Jump to content
Intalnire BMW Club 2025 ×

BMW 320dA - moare la 3000rot

Recommended Posts

Problema sta in felul urmator : am reparat cutia automata cu problemele adiacente ei iar dupa ce am scos-o de la service am plecat la un drum de 450km. In momentul in care am ajuns pe autostrada am zis sa ii dau un pic sa vad cum merge cutia daca schimba lin, daca nu cumva mai tremura etc. Am simtit la 3000 rot ca nu mai vrea sa urce nici cu slujbe,daca iau piciorul de pe acceleratie si dupa aceea apas din nou sta un pic si pleaca ca nebuna cu un soc de parca ii da cineva un picior din spate asa de avant. La fel face si cand ii dau kick-down iar mai presus de toate astea a inceput sa scoata si fum ceea ce inainte nu facea aproape deloc, in plaja de ture 1800 - 2500 dupa nu mai scoate fum deloc. Oare sa fie debitmetru, ceva furtune de vacuum? Tin sa precizez ca inainte sa repar cutia chiar daca avea probleme mari cand ii dadeam kick-down rupea nu alta acuma pare mai puturoasa. Opinii, pareri, sugestii sunt asteptate cu nerabdare. Edited by skorpyon

Intradevar este alta turbina, a fost schimbata de fostul proprietar, dar acuma am sosit de la tester si urmeaza sa ma duc innapoi sa vad cu alt model de tester special pentru BMW, dar momentan a dat eroare pe injector, turbina si debitmetru.

Cam ce probleme ar putea fi la turbina? De mers in blana ca nebunul nu am fost, doar ce am fost cu 140 pe autostrada, iar in oras nu se prea poate. De schimbat stiu sigur ca a fost schimbata a ramas pe ea scrisul de marker alb BMW 320d si mai are o eticheta dar idescifrabila. Urmeaza sa vad la ora 15.00 care e problema primara sau daca nu cumva se leaga una de alta.

Se pare ca pana la urma sa dovedit a fi de vina turbina care lucreaza doar la 50% aprox. Au zis baietii ca trebuie sa o dea jos sa vada mai exact ce e acolo daca trebuie sa o curete sau sa puna alta noua, depinde mult daca sunt depuneri si daca ea functioneaza corect, daca sunt cumva depuneri pe pale sau daca e rupta ceva pala. Ideea este ca ieri dupa ce am venit de la diagnoza a tras foarte bine masina, dar ramanand fumul negru la accelerare brusca si nu doar un norisor de fum, dar dupa cateva accelerari mai violente se pare ca nu a mai scos fum. Interesant oricum nici nu mai stiu ce sa cred. Daca mai aveti pareri opinii indicatii etc va rog sa le impartasiti si cu mine. Mersi mult anticipat.

Si totusi dupa schimbarea turbinei si a epuratorului inca se mai simte nevoie de boost la masina, o accelerez din pedala se simte ca trage dar de pe la 120km in sus daca ii dau kick-down urca la fel ca si cum ai accelera liniar fara sa simti o turatie mai mare sau un zvac mai puternic. Cei de la service mi-au spus ca nu prea pare sa traga ca si un motor cu 150cai, trage dar undeva la 80% din ceea ce ar putea face. Daca mai stiti sau v-ati mai intalnit cu asemenea probleme as fi recunoscator daca a-ti impartasii idei solutii etc. Ma gandesc ca ar trebui sa curat si galeriile de evacuare. Cand am fost si am inlocuit raqcrodul flexibil cei de acolo mi-au spus ca, catalizatorul este un pic infundat sau mai mult infundat nici ei nu au putut spune 100% cum este de asta va intreb si eu oare are pondere asa de mare incat sa simt lagul acela mare la accelerari de pe loc sau sa fie din alta parte?

Am luat kitul de reparatie si am inlocuit aproape toata turbina. Am vazut ca unii colegi dicuta pe un alt topic de probleme asemanatoare doar ca ei au 320d sau 318d nfl 2000 si manuale, iar eu am 320dA FL 2003 automata si tot la fel face ca si manuala. Nici nu mai stiu ce sa cred. Edited by skorpyon

• 1 month later...
Pana la urma s-a rezolvat toata treaba, au uitat dupa ce au remontat turbina sa o regleze de la tija, dar oricum si dupa aceea mai dadea in nas masina astfel ca am schimbat catalizatorul si am renuntat la toba intermediara erau complet distruse pe interior astfel incat acuma merge de rupe fara probleme sunetul este mai gros dar asta este e bine ca merge.