Jump to content

Alfa 147 2.0i sau 318i 318d

Munteanu

Care e mai buna?  

79 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Alfa este masina mecanicului!!!Nu mai departe de azi am vazut una la service care nu avea nici o eroare pe tester dar nu se tura. Daca nu esti mecanic bun si cu experienta,te uiti la ea mult si bine. Mai am 2 prieteni care au avut si nu mai vor sa auda de asa ceva. I-ati bmw si nu o sa regreti niciodata!(benzinar)

Ca fapt divers, am citit asta la Cabral:

"Pe vremea aia aveam o Alfa 147 (cea mai proasta masina pe care am avut-o vreodata, noroc cu baietii cu adevarat misto de la Mit Motors, unde faceam service-ul – vorbim alta data de povestea asta)."

Ca posesor de 320d, recomand 318i.

i-am dat linku cu discutiile noastre dar vad ca tot la alfa bate, ca are 150cp, pedale pe volan...niste dotari la care bmw 318 viseaza. sa nu mai vrb de pret, ca una ca din descrierea de pe pagina 1 ajunge si la 4500-5000-5500 euro in stare buna spre foarte buna. Edited by Munteanu

Alfele actuale sunt gunoaie pe roti,DAR daca te uzi la beculetze multe,atunci e masina potrivita ptr tine...Aici,la mama lor,se spune ca ultima in mintile ei fuse 164,cu usor ecou si 166.Dar atit.Concluzia la ce vrei iti apartine.... Edited by DMIHNEA

Sunt posesor de Alfa, deci sunt poate subiectiv, dar e o foarte mare diferenta intre Alfele actuale si cele de acum 10 ani.

esti un norocos,eu locuiesc in italia si din intamplare sunt si 2 service-uri langa mn si tare des mai vad alfele pe acolo.in primul rand bucsaraia si amortizoarele sunt praf la alfa,fiat si lancia,motorul multijet se aude destul de bn cat e nou,apoi....dumnezeu cu mila,am un prieten roman ce are o alfa 156 si acum 2 luni ia picat cutia,3000 euro il costa sa o repare,eu din cate stiu piesele italiene sunt destul de scumpe comparativ cu,calitatea....sfatul meu_:ia-ti bmw doar daca ai bani sa-l intretii,mai ales ca il cumperi sh,comparatia intre bmw si alfa(orice model) e mare(parerea mea).spor la cumparaturi

Am avut 3 alfa si 2 bmw.

Nu pot spune ca sunt diferente de fiabilitate.Toate sh, deci conteaza cum au fost intretinute. NU am schimbat piese importante la nici o marca. Poate am fost eu norocos.

Daca citesti forum alfa-romeo si forum bmwclub, probleme sunt si acolo si acolo. Preturile sunt asemanatoare si cu alte marci...

Problemele alfelor actuale pentru romania sunt de articulatie precum majoritatea marcilor, datorita " drumurilor impecabilele" din romanica. De probleme electrice nu am avut parte.

As alege o alfa datorita pretului mic, nu as alege-o datorita pretului de revanzare... Cu asta am spus tot.

BMW este o masina buna.

Alfa este o marca blamata pe nedrept.

Edited by oby

Si daca aveai in apropiere doua service-uri de BMW in zona, asta insemna ca batea vantul prin ele pentru ca BMW e mai fiabil? Erau la fel de pline, poate si mai pline.

Ideea e urmatoarea. Noi discutam de fiabilitatea masinilor sh cu peste 100-200 mii km. Personal nu as avea nici eu incredere intr-o Alfa cu mai mult de 150 de mii sa zicem. Dar nu putem sa le discreditam pe cele noi pe motiv ca modelele vechi au probleme multe.

doar ca fapt divers am prins o 147 la inchirieri auto , am mers vreo saptamana , masina avea 180k km , se tinea bine si era folosita la maxim . Chiar mi-a placut masina si era cea de 120 hp parca Edited by Myx

Si daca aveai in apropiere doua service-uri de BMW in zona, asta insemna ca batea vantul prin ele pentru ca BMW e mai fiabil? Erau la fel de pline, poate si mai pline.

Ideea e urmatoarea. Noi discutam de fiabilitatea masinilor sh cu peste 100-200 mii km. Personal nu as avea nici eu incredere intr-o Alfa cu mai mult de 150 de mii sa zicem. Dar nu putem sa le discreditam pe cele noi pe motiv ca modelele vechi au probleme multe.

ca fapt divers 60% din piesele de pe alfa sunt aproximativ egale cu cele de la fiat,am condus timp de luni o croma motor 1.9 multijet,foarte vioi motorul,insa stabilitatea,izolare fonica,suspensia lasa de dorit.eu unul de cand sunt in italia am avut norocul sa conduc atat alfa,fiat cat si lancia(modele vechi cat si noi) si sincer nu am acel sentiment de: " wow ce masina",daca vb despre putere sunt de acord,in rest....cum am mai zis,dumnezeu cu mila,sa ajungi pe la service cu o masina italiana te cam ustura la buzunar(parere personala)

Eu sa stii ca sunt foarte multumit de Alfa, am acum 159 din 2007 cu 85 mii la bord din care 5k facuti de mine. Posibil sa fie inca buna pentru ca are km putini, probabil la 150 de mii o sa dea boala in ea, dar la mine nu va sta mai mult de un an ca sa fiu ingrijorat. Ca si piese intr-adevar, sunt foarte scumpe. Un brat este vreo 10 milioane. Dar uite ca pana acum, desi are roti pe 19 si arcuri sport cu 5cm mai scurte, nu i s-a umblat la articulatie.

Clar BMW fie I sau D,asta depinde de cati km faci cu masina.Eu unul sunt patit cu masinile italiene,am avut un Fiat Punto si de fiecare data cand vad una pe strada ma gandesc ca eram mult mai bogat acum daca pur si simplu nu o aveam.Sunt fabulos de proaste,foarte mult timp mi-am petrecut prin service-uri,da a prins bine experienta am invatat cateva notiuni de mecanica :bashwall: