Jump to content

Guvernul vrea sã impunã o taxã auto la prima vânzare

claudiuBWR

Recommended Posts

de ce? ti-e lene sa citesti cateva pagini mai in urma? :rolleyes:

se aplica oricarei masini care ptr care nu s-a platit vreodata taxa de inamtriculare sau taxa de poluare, la prima vanzare, dupa ce aceasta lege intra in vigoare, se plateste taxa de poluare, cumparatorul adica.

de ce? ti-e lene sa citesti cateva pagini mai in urma? :rolleyes:

se aplica oricarei masini care ptr care nu s-a platit vreodata taxa de inamtriculare sau taxa de poluare, la prima vanzare, dupa ce aceasta lege intra in vigoare, se plateste taxa de poluare, cumparatorul adica.

Sincer sa fiu, da, mi-e cam lene! :pardon: Multumesc pentru raspuns!

Edited by AlinMotru90

se aplica nouia taxa orcarei masini care nu a platit o taxa de poluare

cica asa este echitabil si a scapat guvernul de dat banii inapoi la cei ce au platit taxa de poluare ilegela

Pai nu-i asa ca e genial? De ce p..a lor sa dea banii inapoi, cand ar putea sa introduca o noua taxa si sa ia si mai multi bani.. :hyper:

pai nu e asta smechrie marinareasca? ;)

Mie mi se pare genial..Au dat dovada de inteligenta maxima. De ce sa stea sa isi bata capul sa conceapa o taxa noua anuala in functie de poluarea masinii, o taxa care sa transmita clar: poluezi -> platesti...In loc sa faca asta si sa inapoieze banii celor care au platit taxa de prima inmatriculare, au venit cu o solutie extraordinara: "sa plateasca toti, da-i dracu..au bani de masina, au bani si de taxa".

o taxa noua anuala in functie de poluarea masinii

o sa vina si aia :thumbsup:

Frumos ar fi sa fie doar aia..si sa integreze si impozitul anual. Pentru ca o masina cu motor de 3.5l polueaza in draci :rolleyes:

Si alta chestie pe care nu o inghit deloc...masinile HIBRID scutite de impozit. Cand vad ce inseamna masina hibrid: motor de 3.3l + vreo baterie de 2kw = hibrid, motor de 4.4l + 2 duracell = hibrid..mi se pare o mare porcarie.

salutare,

Deci (incep cu o concluzie) eu nu inteleg faza cu prima vanzare.. prima vanzare de cand? de anu' asta?

"masini care au fost inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007, deci probabil acele masini, la prima vanzare, vor trebui sa plateasca taxa de prima inmatriculare"

scrie f clar "prima vanzare" dar nu de anu' asta si nici de cand s-a adus in tara si inmatriculat! :blink:

daca masina a mai fost inmatriculata de 3 ori, urmatoarea vanzare va fi a 4-a. deci.. nu mai e taxa?!

bai, da' chiar va e lene sa cititi un topic :angry2:

masina ptr care nu s-a platit EVER taxa inmatriculare sau taxa poluare, prima vanzare DUPA ce intra legea asta in vigoare, se plateste taxa poluare.

http://www.cdep.ro/proiecte/2011/500/80/0/cd580_11.pdf

articolul 4, punctul 2

(2) Obligaţia de plată a taxei intervine şi cu ocazia primei

transcrieri a dreptului de proprietate, în România, asupra unui

autovehicul rulat şi pentru care nu a fost achitată taxa specială pentru

autoturisme şi autovehicule, conform Legii nr. 571/2003, cu modificările

şi completările ulterioare, sau taxa pe poluare pentru autovehicule şi care

nu face parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite de la

plata acestor taxe, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul

înmatriculării.

Edited by max83

Eu zic sa dam in judecata in masa. Sunt avocati specializati care nu au pierdut nici un proces. Noua ne este frica de tribunal. Eu luni vreau sa vb cu avocatul ca cer inapoi cei 600e platiti pe masina. Nu e mult dar de ce sa nu ii sparg eu. Avocatul meu nu imi ia nici un ban pana nu castigam si atunci i-a vreo 20% din taxa, dar eu primesc si dobanda.

salutare,

Deci (incep cu o concluzie) eu nu inteleg faza cu prima vanzare.. prima vanzare de cand? de anu' asta?

"masini care au fost inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007, deci probabil acele masini, la prima vanzare, vor trebui sa plateasca taxa de prima inmatriculare"

scrie f clar "prima vanzare" dar nu de anu' asta si nici de cand s-a adus in tara si inmatriculat! :blink:

daca masina a mai fost inmatriculata de 3 ori, urmatoarea vanzare va fi a 4-a. deci.. nu mai e taxa?!

Exemplu: Masina adusa in tara in 2006 -> nu s-a platit taxa de prima inmatriculare. Pana la 1 ianuarie 2012, masina a avut 12371239134 de proprietari, niciunul nu a platit taxa de inmatriculare. Urmatorul proprietar, cel care va cumpara masina dupa data de 01.01.2012, adica fericitul posesor cu numarul 12371239145 va plati taxa de inmatriculare :thumbsup:

LE: urmatorul proprietar de la data intrarii in vigoare a legii, care va fi probabil zilele astea publicata in MO.

Edited by B-490-RZV

Urmatorul proprietar, cel care va cumpara masina dupa data de 01.01.2012, adica fericitul posesor cu numarul 12371239145 va plati taxa de inmatriculare :thumbsup:

eronat, legea asta nu a intrat in vigoare la 1 ianuarie, azi a fost promulgata de BAsel, mai trebuie publicata in Monitorul Oficial.

abia apoi se aplica.

Eu zic sa dam in judecata in masa. Sunt avocati specializati care nu au pierdut nici un proces. Noua ne este frica de tribunal. Eu luni vreau sa vb cu avocatul ca cer inapoi cei 600e platiti pe masina. Nu e mult dar de ce sa nu ii sparg eu. Avocatul meu nu imi ia nici un ban pana nu castigam si atunci i-a vreo 20% din taxa, dar eu primesc si dobanda.

Deschide si tu un topic..."Acesta este avocatul meu, el castiga procese..numarul lui de telefon este:..."

Si eu ma gandesc sa apelez la un avocat in primavara, in cazul in care o sa cumpar masina din afara. Vorba ta..ca e taxa 200e, ca e 5000e..de ce sa nu ii cheltui eu? :rolleyes:

• Like 1

Auzi, eu nu fac reclama nimanui, din cauza mentalitatii pe care o ai tu ne merge asa de bine. Daca eu vin cu o propunere, tu vezi ca eu fac reclama. Erau multi romani care radeau ca noi platim taxa, ca ce "daca va trebuie masini de afara platiti taxa", au ajuns sa plateasca si ei. Daca eram uniti acum era altceva.

eronat, legea asta nu a intrat in vigoare la 1 ianuarie, azi a fost promulgata de BAsel, mai trebuie publicata in Monitorul Oficial.

abia apoi se aplica.

la 3 zile dupa publicare in monitorul oficial,parca.

Urmatorul proprietar, cel care va cumpara masina dupa data de 01.01.2012, adica fericitul posesor cu numarul 12371239145 va plati taxa de inmatriculare :thumbsup:

Nu

actualul proprietar va suporta de fapt taxa.Pagubitul vei fi tu,actualul proprietar.

Pt. ca potentialul cumparator va spune : Nu cumpar masina de la tine ,pt ca o sa am taxa aia de platit.Mai bine cumpar aceeasi masina de la altcineva ,care a introdus-o in tara dupa 2007 si nu mai tre sa platesc nicio taxa.

Auzi, eu nu fac reclama nimanui, din cauza mentalitatii pe care o ai tu ne merge asa de bine. Daca eu vin cu o propunere, tu vezi ca eu fac reclama. Erau multi romani care radeau ca noi platim taxa, ca ce "daca va trebuie masini de afara platiti taxa", au ajuns sa plateasca si ei. Daca eram uniti acum era altceva.

Eu vorbeam serios. Nu stiu ce ai inteles tu...daca avocatul tau nu a pierdut nici un proces, atunci sunt sigur ca multi membri ai forumului ar apela la el. :thumbsup:

cica noua taxa intra in vigoare la 1 februarie

mai jos metoda de calcul

Suma de plata reprezentand taxa se calculeaza pe baza elementelor prevazute in anexele nr. 1 - 5, dupa cum urmeaza:

a) pentru autovehiculele din categoria M1, cu norma de poluare Euro 3, Euro 4, Euro 5 sau Euro 6:

1. pentru autovehiculele cu norma de poluare Euro 5, Euro 4 sau Euro 3, taxa se calculeaza pe baza emisiilor de dioxid de carbon (CO2) si a taxei specifice exprimate in euro/1 gram CO2, prevazute in anexa nr. 1, si a normei de poluare si a taxei specifice exprimate in euro/1 cmc, prevazute in anexa nr. 2, si a cotei de reducere a taxei, prevazuta in coloana 2 din anexa nr. 4, dupa formula:

Suma de plata = [(A x B x 30%) + (C x D x 70%)] x (100 - E)%, unde:

A = valoarea combinata a emisiilor de CO2, exprimata in grame/km;

B = taxa specifica, exprimata in euro/1 gram CO2, prevazuta in coloana 3 din anexa nr. 1;

C = cilindree (capacitatea cilindrica);

D = taxa specifica pe cilindree, prevazuta in coloana 3 din anexa nr. 2;

E = cota de reducere a taxei, prevazuta in coloana 2 din anexa nr. 4;

2. pentru autovehiculele cu norma de poluare Euro 6 taxa se va determina pe baza formulei prevazute la pct. 1, odata cu intrarea in vigoare a normei Euro 6 pentru inmatricularea, vanzarea si introducerea in circulatie a vehiculelor noi, conform Regulamentului CE nr. 715/2007 privind omologarea de tip a autovehiculelor in ceea ce priveste emisiile provenind de la vehiculele usoare pentru pasageri si de la vehiculele usoare comerciale (Euro 5 si Euro 6) si privind accesul la informatiile referitoare la repararea si intretinerea vehiculelor;

b pentru autovehiculele din categoria M1, cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2, dupa formula:

Suma de plata = C x D x (100 - E), unde:

C = cilindree (capacitatea cilindrica);

D = taxa specifica pe cilindree, prevazuta in coloana 3 din anexa nr. 2;

E = cota de reducere a taxei, prevazuta in coloana 2 din anexa nr. 4;

c) formula prevazuta la lit. b se aplica si pentru autovehiculele din categoria M1 cu norma de poluare Euro 3, Euro 4, Euro 5 sau Euro 6 care nu detin omologare europeana de tip;

d) formula prevazuta la lit. b se aplica si pentru autovehiculele din categoriile M2, M3, N1,N2 si N3;

Edited by claudiuBWR