Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Lupe Atasate care Tremura la un e46

BoBy

Recommended Posts

salut...mi-am pus de curand xenon si dupa mi-am atasat si LUPE la faruri si chiar din ziua in care mi le-am pus noaptea mergand pe drum la denivelari gropi,linii de tranvai,canale etc... imi tremura,mai precis parca se scutura la orice denivelare. SI nu stiu de la ce poate sa tremure si ce as putea sa fac sa rezolv problema???? pentru ca e tare suparator noaptea mergand sa tremure din orice..va rog astept raspunsuri,multumesc

@Boby, cred ca ai ales un titlul gresit la acest topic... NU TREMURA LUPELE, ci LUMINA PE DRUM, si DOAR cand dai cu masina in gropi, santuri, linii de tren/tramvai, guri de canal, etc...

si mai cred ca nu o sa primesti sfaturi care sa iti fie deosebit de utile in acest topic, in conditiile in care amandoi am verificat si :

- prinderea lupelor,

- fixarea becurilor,

- fixarea oglinzilor in far

- reglajele verticale/orizontale

- prinderea farurilor...

SUNT TOATE OK !

singurul lucru care ar mai putea conduce la aceasta manifestare ar fi sa ai un mic joc in "tumburusul" de la leveling, aspect pe care ti l-am mai explicat deja... pt un diagnostic 100% corect trebuie sa dai totul jos si luate pas-cu-pas !

si sa fie clar pt toti: e vorba de retrofitul cu lupe FX-R, la care lumina are un tremurat usor, si doar la denivelari bruste si serioase gen: gropi, santuri, linii de tren/tramvai, guri de canal, etc...

la cate drumuri nasoale am ales ca sa verificam acest tremurat, doar nebunii si-ar chinui masinile pe-acolo... si chiar si-asa e foarte greu de sesizat ce spui tu. <_>

si acum sa ne fie cu iertare dar, daca nu vrei sa iti tremure lumina pe drum, nu mai da cu masina in santuri, gropi, etc...

@Boby, cred ca ai ales un titlul gresit la acest topic... NU TREMURA LUPELE, ci LUMINA PE DRUM, si DOAR cand dai cu masina in gropi, santuri, linii de tren/tramvai, guri de canal, etc...

si mai cred ca nu o sa primesti sfaturi care sa iti fie deosebit de utile in acest topic, in conditiile in care amandoi am verificat si :

- prinderea lupelor,

- fixarea becurilor,

- fixarea oglinzilor in far

- reglajele verticale/orizontale

- prinderea farurilor...

SUNT TOATE OK !

singurul lucru care ar mai putea conduce la aceasta manifestare ar fi sa ai un mic joc in "tumburusul" de la leveling, aspect pe care ti l-am mai explicat deja... pt un diagnostic 100% corect trebuie sa dai totul jos si luate pas-cu-pas !

si sa fie clar pt toti: e vorba de retrofitul cu lupe FX-R, la care lumina are un tremurat usor, si doar la denivelari bruste si serioase gen: gropi, santuri, linii de tren/tramvai, guri de canal, etc...

la cate drumuri nasoale am ales ca sa verificam acest tremurat, doar nebunii si-ar chinui masinile pe-acolo... si chiar si-asa e foarte greu de sesizat ce spui tu. <_<

si acum sa ne fie cu iertare dar, daca nu vrei sa iti tremure lumina pe drum, nu mai da cu masina in santuri, gropi, etc...

laurentiu sa agravat acu tremura la cea mai mica denivelare nu la gropi mari sau denivelari mari....la orice tremura...si daca ating cu partea dreapta se misca acu doar faru drept daca ating cu stanga doar stanga....iti dai seama ca e tare enervant cand conduci noaptea si la cea mai mica denivelare sa tremure farurile....ca nu dau cu masina in gropi santuri etc cu intentie..imi feresc masina...da acu la orice mic obstacol imi vibreaza si un disc de la angel eyes sa deplasat un pic nu mai e exact unde trebuie sa fie....azi am vazut

lasa`le la maxim in jos si vezi daca mai tremura!

Este posibil sa ai reglajele alea putin obosite!

Daca te deranjeaza asa rau si nu vrei reglaj la faruri,scoti sticla si bagi ceva sub ele sa fie fixe in permanenta!

Edited by strees

e vorba de retrofitul cu lupe FX-R, la care lumina are un tremurat usor, si doar la denivelari bruste si serioase gen: gropi, santuri, linii de tren/tramvai, guri de canal, etc...

Oare de ce sa tremure putin lumina daca totul e fixat bine ?

Si eu doresc sa-mi montez lupe fx-r,insa nu as vrea sa tremure deloc.E cam nasol mai ales ca soselele la noi in Romania sunt ca si pe camp in strainatate.

Sa fie oare de la autoleveling sau de la faptul ca are lupa bixenon si e de vina mecanismul care schimba de la faza scurta la faza lunga(in interiorul lupei) ?

A mai intalnit cineva acest tremurat dupa ce si-a montat lupe fx-r ?

Zoki tu pana la urma crezi ca problema mea este din cauza lupelor FX-R? exista ceva ce as putea sa fac sa scap de problema asta ca ma enerveaza de nu mai pot? mai astept si alte pareri, va multumesc.

Mie nu mi-a zis nimeni ca lupele FX-R tremura la anumite denivelari, nu am stiut. situatia s-a agravat acum, tremura la absolut orice mica denivelare pe sosea. si nici nu stiu ce pot sa fac sa scap de problema asta.

eu am montat proiectoare fx-r pe maÂşinĂŁ Âşi nu tremurĂŁ nimic. e adevĂŁrat, nu am autoleveling. Âşi eu cred cĂŁ ĂŽn cazul tĂŁu, reglajul de autoleveling este posibil sĂŁ fie cam obosit. proiectoarele fx-r nu au legĂŁturĂŁ cu acel tremurat al luminii.

eu am montat proiectoare fx-r pe maÂşinĂŁ Âşi nu tremurĂŁ nimic. e adevĂŁrat, nu am autoleveling. Âşi eu cred cĂŁ ĂŽn cazul tĂŁu, reglajul de autoleveling este posibil sĂŁ fie cam obosit. proiectoarele fx-r nu au legĂŁturĂŁ cu acel tremurat al luminii.

bogdane inainte sa le pun nu aveam nici o problema cu tremuratu farurilor sau a luminii pe sosea absolut nici o problema,acu imi tremura dupa ATASAREA LUPELOR LA FAR

Eu as dori sa-mi pun lupe dinalea fx-r si cand am citit discutia cu tremuratul am vrut sa vad si alte opinii.

Oricum nu trebuie sa fi asa de preocupat BoBy ca problema ta sigur se va rezolva.In zona ai oameni care se pricep si sunt sigur ca te vor ajuta.

Trebuie demontat si luat pas cu pas asa cum spunea si XXL(Laurentiu).Si sigur vei depista problema.

Sa fie oare de la autoleveling [...] ?

da... dar nu de la auto-, ci doar de la leveling :p

A mai intalnit cineva acest tremurat dupa ce si-a montat lupe fx-r ?

nu... doar colegul Boby :scratchchin:

@Boby, cum iti spuneam si eu si cum aminteau si colegii mai sus: reglajele de leveling iti dau aceasta problema!

nu are nicio legatura cu montajul lupelor, de ce nu intelegi?

mi-e "asa" sa pun omu sa le demonteze sa le puna iar

vino luni pe la 6 si le dam jos ca sa te convingi...

Si eu am lupe FX-R, lumineaza perfect, fara niciun pic de tremurat. Dupa cum spune si XXL, mai mult ca sigur problema e de la autoleveling, mai ales ca tremura doar lumina de la farul de pe partea care "atingi".

Bafta

Edited by "ZIGZAG"

AM inteles pana la urma ca problema este de la accel "autoleveling" intrebarea este ce am de facut in situatia asta?? ce trebuie cumparat?? cat costa?? sau daca pot bloca intrun fel sau altu trebuie sa existe o solutie sa remediez problema asta,va multumesc pentru ca va-ti spus parerile ,poate ma puteti ajuta in continuare si cu o rezolvare,va multumesc :)

AM inteles pana la urma ca problema este de la accel "autoleveling" intrebarea este ce am de facut in situatia asta?? ce trebuie cumparat?? cat costa?? sau daca pot bloca intrun fel sau altu trebuie sa existe o solutie sa remediez problema asta,va multumesc pentru ca va-ti spus parerile ,poate ma puteti ajuta in continuare si cu o rezolvare,va multumesc :)

se scoate controlul automat cu NCS, farurile o sa ramana fixe in pozitia in care au ramas inainte de dezactivarea LWR

• 3 weeks later...

Si eu am retrofitul cu FX-R si nu tremura, INSA am avut o mica patzanie (si e posibil de la aia sa-ti tremure). La un far, ornamentul acela care vin in jurul lupei s-a desprins si a cazut un pic in fata. La mine n-a deranjat lumina pt ca s-a oprit in AngelEye si n-a obturat lupa. Dar e posibil la tine sa se miste un pic ornamentul ala si sa pice in fata lupei.

Eu am rezolvat foarte repede si usor cu o picatura de picatura :) . De lipit se poate lipi sus pe corpul lupei in zona in care ornamentul este plat.

...parerea mea.

Bafta

• 6 months later...