Jump to content

Schimbare cutie automata, rog ajutor

bedwap

Recommended Posts

Datul cu pĂŁrerea despre ceea ce ar putea fi stricat este destul de puĂžin productiv.

Vezi exact ce este stricat când deschizi cutia.

Pe de altĂŁ parte, este extrem de puĂžin probabil ca o cutie steptronic sĂŁ patineze sau sĂŁ plece de pe loc cu Âşocuri de la vreun senzor, fĂŁrĂŁ sĂŁ existe o uzurĂŁ mecanicĂŁ.

azi am facut update de soft la cutie si s-a imbunatatit considerabil functionarea. pana acum cand luam prin oras piciorul din gaz cutia agata, acum merge foarte foarte lin. cat despre problemele de dupa 90 la ora... softul asta a facut minuni. adica nu a disparut complet fenomenul, dar e mult mai putin deranjant si se manifesta pe o plaja mai mica. FIX intre 95-115 km\h, in orice viteza as fi (3,4,5) are mici ezitari, parca se ineaca, si nu mereu, si nu tot timpul de aceeasi intensitate.

asadar, 90% elimin din ecuatie cutia. nu ramane decat cardanul, si cred asta deoarece e o simptoma gen roti fata care fac volanul sa vibreze intre 90-100 km/h de ex. deci cardanul transmite o vibratie intre acea viteza 95-115 , vibratie pe care cutia nu stie cum sa o interpreteze. si aduci da smunciturile alea.

mai exact piesa 16 o suspectez ca fiind problema:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL81&mospid=47545&btnr=26_0188&hg=26&fg=10

Edited by bedwap

Si erai gata sa dai 1200 de euro pt alta cutie. ;) Poate ai noroc si scapi cu atata. Ar fi o idee buna ca sa schimbi din nou uleiul si filtrul din cutie la un service unde poate sa-ti faca un "flush". Eu as schimba uleiul. Praful care a intrat in cutie in timp ce a stat desfacuta acum este in filtru si asta reduce considerabil viata filtrului. Daca se infunda filtrul se duce cutia. Cand vine vorba de soft e mai bine sa mergi la reprezentanta. Ei au soft si programe originale.

poate a intrat praf, poate nu a intrat. sa rezolv intai cu vibratia aia mai intai :)

exceptand intervalul 95-115 km/h, cutia mai nou functioneaza perfect! recomand tuturor soft update. maine cred ca sare cardanul jos de pe masina si se ia la puricat ;)

ti-am zis ca mie nu imi parea a fi cutia, se manifesta altfel..

Bine ca ai rupt o bucata de timp sa faci un diagnostic...

Ciupanezul, ai dreptate ca nu patineaza cutia de la niste senzori, dar la el erau niste chestii mult mai ciudate. .. din ce am inteles vibratii in mers peste o anumita viteza nu la schimbare de trepte sau demaraje etc..

La cardan normal ai un fel de flansa de cauciuc si un rulment, aia se duc.

Daca tot dai jos cardanul verifica si tampoanele de la cutie..

da, in special la manuale. eu le-am schimbat pe amandoua degeaba acum vreun an si ceva, incercand sa scap de vibratia aia care acum s-a transformat in smuncituri.

azi am schimbat si Joint-ul de la cardan. avea putin joc, dar problema NU s-a remediat. deci chiar nu a ramas decat cutia. vazand totusi cat de frumos poate sa mearga de cand a primit update, mi-e greu sa ma despart de ea punand SH, asa ca o repar. cred ca nu se anunta prea mare factura la cum functioneaza. partea mai rea e ca toti mecanicii sunt arhi-mega ocupati...

m-ai inteles gresit. voiam prin asta sa transmit un mesaj catre DOMI, care ma sfatuia sa desfac in RO cutia sa vad ce are. si voiam sa ii confirm teama mea legata de mecanicii de aici. una-doua te combina sa cumperi convertizor, si nu la 400 ci la 1700... Nu acuz pe nimeni de nimic, ba chiar multumesc celor care vin cu un sfat gen tu, DOMI, Feri.

cat despre service ul ala, mi s-a parut ciudat sa il recomanzi in timp ce masina inca se afla la ei. de obicei recomanzi pe cineva dupa ce a facut. dar dupa aia am inteles ca e o cunostinta de-a ta mai veche.

P.S. si convertizorul ala la 6700 ron tot recondotionat e...

un pic exagerezi ... cu mecanicii din romania.

sunt pe forum useri(eu, ciupanezu, skorpion...) care si-au reparat cutia in tara si merge bine mersi. factura, garantie...

cel putin in bucuresti, arad, cluj si brasov ... sunt service specializate doar pe cutii de viteze care iti ofera garantie.

trage "o geana" si pe alte forumuri sa vezi unde isi repara altii cutiile "picate".

ti-a picat cutia? iti recomand sa mergi la un service care se ocupa DOAR cu asa ceva!