Jump to content

Consum mare 316i / 1994

Goodbye

Recommended Posts

unii dintre noi n am scapat nici pana azi :wink:

so true...daca te rastesti la ea consuma. re fapt consumul este, de cele mai multe ori, reglat de piesa dintre scaun si volan si mai exact de marimea la pantof. cum am mai zis, la fel accelereaza si daca apesi doar jumatate de pedal sau fix la limita unde simti ca nu trage mai tare daca apesi mai mult. eu recent m-am prins cum sa merg economic dar si cat de cat sportiv..prin oras daca ma fugaresc cu unul cu altul imi consuma si 15%. stiu asta pentru ca am facut 2 zile numai prostii prin oras si am facut 95km cu 15 litri (vazut pe indicatorul de nivel la rezervor).

Da da, cu orice ocazie ii dadeam "blana" si desi nu ajungeam la viteze prea mari ca nu ai pe unde, consumul era ceva. Na... era noua jucarie si... erau si cauciucurile vechi si am lasat ce mai era din ele pe asfalt... Ma asteptam sa schimb si ambreiajul dar se tine bine inca.

Cert e ca am facut aprox 260km cu 50litri de Carrera 100 (care se si consuma mai repede ca 95-ul).

Salut!

Am achizitionat acum cateva zile un BMW 316i din 1994. Problema mea e urmatoarea: consumul mare. As avea nevoie de cateva sfaturi(ce sa schimb in special) pentru a reduce consumul. Am mers aproximativ 400km cu ea pana acum si extraurban e 7-8 l/km, iar urban peste 11 l/km. Pentru mine nu e normal sa aiba un consum asa mare pentru o motorizare de genul.

Daca se poate sa ma ajutati cu vreo idee/parere.. astept cu mare placere.

Va multumesc!

Sal...consumul este mai mult decat ok pentru motorizarea ta.

pentru linistea ta schimba filtru de benzina, filtru de aer, ulei, bujii....desi consumul nu o sa scada asa cum iti doresti tu.

in Bucuresti un 1.6 poate consuma si 12-13l....

daca vrei consum mic gandeste-te la alta marca, alta motorizare...

asta e adevarul...

Va multumesc tuturor .. cu bune, cu rele am citit toate parerile voastre.

Am inteles ideea si promit sa nu mai confund BMW-ul cu Toyota, in special modelul Pryus, cand vine vorba de consum. :))

Bafta si multi km fara probleme!

daca vrei sa consume mai putin poti incerca sa faci masina mai usoara, adica scoti totul din portbagaj si de prin bord chiar si gumele de pe podea atarna si alea daca is modelul ala din cauciuc gros, si poti sa incerci sa ai cauciucurile umflate la parametrii recomandati si sa schimbi filtrul de aer cu unul mai performant cum is cele K & N, o alta idee e sa incerci sa nu accelerezi ori sa franezi brusc. Nu ar strica si daca ai verifica aprinderea : fire bujii delcoul sa fie in buna stare.

Daca nimic din toate astea nu te ajuta incearca sa pui instalatie de GPL pe ea...

daca vrei sa consume mai putin poti incerca sa faci masina mai usoara, adica scoti totul din portbagaj si de prin bord chiar si gumele de pe podea atarna si alea daca is modelul ala din cauciuc gros, si poti sa incerci sa ai cauciucurile umflate la parametrii recomandati si sa schimbi filtrul de aer cu unul mai performant cum is cele K & N, o alta idee e sa incerci sa nu accelerezi ori sa franezi brusc. Nu ar strica si daca ai verifica aprinderea : fire bujii delcoul sa fie in buna stare.

Daca nimic din toate astea nu te ajuta incearca sa pui instalatie de GPL pe ea...

Totusi nu inteleg ce implicatii are franarea brusca cu consumul?

• Like 1

Eu ma refer la consumul de combustibil pt ca multi spun ca atunci cand franezi brusc iti consuma. Pe ce se bazeaza cand spun asta?

Daca franezi brusc insemna ca te duci pana in spatele celuilalt,franezi ,pierzi viteza ,consumi energie la plecarea de pe loc,daca mergi linistit ai sanse ca cel din fata sa ,se puna in miscare ,si in felul asta numai esti nevoit sa opresti roata detot.

Nu este vorba de franare brusca,este bine pt mersul economic sa se foloseasca cat mai putin frana de serviciu.

Edited by made in china

Pai bun,si daca totusi ajung in spatele celui dinaintea mea si apuc sa opresc tocmai din cauza ca semaforul sta mult pe culoarea rosie,nu tot la fel plec? adica(cu alte cuvinte) daca vin in viteza si opresc brusc(ca tre' sa stau la semafor) si daca vin usor usor si franez la fel de usor dar tot tre' sa opresc (ca tot tre sa stau la semafor),nu tot aia e?nu tot aceeasi plecare de pe loc o fac fiind oprit(indiferent de conditiile de mai sus)?

poti face inca o treaba :

pune ulei sintetic in masina... da da stiu ca e mai scump dar e mult mai "usor" pentru motor, de asemenea poti adauga si aditive in uleiul sintetic... "fac minuni"

inca ceva f. important zici ca ai masina pe injectie 316i ... iti sugerezi sa speli senzorul de oxigen, un senzor murdar intotdeauna da citiri false si implicit consum mai mare,

inca o treaba care poate pare ilara : incearca sa folosesti cat mai putin aparate care consuma multa electricitate in masina, si mai ales aer conditionat ( daca mai functioneaza la varsta aia .. 1994 parca ziceai ) daca mergi la drum intins intotdeauna tine geamurile inchise la masina sa reduci coeficientul de rezistenta a aerului

dar cred ca cel mai bun lucru e sa reduci supraturatia cand schimbi vitezele ... nu o duce pana se aude esapamentul ca vibreaza... niciodata, schimba la timp intr-o treapta superioara de viteza...

Nu conduce niciodata cu rezervorul plin de benzina ... pretul e la fel peste tot, incearca sa nu il tzii gol de asemenea, regula cea mai buna e sa mergi cam cu 30 la suta din rezervor deci la masina ta banuiesc ca ar fi pe la 18-20 litri

Inca o chestie care probabil ca o sa supere pe multi de pe forum :

Pune cauciucurile cele mai inguste care sunt admise de BMW la modelul tau ...

intotdeauna frecarea mai mica inseamna si consum mai mic de combustibil.

Dar cred ca una din cele mai bune metode este sa iti planifici drumul dinainte

pe unde sa mergi sa eviti opririle cele mai multe din trafic, si sa ai drumul cu cat mai putine opriri... eventual pleaca cu 30 de minute mai devreme de la ori inspre unde te duci...

Ralantiul iti mananca f. multa benzina

Edited by banateanul

Multumesc "banateanul" pentru toate sfaturile.

Chiar ieri am umblat la ea, am schimbat doua filtre, aer si combustibil si am curatat-o cat de cat cam peste tot. Mai am de lucru pentru ca nu s-a ingrijit nimeni de ea pana acum si se cunoaste( pamant, praf cat degetul, scurgeri de ulei, cauciucuri de 100 de ani) .. in sfarsit, masina merita atentie, si asta sigur nu a primit.

In privinta uleiul, as opta pentru Castrol Magnatec 10w-40.

O intrebare: Cate rotatii, e normal sau ar trebui sa aiba la relanti ?

O zi buna!

Edited by Goodbye

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Salut,

Nu am mai deschis alt topic pentru ca am considerat ca nu are rost. Asa ca o sa postea aici. Aseara am observat ca am becul rosu aprins in bord(cel pentru inspectie). Tin sa va zic ca il am si pe celalalt galben aprins(o mica problema cu ABS-ul care se aprinde cand vrea el si se stinge la fel).Puteti sa-mi ziceti, ca idee, de la ce ar putea fi problema din cauza careia s-a aprins acel bec rosu? Ce ar trebui sa verific prima oara?

Multumesc!

• 4 weeks later...