Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

diferential e46 320i

crsbmw

Recommended Posts

Salut,

Am achizitionat un e46 320i NFL, mai trebuie investiti ceva banuti dar la pretul la care a fost era de asteptat. Care ar fi marea problema:

In treapta 1 si 2 daca nu o tin putin turata si sa ridic ambreiajul constant, smuceste si din spate vine un zgomot ca o lovitura atunci cand cupleaza, iar de la treapta 3 in sus nu mai face asa dar incepe sa se auda un vajait atunci cand trage "zici ca esti in autobuz".

Ar putea fi diferentialul?

Salut,

Am achizitionat un e46 320i NFL, mai trebuie investiti ceva banuti dar la pretul la care a fost era de asteptat. Care ar fi marea problema:

In treapta 1 si 2 daca nu o tin putin turata si sa ridic ambreiajul constant, smuceste si din spate vine un zgomot ca o lovitura atunci cand cupleaza, iar de la treapta 3 in sus nu mai face asa dar incepe sa se auda un vajait atunci cand trage "zici ca esti in autobuz".

Ar putea fi diferentialul?

da, poate fi o cauza. mai poate fi cardanul, are niste bucsi cu rulmenti si poata sa faca si ala zgomot, exact asa cum spui.

sfatul meu e sa o duci la un mecanic sa se uite, pentru ca sunt mai multe posibilitati, cardan, diferential etc. eu sunt Stan patitul din cauza unui rulment si a unui mecanic prost am schimbat un diferential degeaba, era rulemtul!!!

Am fost la service si pana la urma grupul e de vina. Are joc cardanul in grup, asa mi-a zis mecanicul, dar nu e nevoie sa il schimb urgent, mai pot merge linistit ceva timp, acum nu stiu ce sa zic....

In rest toate sunt ok, si flansa la cardan... totul e ok.

Stiti la ce pret se gaseste un diferential pt 320i e46? dupa 316i sau 318i se potrivesc perfect?

• 2 weeks later...

in oras ajunge pe la 12% (fara forja) iar in afara imi ia un 7-7,5%. Eu sunt multumit de acest consum pentru motorul asta.

Iti multumesc pentru raspuns.Ai ales o masina extraordinara cu un motor foarte bun :twoup: .Pentru mine 320i ramane deocamdata doar un vis...poate in viitorul apropiat un E46 318i, oricum am auzit ca si 318i si 320i au cam acelasi consum.As merge pe un 320i dar mi-e frica de consum...mai ales cand vad cat s-a facut benzina. :bashwall:

Edited by AlinMotru90

Iti multumesc pentru raspuns.Ai ales o masina extraordinara cu un motor foarte bun :twoup: .Pentru mine 320i ramane deocamdata doar un vis...poate in viitorul apropiat un E46 318i, oricum am auzit ca si 318i si 320i au cam acelasi consum.As merge pe un 320i dar mi-e frica de consum...mai ales cand vad cat s-a facut benzina. :bashwall:

eu zic sa te gandesti foarte foarte foarte bine inainte sa iti iei bmw pe benzina.....rupe consumu mai ales dak esti plimbaret....trb sa ai un buget bunicel.....+ ca 318 si 320 sunt puturoase...pt benzina care o consuma....decat sa iti iei 320 mai bine ia-ti 325

eu zic sa te gandesti foarte foarte foarte bine inainte sa iti iei bmw pe benzina.....rupe consumu mai ales dak esti plimbaret....trb sa ai un buget bunicel.....+ ca 318 si 320 sunt puturoase...pt benzina care o consuma....decat sa iti iei 320 mai bine ia-ti 325

Imi place foarte mult E46 NFL si pana voi avea unul vreau sa aflu cat mai multe pareri referitoare la motorizarea pe care o voi alege.In primul rand as merge pe 318i, iar apoi pe 320i.De 320d nu stiu ce sa zic...am auzit ca intretinerea ar fi cam scumpa plus ca pretul de achizitie este mai mare.325i-ul este foarte bun, insa nu in Romania si asta din cauza faptului ca impozitul anual este mare, iar consumul pe masura.Bineinteles masina rupe dar trebuie sa ai si un buzunar generos.Una peste alta 318i eu cred ca ar fi o alegere buna mai ales ca stau intr-un oras mic si nu fac multi km cu masina pe an.

Daca nu ar fi fost impozitul asta nesimtit imi luam si eu un 325i. 320i trage mai rotund decat un 318i fiind in 6 cilindri, iar consumul nu difera mult, maxim 1L/100km.

la fel am patit si eu....asa mi se auzea si mie si aseara am vrut sa mai fac un mic drift si am rupt grupul :))pretul e cam 150-200e....ce sa zic ai grija cum mergi nu pleca sportiv...si te tine fara probleme

Aveai aceleasi zgomote ca mine? Se auzea si zgomotul acela ciudat de la treapta 3 in sus? atunci cand accelerez se aude mai mult.