Jump to content
Intalnire BMW Club 2025 ×

zgomot cardan

Recommended Posts

ma poate ajuta cineva cu o parere

la viteza mica treapta 1 se aude un zgomot ca de "clopotei" la cardan

Se aude si la rece sau numai cand mergi mult cu masina in trafic?Daca e a doua varinata,poate fi placa de presiune de la ambreiaj,mie asta mi-au spus in service.

Edited by ral

Se aude si la rece sau numai cand mergi mult cu masina in trafic?Daca e a doua varinata,poate fi placa de presiune de la ambreiaj,mie asta mi-au spus in service.

Se aude tot timpul doar la viteza mica

la viteza nai mare dispare

• 2 months later...
Ma bag si eu putin in discutie pentru ca am avut si eu problema aceasta cu sunetul ca de clopotel la cardan. Dupa ce am fost prin vreo 5 service-uri unde mi s-au spus tot felul de lucruri ba ca ar fi de la una ba ca ar fi de la alta am hotarat sa dau cardanul jos si sa-l trimit la Unicardan (Rune). Si asta pentru ca majoritatea mecanicilor acuzau ca ar fi crucea cardanica. Cei de la Unicardan au testat cardanul si cand m-am dus sa-l iau mi-au spus ca nu am gram de joc in cruce si ca sunetul este de la acea flansa finala (cea care se prinde de grup) si ca se propaga pe cardan fiind o teava goala. Acea piesa nu poate fi schimbata ci doar temporar rectificata de cineva care rectifica planetare pentru ca are exact principiul unei planetare dar problema va reaparea. O alta problema e ca daca ai joc in acea flansa distrugi grupul. Eu am rezolvat problema cu cardan nou (vine numai original)- ce e drept, cam scump, ajungand la 3500 Ron. Au fost foarte de treaba cei de la Unicardan pentru ca in primul rand mi-au gasit problema exacta si in al doilea rand nu mi-au cerut niciun ban pt constatare. Asa ca aveti grija ca multi la problema asta va vor spune sa schimbati crucea si problema nu e de acolo, iar daca totusi va hotarati sa schimbati crucea mergeti la un service de cardane pentru ca trebuie echilibrat foarte bine cardanul. Daca se schimba crucea si nu e bine echilibrat o sa va treziti cu batai in mers si trepidatii. Service-uri de cardane sunt foarte multe si chiar daca nu aveti in orasul de unde sunteti puteti trimite la Bucuresti la oricare service de cardane pe care il gasiti pe internet. Edited by shapk