Jump to content

am o idee tampita

Recommended Posts

Nu sunt multumit de claxon si vreau sa-l schimb ca sa stresez lumea.Din ce am vazut pana acum la opeluri claxoanele sunt foarte galagioase.Stie cineva care e "reteta" :blink: ????????Am gasit niste seturi cu urmatoarele caracteristici:ambele tip melc dar unul cu 335hz si altul de 510hz.Acum e nelamurirea.Cel de 510hz e mai violent??Si inca ceva.As putea sa-mi pun 4 melci pe instalatia caer o am sau trebuie modificat ceva?

Nu sunt multumit de claxon si vreau sa-l schimb ca sa stresez lumea.Din ce am vazut pana acum la opeluri claxoanele sunt foarte galagioase.Stie cineva care e "reteta" :blink: ????????Am gasit niste seturi cu urmatoarele caracteristici:ambele tip melc dar unul cu 335hz si altul de 510hz.Acum e nelamurirea.Cel de 510hz e mai violent??Si inca ceva.As putea sa-mi pun 4 melci pe instalatia caer o am sau trebuie modificat ceva?

145824[/snapback]

In Hz nu se masoara "violenta" ci frecventa... adica ala de 510Hz are o frecventa mai inalta decat ala de 335Hz... adica primul e mai pitzigaiat :))

Si nu inteleg de unde atata dorintza de zomot? esti "claxonagiu" de fel? Eventual mai pune 1 sau schimba-l pe asta daca nu se aude destul de tare... dar cu 4 eu zic ca sari calul.

Saptamana trecuta in Germania, Munich. Dimineata pe la 8 plecam spre metro (ajungeam mai repede pana in capatul orasului) si, desi traficul era relativ mare cu o gramada de masini mergand in toate directiile, exista o liniste ciudata. Abia dupa vreo 2 zile mi-am dat seama ce se intampla: nimeni nu claxona......

Se auzea doar zgomotul de rulaj al masinilor pe asfalt, atat....

cam aveti dreptate... pe de alta parte Opelul Astra al neveste-mii suna mult mai grav decat E39-ul unui amic...stiu ca sunt BMW-uri care au claxonul pe un singur ton, si ala e cam ridicol.

la mine claxonul e dual tone - cum cred ca e la majoritatea - si sunt multumit de el, dar tot parca as face schimb cu cel de Opel. e mult mai grav ala, fara a fi neaparat mai puternic.

pana la urma omul recunoaste ca are o idee tampita, da nu stie nimeni ce e de facut?

Pune-ti o goarna de vapor (zis si tifon :blink: )...sigur vei sparge niste geamuri si vei lua niste amenzi...poate ar trebui sa deschizi geamul...se stie ca BMW-urile sun bine antifonate..poate de aceea nu auzi claxoanele tale :)

145940[/snapback]

Sincer sa fiu mi-as pune dar nu cred ca se poate.Am mai auzit pe cineva care vroia sa isi puna una de tren dar nici asta nu stiu daca se poate pune.O idee geniala nu are nimeni?

:blink: zeppelin.Asta e tare.Ideea zgomotului e sa nu ma mai chinui sa-i ocolesc pe toti marlanii care merg pe mijlocul soselei sau care traverseaza prin locuri nepermise.

146266[/snapback]

daca asta e problema, mai ai putina rabdare pana intra in vigoare noul cod rutier; atunci nici n-o sa mai fie nevoie sa-i ocolesti! ZZBANG! cu marlanu' pe caldaram!

Mi se pare ca urechea umana are sensibilitatea maxima pe la 1KHz.

Daca vrei sa se auda ca la camioane de ce nu incerci la un service de camioane ca gasesc baietii o solutie.

Sau daca vrei ceva deosebit testeaza un megafon la care sa pui alt sunet (mitraliera ?).

Sau o sirena din alea care se pun pe sistemele noi de alarmare a populatiei (desi s-ar putea sa coste cat masina).

Saptamana trecuta in Germania, Munich. Dimineata pe la 8 plecam spre metro (ajungeam mai repede pana in capatul orasului) si, desi traficul era relativ mare cu o gramada de masini mergand in toate directiile, exista o liniste ciudata. Abia dupa vreo 2 zile mi-am dat seama ce se intampla: nimeni nu claxona......

Se auzea doar zgomotul de rulaj al masinilor pe asfalt, atat....

145942[/snapback]

Subscriu, asa e. Da pe ei daca-i prinde claxonand prin oras ii arde rau politia. Pe cand la noi... eu in Bucuresti era sa pic din picioare cand un bou cu un camion l-a claxonat pe unul ca se inverzise semaforul de vreo jumate de secunda si ala nu plecase inca (eram pieton).

pai la cat de "tampita" e problema :blink: poti sa faci si o actiune tampita. desfintezi evacuarea din galerii si gata. o sa zica lumea ca vin tab-uri.

sau tu vrei sa vi pas-pas in spatele lor si ZBAAAAAAANG....sa ii vezi ca in desene cu o iau la fuga unul inspre celalalt si se izbesc unii de altii.

parerea mea e ca ai prea mult timp liber...ia-ti un job sau daca deja ai mai ia-ti unul.