Jump to content

La un pas de accident f grav

mr_andrei

Recommended Posts

Salutare. Sunt nou pe acest forum. Andrei ma numesc. Sunt viitor posesor de BMW. Momentan am un Daewoo Cielo.

Acum 2 zile..ma indreptam spre jilava. Ploua. Fiind sofer f bun (Experientza multa si 0 accidente la activ) eram f increzator ca nu am cum sa o patesc.

In fatza mea aveam cateva tiruri..Se circula pe o singura banda.

Am inceput manevra de depasire (100 km/h), Dupa ce am depasit 2 tiruri..putin mai in fatza era o masina de butelii...am accelerat putin..si am intrat dinou in depasire. Din sens opus..venea un tir..dar aveam timp sa execut manevra fara probleme. Cand am ajuns in fatza masinii de butelii..am vazut ca tirul de pe contrasens era depasit de alt tir..iar pe banda mea tocmai iesise una bucata dacia papuc dintro benzinarie..

Ramasese distantza de juma de metru intre dacie si tirul din depasire. Am atins frana...si masina a devenit ca o sanie.Tirul a apucat sa revina cu cabina pe contrasens..si o parte din remorca. Dar..aveam 90 km/h...si masina numai mergea drept..era cu botu pe contrasens si se indrepta sub remorca la tir desi volanul era intors o tura spre dreapta ..iar frana era libera. In momentul ala eram aplecat pe scaunul la passager..si ma gandeam ca uite cum mor dintro tampenie .Tin minte ca am mai atins de 2 ori frana.Nu am auzit nici o busitura....masina revenise cu roata din dreapta pe sensul meu de mers...Nu imi venea sa cred ca am scapat . Am invatzat o lectie f buna. Oricat de bun sofer ai fi..shit happens.(nici tipul cu dacia papuc nu ma vazut de masina de butelii ca depaseam,nici eu nu am vazut tirul in depasire de masina de butelii :blink: ).

Prudenta...este sfanta. La fel si ABS ul.

Nu era chestie de vitejie.. Sunt f prudent de fel. (centura de sigurantza,evit sa fac depasiri aiurea.etc).

Dar ma grabeam...si am zis ca am timp sa depasesc masina de butelii care mergea cu 70-80.).

Luasem in calcul si riscul...ca tirul din fatza ar putea fi depasit de o alta masina. aveam loc sa trecem unu pe langa altul.

Dar sa intamplat sa iasa din benzinarie si o dacia papuc care mergea cu 30 km/h .

Guest IulianE

Andrei cand e vb de depasit tiruri intotdeauna am morcov ....in afara de faptul ca soferii de tir sunt foarte imprudenti si imprevizibili,mai luam in considerare lungime tirului de depasit.

Mare atentie...intotdeauna!

Masina de butelii nu era lunga...depasirea era fara riscuri. Chiar daca tirul din fatza era depasit de alt tir..tot puteam sa evit..dar sa nimerit ala cu papucu...si am fost nevoit sa franez :blink:(.

Pe viitor gata cu depasirile cand ploua.

Si pe langa asta..ma duc cu masina in service...sa ii fac franele. Ca e clar ca roata dreapta tine mai bine decat stanga :).

Am avut dea face cu multi soferi de tir. Am facut multe drumuri prin europa.

Multi sunt de treaba.. Te ajuta la depasiri prin semnale,etc.

Dar..Cand intram in romania...aveam dea face cu multi ..care evitau sa mai incetineasca in curbe...si intrau pe contrasens. (au alta vizibilitate..e adevarat..dar am fost pus in situatia cand a trebuit sa franez si sa evit pe umezeala remorca unui tir.) (eram cu o alta masina mai capabila..care sa comportat mult mai bine pe udatura)

Adevarul e ca Cielo e varza la manevre de genul asta. Si eu am avut, si imi dau seama cum te-ai simtit dus de EL, cum vrea EL. Mare noroc, si poate asta e un semn. La mine asa a fost, dupa 2 saptamani am scapat viu dintr-un accident tocmai pentru ca invatasem ceva din asta.

Bafta in continuare :blink:

Bine ca a iesit asa , ai grija de tine , nu stiu daca ai facut o imprudenta de ai ajuns in situatia asta , 100 nu era o viteza mare dar daca era asa mare aglomeratie de tir-uri , te sfatuiesc sa ii lasi sa se clarifice tir-istii intre ei si apoi sa te apuci de depasiri.

Ca idee , nu exista sofer foarte bun , chiar daca ai accidente zero , in "meseria" asta nimeni nu este profesor , pentru ca intra totdeauna o variabila , nu esti singur pe sosea.

Da..bine ca am scapat teafar,si am reusit sa invatz ceva fara sa ma coste nimic. Tot timpul va fi in fatza o alta masina care trebuie sa o depasesc. Mai mult de 5 min..la un drum de 30 de km..nu cred ca am sa castig daca depasesc tot ce imi iese in cale.

Si da..intradevar. Cielo este varza la manevre,Frana,Siguranta (o stea Ncap) .

Ma gandesc acum sa imi cumpar un Bmw 520 model 93-94 fab. Chiar daca are tractiune pe spate..tot este mult mai manevrabila si sigura .Si pe langa asta..e BMW :blink:.

Multi suntem tineri. Sansele sa murim din cauza unei boli sunt f mici. Mai sunt cazuri..cand apare o boala grava :blink:..dar asta la f putine persoane.

In schimb...daca dau drumu la tv. vad zilnic...zeci de persoane care au murit intrun accident de masina. Persoane sanatoase..care aveau o viatza lunga inainte.

Cielo , alturi de renault clio , sunt cele mai dubioase masini pe care le-am condus. putin probabil sa poti face ceva la sist de franare - asa franeaza masina aia in momentul in care ai cea mai mare nevoie, in toate partile! parca esti pe gheata si cineva te impinge intr-o parte. am trait senzatia asta si imi amintesc cu neplacere.

incearca sa schimbi masina, e f proasta la capitolul siguranta. cumpara ceva cu ABS... opel astra F e mult peste, la acelasi pret.

bine ca esti ok!

Felicitari ca nu ai patit nimic...daca vrei sa vezi test ciocnire cu un bmw bot de rechin, E28 la o viteza putin peste 60km/h...uita-te prin topicurile mele...lipseste manechinul din foto...adica eu :) si culmea e ca masina mea e reparabila :blink: poate o sa ma apuc sa o restaurez daca dau de ceava bani disponibili :)

• 2 weeks later...
Am avut dea face cu multi soferi de tir. Am facut multe drumuri prin europa.

Multi sunt de treaba.. Te ajuta la depasiri prin semnale,etc.

Dar..Cand intram in romania...aveam dea face cu multi ..care evitau sa mai incetineasca in curbe...si intrau pe contrasens. (au alta vizibilitate..e adevarat..dar am fost pus in situatia cand a trebuit sa franez si sa evit pe umezeala remorca unui tir.) (eram cu o alta masina mai capabila..care sa comportat mult mai bine pe udatura)

146706[/snapback]

omule ne bucuram ca nu te-am vazut la stiri si pe viitor mai multa prudenta nu strica... chestia cu accidente 0 e o lama cu 2 taisuri pentru ca pe masura ce faci kilometri si nu se intampla nimic devii un fel de Superman (in mintea ta) si la un moment dat o comiti grav de tot... o buseala mica uneori poate sa-ti salveze viata pe termen lung... nu prea sunt de acord cu asta dar cred ca este un adevar...

tiristii sunt super OK ca soferi si nu am avut niciodata probleme cu ei pe sosele sau autostrazi... de foarte multe ori m-au ajutat in depasiri facandu-mi semne sau franand deci chiar nu am nici macar 1 singur exemplu negativ vis-a-vis de ei in mai mult de 100 000 de kilometri condusi...

Edited by crisjohn

• 4 weeks later...
Masina de butelii nu era lunga...depasirea era fara riscuri. Chiar daca tirul din fatza era depasit de alt tir..tot puteam sa evit..dar sa nimerit ala cu papucu...si am fost nevoit sa franez :blink:(.

Pe viitor gata cu depasirile cand ploua.

Si pe langa asta..ma duc cu masina in service...sa ii fac franele. Ca e clar ca roata dreapta tine mai bine decat stanga :).

146687[/snapback]

Ia-ti BMW URGENT !!!