Jump to content

E90 320d Kick down intrebare?

Recommended Posts

am un e90 163 cp si as vrea sa stiu daca e normal....cand ii dau kick down , adik de ex am 2600 de ture si apas pedala la fund , turometru se ridica repede pe la 3000 si apoi scade inapoi la 2600 dupa care o ia racheta...masina e manuala dar e o senzatie cum ai da-o pe sport la una automata Edited by codybu

am un e90 163 cp si as vrea sa stiu daca e normal....cand ii dau kick down , adik de ex am 2600 de ture si apas pedala la fund , turometru se ridica repede pe la 3000 si apoi scade inapoi la 2600 dupa care o ia racheta...masina e manuala dar e o senzatie cum ai da-o pe sport la una automata

Cati ani ai?

sincer nu vad sensul intrebarii(avand in vedere ca nu am cunosti)...poate o fi ceva...23 am si poate ma poti lamurii cu intrebarea din topic...

din ce spui tu pare ca da putin in nas , adica se ineaca daca o calci rusc .

din ce spui tu pare ca da putin in nas , adica se ineaca daca o calci rusc .

nu da in nas nici in gol cum vrei sa-i spui...ea fuge nu e vorba de asta dar dar merg de ex constant si am 2500 de ture cu a 3 -a si vreau sa bag talpa sa depasesc sau ceva , turometru se duce repede pana pe la 3000 , scade un pic si apoi se duce mai departe cat vreau eu ..e o chestie de 1 - 2 secude...e ca si cum ai avea cutie automata si o dai pe sport...vreau sa stiu daca e normal ca in rest merge bine

Edited by codybu

nu da in nas nici in gol cum vrei sa-i spui...ea fuge nu e vorba de asta dar dar merg de ex constant si am 2500 de ture cu a 3 -a si vreau sa bag talpa sa depasesc sau ceva , turometru se duce repede pana pe la 3000 , scade un pic si apoi se duce mai departe cat vreau eu ..e o chestie de 1 - 2 secude...e ca si cum ai avea cutie automata si o dai pe sport...vreau sa stiu daca e normal ca in rest merge bine

ma apuca rasu ... iti patineaza ambreiajul in nestire si tu zice ca ii racheta ... :D

schimba kit de ambreiaj cat mai merge sa nu ajungi la service tras de alta racheta :D

P.S. poate ai si alte probleme pe la senzori ...

Edited by BeRnEk

ma apuca rasu ... iti patineaza ambreiajul in nestire si tu zice ca ii racheta ... :D

schimba kit de ambreiaj cat mai merge sa nu ajungi la service tras de alta racheta :D

P.S. poate ai si alte probleme pe la senzori ...

dar daca ar fi ambreiajul nu ar trebui ca atunci cand plec de pe loc cu a I-a sa patineze si sa nu plece fara sa accelerez un pic?...in rest rulmentul de presiune vad ca nu mi bate ...

Si te mai intrebi de ce te intreaba lumea varsta :D

ma oameni, dar daca nu ma pricep la mecanica nu am dreptul sa intreb ?...toti trebuie sa ne nastem invatati , sa stim orice...dak stiam despre ce e vorba nu intrebam...acum cu ocazia asta am invatat ceva...dar nu era mai simplu sa spui ca nu e neaparat sa faca alte figuri ambreiajul si ca el se poate duce si dandu-ti seama si de alte imprejurari????/.....

Tind sa cred ca e normal ce se intampla. Din ce stiu eu, la kick-down incearca sa schimbe in jos daca poate, iar toata actiunea asta dureaza ceva. Cel putin masinile automate pe care le-am condus faceau la fel. La kick-down se turau, stateau putin si apoi accelerau puternic.

L.E.: lasa-l pe robert ca el e mare mecanic acum, dar a uitat de intrebarile ce le punea el la inceput.

Edited by Gearhead

Tind sa cred ca e normal ce se intampla. Din ce stiu eu, la kick-down incearca sa schimbe in jos daca poate, iar toata actiunea asta dureaza ceva. Cel putin masinile automate pe care le-am condus faceau la fel. La kick-down se turau, stateau putin si apoi accelerau puternic.

L.E.: lasa-l pe robert ca el e mare mecanic acum, dar a uitat de intrebarile ce le punea el la inceput.

asta incerc sa aflu de ceva timp dar toti sunt niste priceputi de nici nu stiu sa explice fenomenul macar..oricum ms de raspuns...faza e ca daca vreau sa nu ii dau kick down si accelerez normal nu face chestia asta

Normal, ca nu incearca sa schimbe treapta. Incearca kick-down in a 2a.

Ambreiajul nu cred ca iti patineaza. Zice ceva Bernek, insa nu cred ca patineaza. Daca ar fi patinat, se manifesta asa: accelerai si motorul se tura, insa viteza crestea treptat. In nici un caz nu accelera brusc.

E ok ce se intampla, nu te stresa.

Edited by Gearhead

Normal, ca nu incearca sa schimbe treapta. Incearca kick-down in a 2a.

Ambreiajul nu cred ca iti patineaza. Zice ceva Bernek, insa nu cred ca patineaza. Daca ar fi patinat, se manifesta asa: accelerai si motorul se tura, insa viteza crestea treptat. In nici un caz nu accelera brusc.

E ok ce se intampla, nu te stresa.

atunci inseamna ca ar trebui sa faca si atunci cand accelrez normal nu?

Mai baieti e omul in dilema si a pus intrebarea pe un forum de "avizati" si hop top va gasiti unii sa il luati in balon. De parca toti care cer ajutor ar fi neaveniti sau cocalari sau mai cine stie ce. Are 23 de ani? Si ce? Poate sa aiba si 18. Daca stiti sa raspundeti foarte bine daca nu...lasati altii care stiu si nu stricati aproape fiecare topic.

Mai baieti e omul in dilema si a pus intrebarea pe un forum de "avizati" si hop top va gasiti unii sa il luati in balon. De parca toti care cer ajutor ar fi neaveniti sau cocalari sau mai cine stie ce. Are 23 de ani? Si ce? Poate sa aiba si 18. Daca stiti sa raspundeti foarte bine daca nu...lasati altii care stiu si nu stricati aproape fiecare topic.

bine spus...

Ce kickdown la cutie manuala!? Iti patineaza ambreiajul, din cele descrise de tine. Las-o mai usor cu kickdown-urile si fugi de schimba-l :thumbsup:

bine, si atunci de ce pleaca lejer de pe loc fara sa accelerez?...are vreo legatura sau nu neaparat?

bine, si atunci de ce pleaca lejer de pe loc fara sa accelerez?...are vreo legatura sau nu neaparat?

Cand ambreiajul e uzat se manifesta preponderent in treptele superioare (3+), cand este solicitat. Nu exista alt motiv la o cutie manuala din care sa se tureze cum spui tu (apropo, motorul se aude ca se tureaza? sa nu fie o problema cu turometrul tau, insa ma indoiesc)

Cel mai bine n-o mai forta si mergi la un service cat mai curand posibil.

Ca pleaca de pe loc fara s-o accelerezi nu inseamna nimic.

Edited by LYM

Cand ambreiajul e uzat se manifesta preponderent in treptele superioare (3+), cand este solicitat. Nu exista alt motiv la o cutie manuala din care sa se tureze cum spui tu (apropo, motorul se aude ca se tureaza? sa nu fie o problema cu turometrul tau, insa ma indoiesc)

+1

deci de aici sa inteleg ca ambreiajul meu e in faza incipienta nu?...da , motorul se aude ca se tureaza

Edited by codybu

E in faza incipienta ... de deces :)

Daca a inceput sa patineze inseamna ori ca este uzat, ori ca este contaminat cu ceva (ulei). In orice caz trebuie mers la mecanic si desfacut.

Daca mergi frumos cu ea, fara s-o mai fortezi, probabil ca te mai poate duce putin, dar nu conta pe asta.