Jump to content

Reexaminare

Raulooo

Recommended Posts

Am carnet de 9 ani. Amenzi am mai luat , dar permisul nu l-am avut suspendat niciodata.

1-Cum e la reexaminare ?

2-Din ce trebuie sa inveti ?

3-Ce prag de dificultate au cele 15 intrebari ?

4-Cat de simplu/greu este acest examen ?

5-Cat de indulgenti sunt politistii/evaluatorii la acest examen ?

6-Care e data/termenul cand trebuie sa merg la examen ?

7-Ce pret au taxele pt reexaminare ?

8-Ce acte ai nevoie pt reexaminare ?

Mergi la Politia circulatie si afli tot ce te intereseaza.

Examenul este gratis parca.

De indulgenta nici nu poate fi vorba. Nu este nimic de negociat la examen, ori stii, ori nu stii, daca ai luat peste 13 puncte treci, daca nu, pici. Cale de mijloc nu e.

Am carnet de 9 ani. Amenzi am mai luat , dar permisul nu l-am avut suspendat niciodata.

1-Cum e la reexaminare ?

2-Din ce trebuie sa inveti ?

3-Ce prag de dificultate au cele 15 intrebari ?

4-Cat de simplu/greu este acest examen ?

5-Cat de indulgenti sunt politistii/evaluatorii la acest examen ?

6-Care e data/termenul cand trebuie sa merg la examen ?

7-Ce pret au taxele pt reexaminare ?

8-Ce acte ai nevoie pt reexaminare ?

iti spun din propia experienta.eu l-am avut luat in aprilie anul trecut.

1.nu este strictetea de la examen.adica organizarea este mai lejera.asta nu inseamna ca se poate copia sau discuta.eventual aici iti atrage atentia o data apoi te da afara.la examen ai intors capul esti dat afara.

2.din ce am inteles este o carte cu intrebarile care se dau la reexamiare.se numeste 13 din 15 parca.

3.depinde cat stii tu decretul.eu am dat d epermis in anul 2002 si de atunci nu am mai citit o data decretul.

4.valabil ce am scris la punctul 3

5.sunt putin mai indulgenti,dar si asta este relativ.depinde pe cine ai norocul sa gasesti acolo

6.la Dambovita-Targoviste se da martea si joia examenul.

7.nu se plateste examenul.trebuie sa achiti amenda si iti trebuie copie buletin,chitanta,copie dovada si nu stiu ce timbru de la posta parca

8.scrie la 7

ai pus multe intrebari fara sens.dar intelegi tu din ce ma scris acolo.mia mi-a luat permisul sambata noapte spre duminica si luni am depus actele pentru reexaminare<il aveam luat pe 3 luni si dupa examen se reducea la o luna>.marti am dat examnul si l-am luat.nu am citit absolut nimic.am vrut sa vad cum este examenul si d'aia m-am dus.intrebarile nu mi s-au parut grele si am luat 13 puncte.examenul il poti da de cate ori poti in intervalul in care ai permisul suspendat....

bafta.

• 1 month later...

Examenul e simplu, cred ca se gaseste o carte cu intrebari special pentru examenul asta .

Daca nu mergi la examen se mai adauga 30 zile la suspendare .

Te prezinti la examen cand expira dovada ( daca ai ) . Poti da examenul de cate ori vrei ..pana il iei !

Daca ai permisul suspendat pe 3 luni si iei examenul e posibil sa se reduca la o luna suspendarea . Se face un dosar cu dovada + chitanta ca ai platit amenda + procesul verbal .

Cand am fost eu se tinea examenul la liceul ala de langa politia rutiera in Timisoara !

Edited by sax1987

Examenul e simplu, cred ca se gaseste o carte cu intrebari special pentru examenul asta .

Daca nu mergi la examen se mai adauga 30 zile la suspendare .

Te prezinti la examen cand expira dovada ( daca ai ) . Poti da examenul de cate ori vrei ..pana il iei !

Daca ai permisul suspendat pe 3 luni si iei examenul e posibil sa se reduca la o luna suspendarea . Se face un dosar cu dovada + chitanta ca ai platit amenda + procesul verbal .

Cand am fost eu se tinea examenul la liceul ala de langa politia rutiera in Timisoara !

Pentru ce ti-au luat permisu de ai dat reexaminare ?

Din cate ştiu eu:

1. La examen, te prezinţi cu CI şi DOVADA (chiar de e expirată), în termen de 30 de zile de la data cand ti l-a suspendat, dacă vrei să-ţi reducă la 30 de zile;

2. E o carte cu întrebările de la reexaminare, costă 20 de lei (sau costa) şi cred că e aceea cu 13 din 15. Întrebările sunt destul de aiurea şi fără cartea aia o să fie cam greu...deci, caută cartea.

3. Dacă te prezinţi şi îl iei, ţi se reduce suspendarea la 30 de zile, dacă nu, la perioada suspendată ţi se mai adaugă încă 30 de zile;

4. Daca permisul ţi-a fost suspendat pentru 60 sau 90 de zile, suspendarea se poate reduce la numai 30 de zile in urmatoarele conditii:

- nici o alta suspendare în ultimii 2 ani;

- nici o alta reducere a termenului de suspendare în ultimii 3 ani;

- vechime carnet minim 1 an;

- suspendarea sa nu fie aplicata pentru "alcool" sau trecerea incorectă a căii ferate.

Dacă greşesc sau mai trebuie completări, vă rog să corectaţi/completaţi.

Edited by Dizlpower

• 3 weeks later...

Am fost azi la examenul de reducere a perioadei de suspendare. Pentru Bucuresti trebuie sa faci asa:

1) Dupa ce expira dovada de circulatie (aia de 15 zile), te duci la Udriste in cladirea noua (prima intrare de jos) la Ghiseul 6 cu aceasta dovada si cu buletinul in mana. Examenele sunt de luni pana vineri la ora 8:30 si la 10:00, dar ar fi bine sa ajungi cu jumatate de ora inainte ca sa apuci loc in sala.

2) Ti se da un numar de ordine. Cu acesta, cu buletinul si dovada de circulatie te duci in cladirea veche (e mai sus pe strada, intrarea e imediat dupa parcarea lor) la Corpul D si astepti afara pana vine un politist sa va zica ce si cum. Evident fara telefoane, copiat samd.

3) Urci la etaj, intri in sala pe stanga, ii arati politistului buletinul, numarul de ordine si dovada de circulatie si primesti inapoi buletinul. SA TII MINTE NUMARUL DE ORDINE.

4) Dai examenul. Daca l-ai picat, reiei de la pasul 1), daca nu....

5) Te duci inapoi la ghiseul 6, astepti sa vina cineva (la mine era o politista blonda draguta) sa te strige sa-ti iei dovada de circulatie inapoi.

6) Cu dovada si cu buletinul te duci alaturi la un centru de xerox sa-ti faca o copie la astea doua si sa-ti dea o cerere de reducere a perioadei de suspendare (trebuie sa-i zici si pentru ce ti-a retinut permisul deoarece difera cererea).

7) Completezi cererea si te duci la Ghiseul 8, la Relatii cu publicul unde va fi procesata si iti zice cand sa vii sa-ti iei permisul inapoi.

Lucruri importante de tinut minte:

- daca ti-a mai fost retinut permisul in ultimii 2 ani, NU mai poti sa dai acest examen, trebuie sa astepti toata perioada de suspendare.

- examenul nu e greu, dar nici chiar usor nu e. E bine sa faci macar cateva teste pe net inainte sa te duci ca sa stii la ce sa te astepti si sa-l iei din prima. Ai 3 variante de raspuns din care unul singur e corect. Trebuie sa iei 13 puncte din 15. De obicei la intrebari un raspuns e ridicol, unul pare corect, dar daca gandesti logic iti dai seama ca nu e, iar unul care nu pare corect, dar daca gandesti logic iti dai seama ca de fapt asta e cel corect. Citeste bine intrebarea ca un singur cuvant poate sa schimbe sensul intrebarii si sa gresesti.

Exemplu de intrebare: In urma nepromovarii examenului de cunostinte de circulatie perioada de suspendare se prelungeste:

a ) cu 60 zile

b ) cu 30 zile

c ) pana la promovarea examenului.

Raspunsul corect este b )

Site cu teste pregatitoare: http://www.teste13din15.ro/index.php

Edited by filon

Am citit cam tot de pe aici, bune informatiile .. o singura intrebare am, sper sa se inteleaga:

Daca pici si se prelungeste cu 30 de zile, poti da apoi in urmatoarea zi, din nou? Si daca il iei a doua zi, ti-l da mai repede.. nu are nici o influenta faptul ca s-a prelungit ieri cu 30 de zile, nu?

Mersi pentru tot.

P.S: filon, l-ai luat? :)

Edited by AlexRo

Puteai sa-ti dai seama si din exemplul meu. Examenul il dai in perioada de suspendare. Poti sa-l dai o data pe zi, in fiecare zi in perioada asta pana-l iei. Daca ai permisul suspendat pe 90 zile si-l iei in a 3-a zi, atunci se reduce la 27 zile (practic se reduce la o luna din momentul in care ti-a fost suspendat, o luna de cand ti-a expirat dovada aia de circulatie). Daca il iei in a 60-a zi, banuiesc ca te duci direct sa-l iei. Daca dupa 90 zile nu ai reusit sa-l iei, abia atunci se considera "nepromovat" si mai astepti 30 zile pana-l iei.

Da, l-am luat.. 14/15. Pe la jumatatea lui august mi-l iau si eu inapoi si sper sa nu-l mai dau.