Jump to content

in ce conditii ecu dezactiveaza pistoanele .

ak_47

Recommended Posts

ma refer la e65 in special . La e34 mi s-a intamplat sa dezactiveze pistoane din cauza benzinei foarte proaste , am gasit specificatia lui DME 3.3. zice ca ar knock sensor daca primeste impuls foarte slab de la explozie , dezactiveaza pistoane.

m-am tot jucat cu mapa de GPL la e65 , am observat ca atunci cand dadea "Reduce engine speed , may damage catalyser" , dezactiva pistonul 3 , ii oprea injectia. De ce ? Injectoarele GPL sunt noi , si bujii noi .

Care mai sunt cauzele pentru care opreste pistoane ?

Edited by ak_47

Imposibil, din orice punct de vedere.

Adicã arborele se Învârte ºi bielele stau pe loc sau cum?!

Are ºi bmw o tehnologie, pe seria 7, graÞie cãreia un motor v12 poate sã meargã În 4 cilindri, dar asta nu Înseamnã cã celelalte 8 pistoane stau nemiºcate, doar cã acei 8 cilindri inactivi nu primesc carburant ºi, logic, nu au scânteie.

Ăn rest, intrĂŁ aer ĂŽn cilindri, supapele lucreazĂŁ, bielele se miÂşcĂŁ, etc.

Altfel, ar trebui ca acel motor sã aibã 2 arbori, care pot lucra atât Împreunã, cât ºi separat, ceea ce...

AÂşa, ca o micĂŁ parantezĂŁ.

Ecu nu are cum sã dezactiveze vreun piston. Eventual sã nu alimenteze un cilindru cu benzinã sau sã nu-i dea scânteie, dar sã-l dezactiveze...

Cand am spus sa-l "dezactiveze" , m-am gandit sa nu-l alimenteze si sa nu-i dea scanteie . Nu la alte minunatii .

Are şi bmw o tehnologie, pe seria 7, graţie căreia un motor v12 poate să meargă în 4 cilindri, dar asta nu înseamnă că celelalte 8 pistoane stau nemişcate, doar că acei 8 cilindri inactivi nu primesc carburant şi, logic, nu au scânteie.

În rest, intră aer în cilindri, supapele lucrează, bielele se mişcă, etc.

Altfel, ar trebui ca acel motor să aibă 2 arbori, care pot lucra atât împreună, cât şi separat, ceea ce...

in 4 sau 6?

Edited by unvicont

4.

Nu sunt "opriĂži" toĂži cilindri de pe o parte a motorului, adicĂŁ 6, dacĂŁ la asta te refereai.

Motorul merge În 4, dar nu ºtiu care. Bãnuiesc cã ultimii 4, cei de lângã volantã.

DacĂŁ ar merge ĂŽn 6, adicĂŁ toĂži de pe o parte Âşi niciunul de pe cealaltĂŁ, dacĂŁ la asta te refereai, ar rezulta un dezechilibru major...

4.

Nu sunt "opriĂži" toĂži cilindri de pe o parte a motorului, adicĂŁ 6, dacĂŁ la asta te refereai.

Motorul merge În 4, dar nu ºtiu care. Bãnuiesc cã ultimii 4, cei de lângã volantã.

DacĂŁ ar merge ĂŽn 6, adicĂŁ toĂži de pe o parte Âşi niciunul de pe cealaltĂŁ, dacĂŁ la asta te refereai, ar rezulta un dezechilibru major...

ma gandeam la ... 3 de fiecare parte.