , din ce vad in poza martorul de la placute sta aprins deci adauga-le si pe acestea pe langa uleiul la motor si absolut toate filtrele (ulei , benzina , aer , polen) . Si referitor la al 2-lea buton , acela regleaza intensitatea luminii bordului .

Pune si tu niste poze cu masina :rolleyes: si sa o conduci sanatos !

Edited by Billy_e36

La punctul 4 poate fi termostatul blocat pe deschis , din ce vad in poza martorul de la placute sta aprins deci adauga-le si pe acestea pe langa uleiul la motor si absolut toate filtrele (ulei , benzina , aer , polen) . Si referitor la al 2-lea buton , acela regleaza intensitatea luminii bordului .

merci frumos, uleiul am inteles ca a fost schimbat acum 2000km, dar nu a fost resetat computerul, pot eu sa il resetez cumva? culoarea uleiului este galbena, deci tind sa cred ca este adevarat, inca o intrebare, unde gasesc uleiul de la servodirectie?

suspectez ca ar putea pierde niste ulei...uleiul de la cutia de viteze ai idee cum pot sa il verific?

merci frumos, o zi buna!

Edited by tibin

Se poate reseta cel mai bine si corect cu ajutorul unui tester insa poti sa faci si contact intre pinul 7 si 19 insa eu nu recomand , nu mi se pare un mod safe . Uleiul la servo parca sta intr-un recipient jos in dreapta cum te uiti la motor , nu stiu exact si uleiul la cutie ori il schimbi ori il lasi asa , nu prea vad ce este de verificat acolo , oricum inainte de cumpararea uleiului pentru cutie , trebuie sa te uiti sub masina , pe cutie , deoarece are o placuta pe ea cu niste date si pe baza acelora iti cumperi si uleiul potrivit pentru cutia ta .

Cauta borcanul din imagine , nu stiu pe ce parte este , trebuie sa fie undeva ori in lateral ori prin fata jos nu stiu exact

http://img706.imageshack.us/img706/2554/95110834.png

Edited by Billy_e36

Se poate reseta cel mai bine si corect cu ajutorul unui tester insa poti sa faci si contact intre pinul 7 si 19 insa eu nu recomand , nu mi se pare un mod safe . Uleiul la servo parca sta intr-un recipient jos in dreapta cum te uiti la motor , nu stiu exact si uleiul la cutie ori il schimbi ori il lasi asa , nu prea vad ce este de verificat acolo , oricum inainte de cumpararea uleiului pentru cutie , trebuie sa te uiti sub masina , pe cutie , deoarece are o placuta pe ea cu niste date si pe baza acelora iti cumperi si uleiul potrivit pentru cutia ta .

Cauta borcanul din imagine , nu stiu pe ce parte este , trebuie sa fie undeva ori in lateral ori prin fata jos nu stiu exact

http://img706.imageshack.us/img706/2554/95110834.png

am resetat service-ul, si oil change-ul, imi arata numai beculete verzi, ala galben si ala protocaliu vad ca s-a stins, e normal? agrafa asta face minuni si pt nemti =))

nu am reusit sa gasesc borcanul din pacate :( eu am masina cu volanul pe dreapta, o sa insist sa il caut mai bine :D

ms mult de sfat si sa ai parte de cele mai frumoase drumuri si consumul cel mai bun!

am reusit sa completez ulei la servo pana la urma :D

am mai gasit o problema, curge ulei de servo pe la garnitura aia de la roata, ce se poate face?

a doua problema e cu geamul(cel de la sofer nu merge deloc), ce as putea sa fac? eu cred ca masina a fost lovita pe partea dreapta pentru ca usa nu se potriveste foarte bine cu liniile masinii, la fel si capota se vede ca a fost schimbata, masina probabil a fost total revopsita.

Edited by tibin