Jump to content

Frana spate E46

ASs

Recommended Posts

Roata de pe stanga spate franeaza mai mult decat cea de pe dreapta spate :twitch: ...n-ar fi o foarte mare problema avand in vedere ca baza este fata, dar ma deranjeaza.

Poate fi garnitura din pompa aferenta etrierului in cauza ?

Pai aici e interesant... abia am schimbat acum 1 saptamana discuri + placute + sabotii de la frana de mana + arcurile de la saboti + garniturile la etriere + lichidul de frana.

Si la placutele anterioare am gasit diferenta de uzura intre stanga si dreapta... nu foarte mare diferenta dar vizibila.

pistonasul etrierului l-ai verificat poate are mizerie inauntru

daca are ia o bucata de lemn de brad si curata mizeria aia

Totul a fost curatat in profunzime inainte de reasamblare, deci exclusa mizeria.

Ridica masina pe spate si vezi daca se invarte liber, daca nu ... http://www.bmwclub.ro/forums/topic/101520-diy-schimbare-garnitura-etrier/

La ce te referi sa se invarta liber ? La roata ? ..ca se invart libere amandoua rotile pe spate.

Ai suspendat masina sa vezi daca se invart usor rotiile?

Lichidul de frana a fost schimbat? Daca da ai facut aerisirea corecta?

Da, masina a fost suspendata si verificat daca rotile se invart usor.

Da, lichidul a fost schimbat... daca te referi la ordinea in care s-a facut aerisirea, da am facut-o corect (dr. spate, stg. spate, dr. fata, stg, fata)

Edited by ASs

Furtunele par a fi in stare buna, pe de alta parte cred ca sunt cele originale... zici ca cel de pe stg. se umfla mai tare ?

O alta ciudatenie, pedala e tare iar frana da impresia ca nu tine asa cum ar trebui raportat la forta aplicata pe pedala... mai pe scurt parca se tot duce uneori (eu aici ma gandesc la discurile sau/si placutele de pe fata)

Furtunele metalice sunt suuuper dar sunt si scuuumpe.

Nu am schimbat furtunele pentru ca am o retinere la imbinarea cu conducta...

L.E. de unde ai luat furtunele metalice, de care si cu cat ?

Edited by ASs

Goodridge nu ? ...zici ca se simte bine bine ?

Intrebare:

Cum ti-ai dat seama de acest lucru?

Pai din 3 chestii:

1: dupa ce a fost totul remontat si aerisirea facuta am strans prezoanele cu masina inca suspendata si pedala de frana apasata pana la un punct constant... cand roata din dreapta era teapana cea din stanga se mai invartea.

2: discurile au fost date cu un anticoroziv (pentru stocare) iar aceasta pelicula pe dreapta s-a dus complet iar pe stanga inca mai este

3: dupa un drum prin oras discul din dreapta este mult mai cald decat cel din stanga

Pai din 3 chestii:

1: dupa ce a fost totul remontat si aerisirea facuta am strans prezoanele cu masina inca suspendata si pedala de frana apasata pana la un punct constant... cand roata din dreapta era teapana cea din stanga se mai invartea.

2: discurile au fost date cu un anticoroziv (pentru stocare) iar aceasta pelicula pe dreapta s-a dus complet iar pe stanga inca mai este

3: dupa un drum prin oras discul din dreapta este mult mai cald decat cel din stanga

Din ceea ce spui tu aici se intelege exact invers. Adica dreapta are probleme. Tu ai spus stanga. Posibil pistonas putin blocat, asta nu inseamna ca franeaza mai mult, pistonasul ramane atacat si are simptomele descrise de tine (posibil aer in instalatie, pistonas ruginit).

Recomand un test frane la o statie ITP autorizata RAR. Vi si ne spui rezultatul si apoi mai vorbim.

Edited by Ice_man