Jump to content

Alfa 147 2.0i sau 318i 318d

Munteanu

Care e mai buna?  

79 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Alfa 147 2.0TS Selespeed -inmatriculata Ro -an 2002 -84.000km -2.0l benzina 150cp -cutie viteze 5+1 secventiala,padele volan -Abs,Asr,Vdc -piele,scaune fata incalzite -navi+gsm,senzori ploaie,audio BOSE,pilot automat -4 geamuri/trapa/oglinzi electrice sau bmw 318i 318d. care e mai fiabila? afla e incantatoare ca are 150cp. dar din care am auzit are foarte multe probleme cu fiabilitatea-mecanica-electronica, multe probleme de tot genu. are si bmw probleme lui dar parca mult mai putine. ce ati alege? am dat mai multe despre un alfa, ca sa avem niste termeni de comparatie.

bun, deci sunt adevarate zvonurile ca alfa, si nu numai varianta 147 e paguboasa, la intretinere? as dori cat mai multi colegi sa ne spuna din experiente sau din ce au auzit. eu chiar am vrb cu cineva care cica ia luat foc aeroterma. e adv, am ramas masca, iti dai seama, adv ca nu stiu ce masina mai luat foc tot italina un bolid! chiar asa de rele sunt ca si masini, sau mai are unu, altu ghinion cum mai avem si noi cu unele bmw-uri?

la ce anume te referi sainz? cutia robotizata!?

Edited by Munteanu

asta ziceam si eu mai sus, ca e placuta, dar e adevarat ca toata lumea se plange de fiabiliatatea ei! sau e doar un mit? :popcorn: am un amic si gasise o alfa 147 cum scrie mai sus, e indecis intre alfa si bmw, si eu cum sunt cu bmw, am zis stai domnule sa vedem ce zic si alti bmweisti! Edited by Munteanu

Cazurile izolate gen luat foc aeroterma, nu trebuiesc generalizate...vezi cate supercar au luat foc complet...

Eu sunt de parere ca fiecare brand au + Âşi -

Nici debitmetru' nu este ieftin sa zic asa....etc

Tu trebuie sa cântãreºti/analizezi fff bine situaÞia ...tracÞiunea spate mie Îmi place mai mult.

nu este ptr mine, unui prieten ii face cu ochiu o alfa si eu i-am zis ramai la bmw 318i, dar doreste mai multe pareri si opinii.

Pai, parerea mea ti-am spus-o! Si nu din auzite! Asa ca, trage concluzia!! (daca tine neaparat, il pot trimite si la reprezentanta, sa vb cu cineva despre fiabilitatea de ...poveste a Alfei!!)

Parerea mea este ca depinde foarte multi factori fiabilitatea unei masini.Incepand de la productia ei(sunt serii de masini mai putin fiabile si serii mai bune) si pana la intretinerea ei de catre proprietari(mai ales).

Eu am un amic ce si-a cumparat o Alfa brera si de un an jumate nu are nici o problema cu ea,dar o ingrijeste.Personal am vazut bmw-uri cu enorm de multe probleme si oricare dintre noi(detinatorii de bmw) daca am merge la reprezentantza sa facem o diagnoza ne-am speria de erorile si problemele aparute chiar si dupa o scurta perioada de timp.

Eu personal detin un bmw e46 si sunt multumit de masina,insa ca ea sa fie intr-o stare ireprosabila la noi in Romania am investit ceva bani.

Oricum pe un forum cu specialitate BMW nu prea vei gasi adepti la vre-o alta marca de masina,asa ca ar trebui sa faci un sondaj de opinie pe alte forumuri de masini,dar nu unul de specialitate.Daca pui intrebarea pe forum la audi ei vor spune ca audi sunt cele mai grozave masini,la bmw vor spune ca bmwurile sunt cele mai grozave si asa mai departe.

Oricum si Alfa 147 poate sa fie o masina foarte buna,frumoasa si fiabila.

Numai bine.

zoki, nu cred ca pe acest forum chiar sunt oameni care vor sustine bmw este the best chiar daca are probleme.

pur simplu cer ajutorul colegilor care au avut experiente cu alfa romeo, si mai ales modelul 147 si fiabilitatea acestei marci. nu zic ca nu este mai bun bmw, dar nu e cel mai bun. se poate si ceva mai bun, acum depinde multe si vreau sa ma opresc aci, deci important este intretinerea si fiabilitatea alfa 147, daca merita luata in locul unui bmw sau nu!?

dan ce probleme ai avut cu ea? electrice, mecanice?

Edited by Munteanu

zoki, nu cred ca pe acest forum chiar sunt oameni care vor sustine bmw este the best, daca are probleme, pur simplu cer ajutorul colegilor care au avut experiente cu alfa romeo, si mai ales modelul 147 si fiabilitatea acestei marci. nu zic ca nu este mai bun bmw, dar nu e cel mai bun. se poate si ceva mai bun, acum depinde multe si vreau sa ma opresc aci, deci important este intretinerea si fiabilitatea alfa 147, daca merita luata in locul unui bmw sau nu!?

Eu nu am parerea asta pt ca sunt posesor de BMW! La AutoItalia am prieteni din copilarie! Dar, am scris care este REALITATEA cu cele doua masini! Eu le-am avut pe ambele si am discutat mult despre Alfa cu cei din service. Poti face acelasi lucru!

Am avut o alfa 147 1.6, cutie manuala, luata la 120.000 Km (parca) si 12.000-15.000 KM cat am apucat sa fac cu ea a mers impecabil si nici nu dadea semne sa se stice ceva. Am trecut la x18d si mi se pare mai confortabila. Nu cad Alfele cum spune toata lumea, poate ca se strica mai des ca un Bmw, nu stiu, dar in nici un caz nu sunt masini proaste. Sau nu am avut eu ghinion.

Exact ce avea nu stiu pt ca masina era "recuperata" de pe leasing si nu mi-am batut capul, dar avea aprinse becuri de la abs, check engine, sistemul de stabilitate ...

In rest mergea brici, rupea asfaltul, iar consumul era mic 8,6 in oras. Chiar mi-a placut masina si am vrut sa o iau, dar nu ne-am inteles.

In mare parte cred ca erau probleme electrice, rezolvabile de altfel, dar nu am vrut sa le fac pe banii mei.

Edited by Dan_316i

Alfa 147(si 157) m-a tentat si pe mine de nenumarate ori insa am inteles ca au foarte multe probleme, incepand cu acea cutie. Personal am folosit un Alfa 166 caruia ii fusese inlocuita cutia de 2 ori pana in 180.00km. Deci nu cred ca este doar un mit...

Acum detin 318d si 318iA. La 318d nicio problema, dar daca iesi pe afara cu ea se cam simte lipsa de cai(116) la greutatea ei. La 318i as sfatui inlocuirea patinei de la distributie(operatiunea in total nu este foarte scumpa insa trebuie trusa speciala de cale) cu una noua pentru ca cea veche crapa si face ca lantul sa sara de la punct. Cea noua rezolva problema. In rest benzinarul e mai placut la condus decat d-ul dar la el se simte uneori lipsa de cuplu prin oras.

Per total daca masina e folosita preponderent in oras as merge pe 318d(cuplu+consum ceva mai scazut...undeva la 2-2.5 litri sesizez eu). Pentru cel putin 50% pe afara...as merge pe 318i din cauza faptului ca e pur si simplu mai placuta si mai sprintena. De Alfa m-as, oarecum, feri!

da dar depinde cat de des si ce anume se strica. vad ca toata lumea se fereste de alfa, chiar nimeni, nu ar lasa bmw ptr o alfa? din ce am vazut a fost un coleg care a avut o alfa si a luat bmw, ptr ca nu s-au inteles la banii pe care trebuia sa ii dea pe alfa. sau nu am inteles eu bine! Edited by Munteanu

In primul rand 147 este cls compacta,e46 cls medie,deci un mare plus pt bmw.

Val de revanzare si posibilitatea de a o vinde repede,tot bmw-ul iese castigator

La cap spatiu,confort tot bmw.

La cap fiabilitate alfa are un renume prost,insa fiabilitatea unui sh depinde f multi factori.

La cap intretinere,147 sta f prost,piesele sunt f scumpe,spre ex: amortizor spate sachs 512ron.

FWD vs RWD,,feeling, tot bmw.