Jump to content

magazin piese online bun?

cornel320

Recommended Posts

am si eu o intrebare ...cine imi poate spune si mie daca magazinul autokarma vinde piese originale ???cine a mai achizitionat de la ei piese ...in trecut am cumparat de la ei un termostat la motor (cel mic dupa racitorul de gaze ..am diesel:P) si mi se parea cam fake ..nu prea dadea sa semene cu originalul si serile erau sterse cu polizorul ..mi-au spus ca nu pot vinde piese cu seria dupa original ...acum vreau sa achizitionez franele ..discuri si placute ATE ..13 mil toate si nu prea sant asa sigur de magazin tinand cont la cate fakeuri se vand cu ambalaj de original mai ales frane ..gasisem discuri zimmermann mai ieftine la ei dar am inteles ca se ovalizeaza foarte repde alea ...am cautat cu search pe forum dar nu am gasit nimik despre acest magazin daca e bun sau nu ..toate bune:)

In general au piese de diversi producatori.Acum treaba cu originalul e destul de discutat si anume piesele se clasifica astfel:

-OE -ORIGINALE

-OEM -conform cu originalul,sunt produse de producatorii ce echipeaza respectiva masina din fabrica,dar isi pun sigla proprie.

-AFTERMARKET - diversi producatori conform cu cele OEM dar care nu echipeaza masina din fabrica.

La autokarma comercializeaza unele piese OEM si aftermarket ca sa intelegi asa. De exemplu ate si textar echipeaza din fabrica masinile bmw(fiecare in functie de model si an fabricatie) dar piesele respective nu sunt cele OE sunt doar conforme cu originalul. La 1300 de roni eu zic ca e cam mult. Eu am luat discuri Ate si placute Textar si am iesit la 900 ron cu transport, dar din alta parte. La autokarma doar anumite piese au pret bun ,altele sunt exagerate, e bine sa mai iei o contraoferta si din alta parte.

In general au piese de diversi producatori.Acum treaba cu originalul e destul de discutat si anume piesele se clasifica astfel:

-OEM -ORIGINALE

-OE -conform cu originalul,sunt produse de producatorii ce echipeaza respectiva masina din fabrica,dar isi pun sigla proprie.

-AFTERMARKET - diversi producatori conform cu cele OEM dar care nu echipeaza masina din fabrica.

Cele originale sunt OEM.

Eu am mai cumparat de la ei si am fost foarte multumit. S-au miscat repede mereu, piesele le-am ridicat de la sediu si n-am stat mult. N-am avut nicio problema cu vreo piesa de-a lor, iar cand am luat ceva ce nu era bun, fie ca nu era ce-mi trebuia sau ca descoperisem ulterior ca nu-mi trebuia piesa respectiva, am returnat-o si mi-au dedus banii pe piesa din urmatoarea comanda (asa am ales eu). Fara discutii.

De asemenea, am avut o experienta placuta si cu ingaraj.ro, unde au la unele chestii preturi mai mici. Ambreiajul de la ei l-am luat ca era cu 100 lei mai ieftin.

Compara preturile si ai grija cand iti completezi profilul sa fie cat mai complet si corect. Si cand comanzi piesa, ai grija ce comanzi deoarece uneori pot fi de mai multe feluri. In rest piesele sunt bune, sunt conforme cu originalul.

am cumparat de la magazinul coastadeest.ro ...am luat ATE ..1250 ron discuri si placute fata spate ...am verificat si codurile dupa ambalaje pe site-ul ATE si zic ca sant originale ATE si am vazut ca eticheta are si holograma cu aceasi serie dupa cutie ...cei de acolo mi-au zis ca am garantie la discuri 18 luni in caz ca se ovalizeaza sau se sparg multumesc tuturor pt sfaturi ..
  • Like 1

cele originale sunt OE.

Eu am cumparat din IT doua seturi de discuri de frana Brembo. Si pe ambele ambalaje scria OE si de aici am dedus ca OE inseamna o alta firma care face o piesa de schimb conform cu originalul.

Si cu OEM m-am inselat. Inseamna asta:

OEM -conform cu originalul,sunt produse de producatorii ce echipeaza respectiva masina din fabrica,dar isi pun sigla proprie